Гараже са кровом од 3 врсте

Популаран и тражен за данас је стакленик са кровом, а долазак зиме је велики проблем за многе власнике ладањских кућа. У том периоду су се све зграде у облику стакленика и стакленика, посебно оне направљене властитим рукама, поквариле, уништиле и опћенито изгубиле свој прави изглед. Све се то дешава због накупљања ледених кутија на крову, што негативно утиче на чврстоћу конструкције, као и њену стабилност. Излаз је, и то је у годишњој анализи и сакупљању стакленика или у инсталацији зграде која ће имати кров који се окреће. Гараже са отвореним кровом или повратним кровом су у великој потражњи и уобичајено се користе у новије време.

Предности пластеника са склопивим кровом

Склопиви зглоб има оптималну цијену, за разлику од обичних зграда. У просеку, разлика у цени је само 5%. Предности оваквог стакленика су невероватна количина, а свака ставка може у потпуности оправдати везаности и очекивања оних који преферирају ове производе.

С обзиром на чињеницу да се кров може уклонити:

 1. Унутра, нема накупљања снијега, који густо покрива земљу.
 2. Као резултат тога, земља остаје заштићена од мраза и дехидрације зими, као и корисни микроорганизми који не изумру.
 3. Корист у томе је веома висока и састоји се у чињеници да неће бити потребно годишње додавати ђубрива како би се земљишту осигурале корисне бактерије, што ће искључити продирање инфекције и паразита способнихуништити сва искрцавања.

Предност вјешања стакленика је у томе што су практични и веома удобни

С обзиром на то да снег пада унутар структуре и обавија га са свих страна, његова подршка се налази и споља и изнутра. Дакле, постоји изравнавање притиска који задржава материјал покривке током периода када пада снег.

Дакле, вијек трајања конструкције се повећава, као да ће се на крову нагомилати тешки и мокри снијег, онда се то може једноставно прекинути.

Због преклопног крова постоји заштита током љета од прегријавања. Помични кровови су веома корисни јер се могу отворити и потпуно отворити. Према томе, ако је потребно, можете направити конвенционалну фиоку за проветравање простора у унутрашњости или потпуно отворити структуру, тако да су слијетања засићена ултраљубичастим зракама. Такође помаже у засићењу биљака потребном количином кисеоника и светлости. Поликарбонат је материјал произведен употребом модерне технологије и стога је дизајниран да апсорбује штетне УВ зраке и преноси изузетно корисну компоненту. Сакупљање стакленика са склопивим врхом није тешко и за то чак није потребна додатна помоћ, а ако исправно направите план зграде, онда пар минута да га инсталирате.

Карактеристике стакленика са кровом направљеним властитим рукама

Заједничке конструкције због чињенице да су врло једноставне за инсталацију и употребу. Склопиви стакленик долази у другачијем облику, од којих свакиразликује се по конфигурацији и врсти отварања.

види:

 • Изградња у којој се може скинути или подизати кров;
 • Клизна пластеника-оловка;
 • Кабриолет за стаклене баште.

Направите стакленик са кровом који можете својим рукама, главно - правилно прочитајте упутства

Посебност структура је у томе што је врх отворен - ово је најоптималнија опција за узгој потпуно различитих култура. Није неопходно сваке године узимати кров и растављати велики механизам, и на крају може изгубити прави изглед.

У топлим периодима, механизам за подизање служи за формирање лопатице, а на хладном ради одржавања топлине унутар конструкције.

Чим је жетва завршена, лако је отворити поклопац испуштањем или клизањем, и неће бити потребних даљњих поступака. Типично, такве структуре се састоје од 2 одјељка, од којих се сваки може отворити, омогућујући култивацију различитих култура, па чак и под различитим увјетима.

Постављање стакленика са склопивим кровом

Како направити стакленик са склопивим кровом? Биће потребно дизајнирати дизајн, селекцију и набавку материјала, припрему компоненти, правилну монтажу у складу са схемом. Важно је напоменути да је стакленик Цонбриоли или Росумнитса нова генерација производа, који значајно надмашују такве пројекте као стакленици на луковима, филмским премазима или акрилним платнима.

Технологија монтаже је мало компликованија, али када се уложи у новац, снагу и време, могуће је да се дуги низ година неискусити и користити зграду.

Посебно је важно да продаја таквих производа није ограничена и да може бити стационарна или преносива. Друга опција није срамота показати људима, то је практичније, јер постоји могућност да се промијени локација зграде или, ако је потребно, уопће прода.

Приликом постављања конструкције треба обратити пажњу на квалитет и квалитет стаклене баште

Цена таквих структура директно зависи од:

 • комплет;
 • произвођач;
 • квалитет;
 • Димензије.

Што је најважније, приликом куповине, упознајте се са свим компонентама и увјерите се да су прикладни за монтажу, да искључите такве ефекте као крути оквир, као и неправилно монтирање, ако су дијелови увијени или потпуно сломљени.

Опис кабриолета у стакленику

стакленички кабриолет или стакленик Росумнитса - су пројекти који су у великој потражњи, помажу у узгоју висококвалитетних и великих усјева, дозвољавају да се искључи годишња демонтажа и инсталација због преклопа.

