Како направити топлу поду у гаражи властитим рукама

Гаражне зграде никада не губе своју важност. Намењени су за паркирање и поправку возила. Топли подови у гаражи осигуравају угодан температурни режим у хладној сезони за власника и његово возило. Ово је важно за одржавање здравља. Поправак машине захтева дуготрајан боравак у лежећем положају испод њега.

Топла подлога спречава корозивно оштећење делова машине због високе влажности ваздуха.Због тога се смањује број рђа.

Карактеристике пода у гаражи

Под у гаражи мора имати одређене технолошке квалитете:

 • да издржи тешка оптерећења машине, а не пукне, да не потону;
 • не деформише се од механичког удара у случају наглог пада алата или делова машине;
 • површина не би требало да кородира због штетног дејства горива и мазива;
 • да учествује у стварању оптималне унутрашње температуре како би се смањило хабање делова машине
 • не апсорбује штетне материје да не би дистрибуирао лош задах у затвореном простору;
 • изгледају естетски и стилски. У дизајну гараже, власник показује своју особност и свој укус да би створио радно расположење.

Приликом одабира топлих подова потребно је узети у обзир захтјеве заштите од пожара, јер се у гаражама чувају различити бистровопласмењујући материјали за одржавање и одржавање возила (боја, боја, дизел гориво).

Влага је важна карактеристика подова за гараже. Зими се на гуме и дно аутомобила наноси много снега, који се постепено отапа у гаражи.

Приликом одабира система гријања на топлом поду или уградње радијатора у гаражу, пожељни су подови за гријање, јер власници машина често долазе у контакт с подом тијеком поправке.

Који топли под је боље изабрати

Гријани подови су подијељени на електричну и водоводну, сваки од њих има своје предности и недостатке.

За израду подова електричног гријања уграђена је конструкција посебних каблова, који је испуњен вијком.

Предности грејања подова каблова:

 • не морају да доносе додатне комуникације, довољно ожичења;
 • дизајн не захтева одржавање, не рђа, не квари се када су испуњени сви захтеви за инсталацију;
 • Приликом уградње термостата регулише се подно грејање и електрична енергија се економски троши;
 • једноставна инсталација структуре омогућава вам да је сами изведете.

Значајан недостатак кориштења електричног гријања подова је повећана потрошња електричне енергије.Да би се сачувала, у просторији је обезбеђена додатна изолација. За рад се провјерава максимално оптерећење на електричној мрежи која долази из електричног гријања пода.

Инфрацрвено грејање није погодно за употребу у гаражним просторијама.Да би се спречило његово пропадање, неопходно је да се уради преко облоге велике дебљине,што значајно повећава трошкове електричне енергије за загријавање додатног материјала.

Под гријаном водом у гаражи је монтиран са употребом метал-пластичних цеви испуњених водом као најекономичнији и најефикаснији начин грејања.Главне предности топлих подова у загревању воде су:

 • економичну потрошњу електричне енергије, котао може радити и на гориво или гас;
 • цела просторија се загрева и топлота је равномерно распоређена, нема потребе за радијаторима;
 • је једноставан систем постављања дизајна за загревање воде.

Водоводна изолација подова има одређене недостатке:

 • Ако је гаража одвојена, потребно је створити независан систем комуникација, инсталирати котао и пумпати воду да би се користила пумпа за воду. Ако је гаража причвршћена за кућу, онда се гријање воде може резати у постојећи узгој;
 • Котао мора бити загријан на довољно ниским температурама како би се спријечило смрзавање расхладног средства у цијевима, узрокујући њихово оштећење. Проблематично је трагати за дисконтинуитетима у цевима потопљеним у збирци;
 • кошуљица мора бити савршено глатка.

Упркос недостацима, водени подови су практичнији у својој примени, захтевају мање трошкове. Ако је уговор о загревању воде направљен од метално-пластичних цеви, може трајати дуго. Власници аутомобила могу самостално разумјети питање како направити топлу подну гаражу.

Монтажа топлих подова

Систем за загревање воде на поду је спирална структура метално-пластичних цеви које се враћају у удубљење. Ако је гаража причвршћена за кућу, онда се уградња угради у систем централног гријања. Ако је гаража самостална, потребно је осигурати прикључак на котао.

припрема

У почетку се разматра шема повезивања гријања пода са системом гријања куће, одабире се мјесто за инсталирање дистрибутивног чвора. Након тога потребно је измјерити површину гараже за израчунавање дуљине цијеви и одабрати пумпу за воду одговарајуће снаге.

Приликом уметања у централни систем гријања, потребно је поставити уређај за мијешање како би се осигурало мијешање високотемпературне воде од гријања радијатора и ниско од колектора. Када се користи котао, у њему се регулише температура.

Дистрибутивна јединица, која се скрива у разводној табли, представљена је пумпом, јединицом за мешање и колекторском групом. У разводном орману можете купити готов погон, прикључити га на систем централног гријања и спојити га на топли под кроз колекторску групу.

Такође је потребно припремити јастук за метал-пластичну конструкцију бојлера пода.Неопходно је извршити топлотну изолацију, јер земљиште апсорбује много топлоте. Да би се то урадило, направи се црни глинени бетон, не би требало да има разлике у висини изнад цеви пречника 0.5 да би се спречио настанак ваздушног плута у њему. ПослеПричвршћивање естриха врши се посебним топлотно-изолационим материјалом са избочинама на горњем слоју.

Представе се организују у шаху и између њих се постављају цеви. Ако се Финоплек користи као топлотна изолација у дебљини од 5 цм, у зависности од негативне температуре у улици, на њу се поставља надземна решетка за фиксирање цеви. Уз зидове зграде се залијепи трака за пригушивање која компензира ширење подне облоге под утицајем топлоте.

Инсталација и тестирање система

Приликом инсталирања цијеви, ставите спиралу да загрије велику површину или змију, то јест, паралелно једна другој. Оштећене цеви захтевају правовремену замену. Након спајања цеви у један систем, под мора се мора тестирати. За то је пумпа подешена на високи притисак и систем се не додирује 24 сата.

На крају једног дана, потребно је осигурати да притисак није нижи од радника и да нема трага притиска на под, који је једнак. Након два дана рада система, потребно је осигурати да она одржава радну температуру. Даље, изводи се скела.

вијак

Приликом сакупљања, температура цеви треба да одговара собној температури, а систем треба да буде под радним притиском. Обратите пажњу на температуру кошуљице која је назначена на паковању и покушајте да је залијепите.

Везујући слој зависи од неколико фактора:

 • тежина аутомобила;
 • поправке;
 • дебљинаслој топлотне изолације.

Дебљина слоја естриха варира и до десет цм. Осушиће се потпуно три недеље. На врху бетонске везице постављена је керамичка плочица.

Видео: топлим подом у гаражи властитим рукама

Даља брига о топлом поду

Када је правилно инсталиран, систем ради дуго и беспрекорно. Брига система за загревање воде на поду је да је потребно да се вода топи у топлој сезони, да се спречи замрзавање воде у цевима и, уз помоћ водене пумпе, да се обезбеди константна равномерна циркулација расхладног средства у цевима.

Добар власник има на располагању да направи топли под у гаражи својим рукама, у складу са основним правилима њиховог закључења. Удобност и удобност у хладном времену пружају се и власнику и његовом возилу.