Гаража са помичним кровом: 5 предности

Једна од најновијих иновација у изградњи стакленика постала је унајмљена или раширена кора, а за правилан раст биљака неопходно је да им се обезбеде сви услови - топлота, ваздух, влага и светло. Гараже са кровом, које промовишу раст и развој биљака, резултирајући богатом и здравом жетвом.

Поликарбонатни стакленик са помичним кровом: кориснички прегледи

Гараже са помичним кровом постале су веома популарне међу пољопривредницима. Овакви пластеници су коришћени, како за приватну употребу, тако и за индустријску производњу поврћа.

Гаража са кровом је сан сваке летње резиденције

Основна сврха отварања стакленика је могућност вентилације дизајна у топлом времену, када крило врата и врата нису довољни за примање зрака.

Све предности стакленика са уклоњивим кровом могу се процијенити тек након његове употребе. Није потребно купити готов дизајн, ако је потребно, можете га самостално прикупити од јефтиних материјала.

Позитивне тачке:

  1. Током зиме, снег улази кроз отворени кров стаклене баште у земљу, влажи и храни, спречава смрзавање и сушење.
  2. Снажни снежни покривач може оштетити оквир стакленика ако се не очисти на вријеме. Лучна кровна конструкција, омогућавајући снијегу да се акумулира унутар стакленика, а не на његовом крову.
  3. Поликарбонатна превлака пружа одличну светлост. Ако је на улици топло време, можете отворити кров како би биљке у стакленику директно имале приступсунлигхт
  4. Помични кров може у потпуности замијенити вентилацију у топлој сезони. На врућини, тако да биљке не лебде испод крова, можете отворити врата и отворити приступ свежем ваздуху.
  5. Овај стакленик је врло једноставан за уградњу, није му потребан посебан темељ, јер дизајн није јако велик.

У правилу, кров у стакленику треба уклонити врло брзо и без напора. За то су у профилу уметнути заобљени поликарбонатни лимови са жљебовима, који ће се глатко померати и опремити посебним запорима. Након отварања једног од кровних дијелова може се лако поправити.

Удобан стакленик "Кабриолет" са помичним кровом

Дизајн "Флора-кабриолет" је популарна врста стакленика са помичним кровом. Кров у овом стакленику се помиче према доље и према горе због посебног слагања поликарбонатних плоча.

Конструкција кабриолета стакленика је развијена узимајући у обзир све недостатке конвенционалних стакленика од поликарбоната

У отвореној позицији секције се не померају - оне су причвршћене између њих посебним зависхцхами.Васцхе све квачице су израђене од висококвалитетног метала, не подложне корозији, али ако су квачице неисправне, могу се лако заменити.

У стакленик-кабриолету постоје отвори који се могу отворити за вентилацију. Међутим, код јаких врућина, мали прозори нису довољни за проток зрака у стакленик, тако да многи фармери отварају неколико дијелова крова, тако да биљке могу добро дисати.

Кабриолет има прилично малу величину -ширина не већа од 2,8 метара, максимална дужина 5 метара. Висина зависи од димензија конструкције од 1,2 до 2,2 м

Премаз од поликарбоната добро чува снијег, штити од кише и савршено ствара сунчеву свјетлост - тако да су дизајни поликарбоната толико наклоњени почетницима и искусним љетним радницима. Пластификација стакленика може издржати било какве температурне разлике и савршено толерише и сорокадрадного мраз, и пораст температуре до + 90 степени.

Зими је празан стакленик "Цабриолет" прекривен снијегом, па је тло засићено влагом и задржава све потребне елементе у траговима. Ако је стаклена башта затворена зими, снијег се не накупља на зидовима објекта, лако се спушта.

У малим сеоским кућама користи се стакленик-кабриолет - много компактнији од истоименог стакленика. Принцип употребе је сличан, али приступ пријемнику за јастучиће долази изван дизајна. Лучни стакленик се углавном користи за узгој највише двије врсте биљака.

Компактни стакленик са кровом властитим рукама: важне ситнице

Пре него што почнете да радите на дизајнирању стакленика, потребно је да одредите место за његово постављање. Подручје треба очистити од коријења и грмља, слој подлоге треба што је могуће више поравнати.

Лети такви пластеници се много лакше вентилишу, јер проток свежег ваздуха не долази кроз уска врата, већ кроз кров

Да би се ојачала стационарна структура, неопходно је припремити фондацију.Чврста - ако је стакленик велики, трака - за мали стакленик.

Место треба да буде тихо, сакривено од ветра. Не би требало да постоје зграде и висока стабла у близини будуће стаклене баште која би могла да сакрије сунчеву светлост. Право место је кључ одличне жетве!

Изградња стаклене баште са одвојивим врхом практично се не разликује од уобичајеног стакленика. Једина разлика је у инсталацији крова који ће бити бачен или помакнут. Обично се поликарбонатни лимови монтирају у посебне жљебове. Ако је потребно, дио стакленика може се бацити или уклонити дио стакленика (као у стакленику "Матриосхка").

Да бисте побољшали производ, стакленик можете опремити посебним механизмом. Принцип његовог рада - када се унутрашњи ваздух загреје до одређене температуре, механизам ради и отвара отвор за вентилацију.

Многи туристи инсталирају демонтажне кровове у прољетно-љетњем периоду, а јесен након жетве уклања премаз, остављајући само оквир. У овом случају, непропусност је изгубљена и чврстоћа поликарбоната је сломљена, што се често монтира напријед-назад.

Двухсили зелени раствор "Делта" са помичним кровом

Овај стакленик је веома сличан многим другим двослојним структурама са поликарбонатним премазом. Особитост "Делта" стакленика у могућности отварања дијела крова у љетним мјесецима или потпуно демонтирање зими. Само повуците малу оловку и отворите или потпуно уклоните кров.

Гаража у облику мале куће са кровом са двоструким плочицама је лепа и уреднаизгледа на сајту

Гаража са помичним кровом се не боји сњежних зима - довољно је само скинути кров и не бринути се о земљишту унутар стакленика. Такође, нећете бити погођени проблемом уклањања снега са падина крова.

Дупла косина "Делта" израђена је од поцинкованих цеви попречног пресека од 2 цм, што није страшна корозија.

Ширина стакленика је 2,5 метра, дужина је од 2,2 до 10,6 м. Упркос лакоћи дизајна, стручњаци препоручују да се она постави на темељима од цигле како би се избегло његово потапање у земљу.

Комплет стаклене баште садржи оквир и сецкане поликарбонатне плоче, које се само убацују у жљебове ради клизања. То можете урадити сами, без помоћи стручњака. Кров се може потпуно отворити до граничника или дјеломично отворити како би се прозрачио стакленик.

Постављање стакленика са помичним кровом (видео)

Гараже са кровом који се може скинути - сан сваког љетног човјека који брине о жетви. Пронашли су позитивне критике, али имају и минус - лоше стезање. Упркос томе, стакленици, поврће, гљиве и ниске бобице се често узгајају у сличним стакленицима.