Гаража "Тсарскаиа" - преглед модела, карактеристике како да се прикупи

Квалитетан стакленик у земљи - кључ за богату жетву не само у првој, већ иу наредним годинама експлоатације. Избор стаклене баште није тако једноставан, поготово почетник, јер је модеран асортиман сличних дизајна веома широк. Гвоздена Тсарскаиа је одлична опција, поред тога, она има неколико варијација форме.

Харковска Тсарскаиа

Ојачани оквир стакленика "Тсарскаиа"

Како изабрати стакленик

Прво смо сазнали који су критеријуми одабрани за љетно становништво у стакленику. Уосталом, почетници у баштованској индустрији апсолутно нису оријентисани у овом подручју, а избор правог стакленика за њих може бити веома тежак задатак. Погрешно дизајниран дизајн не само да може узнемирити новајлија јазавичара, већ и наштетити свим његовим напорима, без испуњавања очекивања.

Прије свега, почетник вртлар мора одлучити који ће усјеви расти. Уосталом, неко не жели да ступи у контакт са каприциозним биљкама и преферира да обрађује ротквице, лук и кромпир, а неко не тражи путеве светлости и одмах одлази на куповину најтајанственијих и ретких биљака. Иако чак и са обичним парадајзом, почетницима у баштованској индустрији тешко ће се носити.

Оптималне димензије стаклене баште од ћелијског поликарбоната

Примери распореда распореда, димензија и њиховог уређаја

Врста /сорта усева и имају највећи утицај на избор врсте стаклене баште, њене величине. Ако планирате да садите узгојене краставце или парадајз, онда ће вам требатиПотопљени стакленици су, успут речено, погодни и за узгој високих сорти, али се локација таквих биљака препоручује на кревету, опремљеном у средини објекта, јер се налази највиша тачка зграде у скате делу.

капљица стакленика

Такође је веома важно скренути пажњу на чињеницу, из које је направљен стакленик, укључујући и оквир. Из тога произилази да животни век конструкције, његова чврстоћа, способност да издрже почетак ваздушног елемента и дебели слојеви снега на површини премаза увелико зависе од тога. Запамтите да је стакленик са дрвеним оквиром еколошки прихватљивији, али веома захтеван за напуштање и стално треба пажњу. Труп од ПВЦ-а није застрашујући нити хрђава, нити труљи, али је вјероватно најслабији оквир. Дакле, предности у пластичној бази нису довољне - не треба трошити новац на њу.

У металном оквиру за стакленик постоје многе предности

Изузетно издржљив и издржљив метални оквир је веома тражен. Кошта га скупље, али ако му је довољна дебљина материјала, не плаши се ни ветра ни снега. Труп се може прекрити бојом или галванизовати (ова друга опција је најбоља, будући да галванизација не клизи или се ломи).

Напомена! Да би се труп метала обојио бојом, служити што је дуже могуће, пажљиво прегледати премаз за оштећења. Ако боја бледи са оквира, ова места се темељито чисте брусним папиром исликано поново.

Такође је вредно проценити са чиме се покрива изградња. Полиетиленски филм - најкраћи и крхки материјал. Свака сезона коју мора пуцати, а затим поново затегнути, она покушава од најмањег физичког напора, па чак и када пажљива експлоатација брзо постане неупотребљива. Стакло се одликује одличним квалитетима - издржљиво је, не боји се температурних промена, доброг преноса светлости. Његов главни недостатак је крхкост (ломи се и након мањих удараца).

Филмски пластеник

Најоптималнија опција је покривање стакленика - поликарбоната. Савршено се држи топлим, довољно јаким, не боји се изненадних флуктуација температуре, лако се инсталира. А цена материјала је пријатна, ако је у корелацији са квалитетом. Стога се препоручује да се одлучите за стакленик од поликарбоната и галванизираног или обојеног металног профила. Управо овим и укључују се стакленици из серије "Тсарскаиа".

Гаражна Тсарскаиа, поглед изнутра

Кључне карактеристике

Низ стакленика руске производње под једним заједничким именом "Тсарскаиа" настао је на основу искуства и раније идентификованих недостатака других структура. Ове викендице су дизајниране да постану снажније и поузданије од претходних варијанти, које су биле прототип хероина чланка. Које су карактеристике "краљевских" пластеника?