Стакленик са склопивим кровом је сасвим могуће да се сам монтира, а узгој у њему може бити било какав низак усев.

Стакленик од самог почетка сезоне и прије његовог завршетка ће бити у могућности да заштити засађене саднице на најбољи могући начин. Ако је потребно, можете бацити кров и омогућити биљкама приступ светлу и кисеонику.

Популарно и захтевно данас је стакленички кабриолет.

Конвертибилен стакленик је дизајн, сапараметри као што су:

 • Висина - 1,2 м;
 • Ширина 1.3 м;
 • Дузина 1.6-3.3 или 5 м

Оквир од челичних цеви, у коме је попречни пресек 15к15, са зидом од 1,5 мм. Најбоље је изабрати цеви са пластичним плаштом, што ће значајно продужити животни век. Отварање дизајна се може обавити на било којој страни производа. Важно је напоменути да вртлари са великим искуством у раду вјерују да ако у стакленику ове врсте не падне талог, онда је потребна додатна припрема тла. Све је то индивидуално и зависи од тога да ли је стакленик отворен током зиме и јесени.

Ако се таква стаклена башта ставља у готов комплет, тада ће бити инсталирани прибор као што су вијци, шарке, причвршћивачи, ПВЦ игле како би се конструкција могла поставити. Да бисте причврстили поклопац у затвореном стању, морате уградити посебне стезаљке. Као покривни материјал, вреди користити обичне поликарбонатне тканине. Кров ове тканине може издржати и до 50 кг, а ако је дизајн инсталиран у региону са умјереним климама, гдје превише падавина не пада током зиме, онда је могуће не уклонити или, другим ријечима, не премјестити структуру. Карактеристика модела је могућност уклањања крова током зиме, што ће спријечити његово ломљење, али и продор снијега изнутра, због чега се засићење тла догађа са свим корисним супстанцама, посебно минералима.

Карактеристике стаклене баште Травњак с кровом

За изградњу стакленика у којем клизни кров,неопходно је извршити низ акција сопственим рукама. Прво изаберите локацију на којој ће оквир бити инсталиран. Темељ се затим припрема у облику темеља.

Не мање популаран је Розумница, која се одликује кровом

нианси:

 1. Пожељно је да залив подрума буде бетонска мешавина.
 2. Није неопходно да се испуни превише дубоко, јер дизајн није велики.
 3. Сасвим је могуће да се умјесто бетона направи шипка по цијелом ободу, али тек након претходног третмана с антисептиком.

Надаље, монтажа оквира се врши, полаже се тканина. На сваком раму треба да се постави профил на оквиру, у коме постоје специјални утори, који ће обезбедити чврстоћу причвршћивача и саме стаклене баште, као и њен поклопац.

На бочним деловима су причвршћене стезаљке које спречавају затварање крова ако је потребно да се закључа.

Сасвим је могуће направити прозор са сваке стране стакленика. Многи сматрају да су стакленици најбоља опција за успјешну култивацију било које пољопривредне културе. Постоји један недостатак у конструкцији, а то је у недостатку непропусности, што може проузроковати продирање вишка течности у присуству тешких киша.

Прегледи и предности дизајна стакленика Конвертибилни

Међу позитивним аспектима кабриолета стаклене баште, који се отвара одозго и може бити опремљен додатним прозорима, може се уочити неколико тачака. По правилу, ако је дизајн направљен у фабрици, онда нијерђа, јер се челични оквир обрађује специјалним импрегнацијама. Оквир је врло издржљив и може издржати чак и са јаким ударима вјетра. Ако је структура инсталирана у географским ширинама гдје је снијег, онда не можете уклонити кров, али вриједи се сјетити његове носивости од 50 кг.

Пред купвото на пластини, конвертибилен може да се чита в съответствие с прегледите на Интернет

.

У творничкој стакленој кутији, кабриолет садржи све елементе потребне за изградњу и инсталацију. Инсталирање и употреба таквих структура је веома једноставна и неће захтијевати додатни рад или помоћ. Греенхоусе Цабриолет има само позитивне критике и прави је проналазак за сваког вртлара. Има јединствен дизајн, одличне спецификације, и функционалан је и практичан. Дизајн је прекривен платном поликарбонатом, са којим се може носити без додатне обуке.

Кров производа је јединствен и оригиналан. Може се фиксирати и на отвореном иу затвореном стању. С обзиром на чињеницу да у изградњи постоје посебни централни лукови, отварање се изводи што је брже могуће и без непотребног напора. Да би се производ инсталирао, он ће трајати дуже трајан темељ, јер је довољно полагати шипке како би се елиминисао контакт материјала са земљом, што смањује животни век производа и правилан изглед производа. По жељи, можете дизајнирати овај дизајн својим рукама, али морате узети цијев попречног пресјека 15к15 мм и висококвалитетни поликарбонат.

Кровна башта (видео)

ТакваПространа стаклена башта са отвореним или затвореним кровом биће одличан додатак сваком граду и помоћном дацхнику. Важно је напоменути да је приликом самосталног инсталирања потребно пажљиво пратити упутства произвођача и не кршити технологију монтаже. Само у овом случају можете добити компетентно изграђено постројење које вам омогућава да узгајате усеве уз потребне услове.

Примери зглобних кровова (фото)

)