Техничке карактеристике термобасала

Термални базалт је грејач последње генерације базалтног влакна. Различити брендови ове топлотне изолације имају своје карактеристике топлотне проводљивости и издржљивости, што ће зависити од њихове главне намјене. Размотримо у овом чланку различите марке термобазалта од базалтног памука и њиховог именовања са независном топлотном, звучном изолацијом приватних кућа и станова. На крају чланка представићемо видео упутства за самосталну инсталацију панела за топлотну изолацију на зидовима.

Предности ТхермоБасал топлотног изолатора

Плоче ове топлотне изолације се састоје од 90% базалтног влакна, што им даје већу чврстоћу. Материјал не садржи влагу и може издржати температуре од 1000 степени Целзијуса. Карактеристике провођења топлине омогућавају квалитетну изолацију фасаде минувата са минималном дебљином топлинске изолације. И животни вијек промјене, према произвођачу, је прилично дугачак.

Термо-базалне изолационе карактеристике

Извршити термо изолатор термо-базалног типа у граду Судогда, Володимирска област. Купи грејач може бити преко посредника, а директно од произвођача. Размотрите како поставити грејач на хоризонталне и вертикалне површине. Анализираћемо главне карактеристике материјала (чврстоћу, топлотну проводљивост и паропропусност).


Техничке карактеристике ТхермоБасал ПР-80 (вентили), ПР-100 (вентили +)

Монтажа промена термобасалта сопственим рукама

Базалтна вата, за разлику од пене, не емитује штетне супстанце на сунцу, имају високу стабилностна високе температуре. Због тога је боље користити минерални гријач (стаклена влакна или минерална вуна) за изолацију стамбених просторија. Термо-базалт има ниску цену у поређењу са страним аналозима, поседује високу звучну изолацију, безопасан је за животну средину.

Карактеристике топлотне изолације базалта

Базалтна топлотна изолација је савршена за топлотну изолацију зидова од опеке и дрвених зидова. Приликом третирања минералне вуне од трупца или греде, зидови куће не престају "дисати", за разлику од изолације пјеном полистирена. Пена, као и полистирен од екструдиране пене, има нулту паропропусност, што доводи до појаве ефекта стаклене баште и високе влажности у приватном дому.

Минвата Тхермо-Басалт ПЛ-35 Лигхт, ПЛ-50, Карактеристике

Термо базалт ПЛ 30

Користи се као топлотна и звучна изолација крова, уоквирених зидова, унутрашњих преграда, хоризонталних структура (подови између спратова, подова у приземљу), зидова са споредним колосијеком. Термобазалтни ПЛ 30 има минималну густину (бројка у ознаци указује на густину материјала). Али због отпорности на пожар може се користити за изолацију опреме и цевовода.

Термо базалт ПЛ 35

Термо-базалтни ПЛ-35 Лигхт и термо-базалтни ПЛ-35 Ултра Лигхт имају нешто већу густоћу. Користи се као топлотна изолација за кров, стропове између подова, зидове са споредним колосијеком, са загријавањем тавана за зиму, зидове у изградњи оквира и циглених кућа. Упијање водекада је уроњен у воду, не више од 2%, топлотна проводљивост не већа од 0,033 В /(мК).

Термо базалт ПЛ 50

Термо-базалтна шупљина и термо-базалтни ПЛ-50 имају густину од 50 кг /м3, топлотну проводљивост не већу од 0,034 В /(мК) и упијање воде не више од 2% када се урони у воду. Плоче се користе за топлотну и звучну изолацију стропова између подова, унутарњих преграда, косих кровова, поткровља, зидова с облогама испод споредног колосијека, као просјечног топлинско-изолацијског слоја у бунарима од цигле и блокова.

Термо базалт ПР 80

Тхермобасал ПР-100 и ПР-80 имају највећу чврстоћу и карактеристике топлотне проводљивости не више од 0,033 В /(мК). Употребљавају се за топлинску изолацију фасада са вентилираним отвором, зидове под конструкцијом оквира и за изолацију бунара за зиму у бунарима од опеке. Погледајте видео испод како се користе базалтни гријачи приликом полагања на зидове и фасаде приватног дома.