Уређај за пластенике "Царски дом"

Уређај у стакленику "Царска стрелица", 2,7 метара

Прво и једно саГлавне тачке су специјални ојачани оквир. Изведен је од поцинчаног затвореног цијевног профила квадратног пресјека 2 * 2 цм (а квадратни профил је много јачи В- и П-облик) или 4 * 2 цм. да су лукови лукова интегрални. За израду профила користи се квалитетан челик, који има високе карактеристике. Погођен у литератури кодом 03Х13АГ19.

Поцинковане профилне цеви 2 * 2 цм

Такав челик се практично не боји рђе и високо је алгебарски, тј. Аустенитна класа. Има највећу снагу на собној температури. Челик се користи у криогеном инжењерингу за производњу делова који су изложени екстремно високим оптерећењима. Дакле, нема сумње у снагу "краљевских" пластеника. Иначе, лукови у "Царском" стакленику, по правилу, су двоструки, један се налази испод другог, што такође даје додатно појачање.

Гаража "Царска кућа"

Напомена! Снежна оптерећења која могу издржати стакленик "Тсарскаиа", износе око 500 кг.

Облоге пластеника могу се израдити и филмом и поликарбонатом. Али поликарбонат је бољи. Чињеница је да ће филм морати да се уклања годишње током зимског периода, иначе ће се сломити, сломити. Да, и опћенито, полиетилен - материјал је краткотрајан, па чак и ако се користи врло пажљиво, брзо ће постати непогодан. Поликарбонат, напротив,не може се уклонити за зиму. Заштићена је од самог ултраљубичастог зрачења и штити вашу биљку од ње, јер има посебан заштитни премаз. Осим тога (у поређењу са стаклом и филмом) поликарбонат је мање крхак, не боји се удараца, није страшна варијација температуре. И што је најважније - добар је као и сваки други материјал који може задржати топли ваздух у стакленику због ћелија које су у његовој структури и испуњене ваздухом.

Карактеристике поликарбоната

Напомена! Иако неки људи препоручују скидање поликарбоната за зиму, најбоље је то урадити. Чињеница је да прекомерно кретање материјала од места до места, константно увијање и одвртање вијака такође може негативно да утиче на поликарбонат - може почети да се распада и пукне. Посебно га држите у уплетеној форми и не препоручује се да имате просторију у којој поликарбонат може зимовати, мирно лежати на равној површини, јер је величина листова веома велика.

Стакленик "Тсарскаиа" има два врата и отвора у крајњим дијеловима пројекта, због чега процес вентилације у њему ради оптимално за сва постројења. Осим тога, можете купити термопад, који ће сам по себи отворити и затворити врата по потреби.

Термопрудинг као идеалан систем аутоматске вентилације у стакленику

Успут, упркос овим карактеристикама снаге (вратимо се на параграф о оквиру), "Тсарскаиа" није тако тешка конструкција и може се добро инсталирати и безтемељ. Али ипак је пожељно опремити га - за већу стабилност, а такође и како би се избјегло слијегање стакленика на врло меким тлима. А ако стакленик није фиксиран на темељ, може се лако премјестити с мјеста на мјесто уз помоћ неколико људи.

Шта је укључено у комплетан скуп једног стакленика "Тсарскаиа"? То је оквир који је за практичност купца растављен (иначе би било врло неугодно за транспорт куповине), различите фитинге, укључујући оловке, шупе, материјал за причвршћивање (то укључује "паметне" крабе). Такође, произвођачи нису заборавили потребну количину листова од поликарбоната дебљине 4 мм за покривање стакленика, иако по жељи можете растегнути филм. Али да је процес монтаже био што је могуће бржи и једноставнији, у комплетном сету сваког стакленика постоји врло детаљна упутства, која могу бити разумљива свима.

Национални мобилни оператер

Гаража "Царска звезда"

Димензије царског су следеће:

 • висина - 3 м;
 • ширина - 2,1 м;
 • дужина - од 4 метра

Димензије пластеника израђених од поликарбоната, цртежи

Величина стаклене баште се бира на основу површине локације, буџета за изградњу и циљева које је поставио власник парцеле. Сви пластеници, осим куполастог облика, имају облик издуженог правоугаоника. Прочитајте више овде.

предности

Сумирајући горе наведено, треба нагласити главне предности стаклене баште "Тсарскаиа":

 • дуг радни век - "цариста" са пажљивом експлоатацијом можеда служи свих 50 година са периодичном заменом поликарбоната;
 • једноставност инсталације захваљујући јасном упутству;
 • способност издржавања критичних снијега и оптерећења вјетром захваљујући најјачем челичном оквиру високе легуре;
 • могућност причвршћивања филма или поликарбоната као покривног материјала;
 • могућност продужења дужине постављањем додатних уметака;
 • лако је кретати се око мјеста, што значи да нема потребе за промјеном тла у њему - довољно је да га једноставно преуредите;
 • постојаност конструкције је под јаким утицајем присуства двоструких лукова (скоро на свим моделима);
 • не захтева годишњи третман корозије;
 • Захваљујући двоструком луку оквира, биљке се могу лако везати директно за стакленик.

Двоструки оквири лукова - једна од предности дизајна

Врсте стакленика серије "Тсарскаиа"

"Тсарскаиа" је назив серије стакленика, која комбинује 5 врста, које се разликују у облику оквира и неких карактеристика. Размотрите ове детаље у више детаља.

Табела. Модели пластеника "Тсарскаиа".

\ т \ т
Име фраме схапе карактеристика

Гараж "Царска прича"

правоугаони има ширину од 2,5 до 5 м. Висина конструкције - 2 м, дужина - од 2 м (овисно о вишеструкој 2). Има део горњег лука од 4 * 2 цм, дно - 2 * 2 цм. Удаљеност између лукова је 1 мспособност издржавања изузетно високог оптерећења снијегом - до 750 кг /м2.

оусе Тсар

дроплет Ширина од 2.7 до 3.5 м. Висина - 2.4 м, дужина од 2 м (овисно о вишеструкости 2). Појединачни и раздвојени у подручју лука скакавца попречног пресјека 4 * 2 цм, између лукова удаљеност је иста као у претходном типу стакленика, али је оптерећење снијегом нешто мање - до 650 кг /м2.
\ т

Гараж "Тсар'с Хоусе"

лучно Ширина 3 м. Висина - 2,1 м, дужина - од 2 м (овисно о вишеструкости 2). Поседује једноструке, али чврсте и јаке лукове попречног пресјека 4 * 2 цм Максимално оптерећење снијегом које може издржати "Царску кућу" - 450 кг /м2

Гаража "Царски сан"

лучни Ширина од 2,4 до 4 м. Висина - 2,1 м, дужина - од 2 м (овисно о вишеструкости 2). Опремљен је двоструким луковима са укрштањима 4 * 2 цм и 2 * 2 цм Максимално оптерећење снијегом до 750 кг /м2.
\ т

Гаража "Царска звезда"

арцхед Ширина 2,5 и 3 м. Висина - 2,1 м, дужина - од 2 м (овисно о вишеструкости 2). Лук оквира је двоструки и заобљен са попречним пресјеком од 2 * 2 цм, а сњежни терет "краљевске звијезде" - до 450 кг /м2.

Гараж "Тсар'с Малиутка"

арцхед Најмања варијанта стакленика "Цар". Његова ширина - само 2 м. Висина - 2,1 м, дужина - од 2 м (овисно о многострукости 2). Оквирни лукови су једноструки али интегрални (4 * 2 цм). Оптерећење снијегом - до 250 кг /м2.

Монтажа и уградња пластеника Пригомости

Размотрите корак по корак процес изградње стакленика са равним зидовима.

Гаража у растављеном облику

Корак 1. Покрените склоп на крају стакленика. Да бисте то урадили, поставите једну страну стаклене баште на равну површину, и поставите врата и врата директно у довратак, заврните их до крајева утичницама и завртњима (две надстрешнице на прозору и две на вратима).

Причвршћивање врата и прирубнице до краја

Корак 2. Провести припремне радове на инсталацији оловака. Да бисте то урадили на правом месту, избушите рупе бушилицом од 10 мм, али прво, направите их мало сврдлом како бисте олакшали рад.

Бушење ручке

Корак 3. Инсталирајте и фиксирајте оловке на прозор и врата.

Корак 4. Причврстите браве на ручке на полеђини.

причвршћивање браве

Корак 5. Претходни кораци су направљени како би се олакшало поправљање оловака након њих. Али сада уклоните дугмад да бисте причврстили поликарбонат. Проширите листове материјала и покријте једну од њих на равну површину. Отараси се филма.

Уклањање заштитног филма од поликарбоната

Пажња! Немојте заборавити да уклоните унутрашњу фолију пре монтаже, јер мртво тело може испоручити много проблема касније.

Корак 6. Користећи одвијач и бушилицу од 4 мм, обрадите рупе на раму крајње површине на приближно истој удаљености.

Корак 7. Ставите поликарбонатни лист на крајкао што је приказано на слици, и заврните је на процесне рупе помоћу навојног чепа. Не затегните превише чврсто. На вертикална врата полица од поликарбоната завијте вијке са жутом главом.

Поликарбонат се наноси на крај стакленика

Лист за причвршћивање лимова

Корак 8. Одрежите поликарбонат на ивици краја. Поновите претходне кораке на другој страни и другом крају.

Обрезивање поликарбоната

Корак 9. Шта остаје од комада поликарбоната који се поставља на врата, дели се равномерно на пола. Причврстите га за оквир врата. Не додирујте собу још. Врати ручку на врата.

Други комад поликарбоната је постављен на врата

Корак 10. Одрежите отворе између врата и прозора.

Резање поликарбоната између врата и прозора

Корак 11. Причврстите остатак поликарбоната на квадрат. Инсталирајте ручку. Да би се увредио непотребан поликарбонат дуж контуре лопатице.

Бушење рупа за оловку

Корак 12. Покрените склоп оквира. Узмите лук и осигурајте укрштене везе као што је приказано на слици. Глава вијка мора гледати ван. Поновите овај поступак у 6 тачака лука.

Причвршћивање укрштених спојница

Корак 13. Почните са инсталирањем скакача са кључем од 10 и одвијачем. Уметните краткоспојнике у попречне спојеве окомито на звоно и затегните.

инсталацијаскакач

\ т

Корак 14. Инсталирањем 7 џампера, поставите други лук на њих са већ причвршћеном раком. Поправите га, лагано притискањем на прелазе, тако да не постоје празнине између детаља. Инсталирајте друге лукове тако што ћете оквир поставити хоризонтално.

Два лука су међусобно повезана

Савет! Да би се осигурало да нема размака између делова, за време монтаже постоји хоризонтални оквир, замолите асистента да мало гурне стакленик.

Корак 15. Подесите задњи ред џампера и на њиховом крају - Т-обликоване спојеве.

Постављање Т-облика

Корак 16. Подесите крај.

постављање краја

Корак 17. Поставите углове на луку лука и вертикални сталак.

Фиксирање хоризонталног угла

Корак 18. Ако сте користили темељ за стакленик, онда је вријеме да га причврстите на вијке.

Причвршћивање оквира на дрвену подлогу

Корак 19. Покријте стакленик поликарбонатом. За почетак, направите технолошке рупе у оквиру.

Технолошка рупа у оквиру

Корак 20. Ставите поликарбонатни лист на кров стакленика тако да се мали бочни прозор појављује са стране. Учврстите га вијцима на горњим луковима.

причвршћивање поликарбоната

Корак 21. Сада направите собу од поликарбоната на клизаљкама. Да бисте то урадили, лагано притисните на висећи лим, а затим почните од центра, уз мало труда, ударите поликарбонат у углу длана.Зидати поликарбонат на зидовима. Покријте цијели стакленик поликарбонатом. Стакленик је спреман.

Поликарбонат је притиснут уз оквир

Видео - Збирка пластеника "Тсарскаиа" лучни тип

Видео - Збирка пластеника "Тсарскаиа" Приамости

Стакленик "Тсарскаиа" је можда једна од најбољих опција за стакленике за вртларе који живе у сњежним и вјетровитим подручјима. Поуздан је и дуготрајан и једноставно ће бити. А ако се добро бринете о стакленицима, онда ће то заиста служити ако не 50, онда 20-30 година.