Клизне степенице: Типови и погодности

Одличан помагач за поправке је практична клизна степеница. Захваљујући пажљиво дизајнираном дизајну степеница, могуће је доћи до правих мјеста, која се налазе изнад висине особе. Раније су то биле дрвене конструкције, али еволуција индустрије имала је огроман утицај на изглед, трајност и трајност степеништа. Модерне степенице имају неколико варијанти, различитих величина и материјала.

Комфорне лестве

Прије свега, вриједи напоменути да су све степенице модерног времена врло стабилне. Подијељени су на штале, љестве и клизна врата. Склопиве клизне степенице за употребу захтевају отпор, може бити зид, дрво или стуб. Носач мора бити чврст и стабилан да издржи тежину конструкције и особе која се пење на њу. Такође, мердевине би требало да склизну у неколико метара. Најчешће, такве мердевине.

Степениште је подељено на типове:

 • телескопски;
 • увлачење;
 • Традиционални.

До данас се удобне степенице често користе у свакодневном раду

Љестве су издржљива конструкција која не захтијева подршку. Може бити и алуминијум или челик.

Подељени на врсте:

 • Класична;
 • Универзални;
 • Трансформатори.

Да би грађевински радови прошли повољно, треба да одаберете најоптималнију верзију степеница. Стаир цонструцтионобезбеђује кретање или пренос, значи вреди обратити пажњу на тежину и димензије.

Мобилне степенице су компактне и мобилне. Клизне мердевине би требале бити у проширеном облику најоптималније висине. Такође је вредно поменути погодност подешавања жељене висине. Клизне степенице могу се користити чак и за подизање на други кат сеоске куће или поткровнице.

Након проучавања свих карактеристика степеница, можете одабрати љестве које одговарају свим наведеним параметрима. Да би се то урадило, није сувишно јасно указати на директну намену степеница.

Металне клизне степенице

Метал је издржљив и свестран материјал који је најпогоднији за производњу клизних степеница.

Главне предности метала:

 • приступачност;
 • Лако на послу;
 • Даје велику вероватноћу за развој дизајна;
 • трајност;
 • Поузданост.

Многи преферирају да изаберу металну мердевину, јер је трајна и поуздана

Оквир модерних степеница може бити израђен од различитих метала. За основу се користи профилна цев, профил од дуготрајног метала, челичног лима, арматурног челика. Профилна цев има добру издржљивост, а то се такође може брзо саставити или раставити. Клизне мердевине из профилне цеви лако се боје у било којој боји. Такође за степенице од метала израђује се коосура и конопац. То су делови на којима су степенице причвршћене.

Инсталација степеништа га одржава свакодневновелика оптерећења, тако да главни дијелови морају бити израђени од издржљивог материјала.

Неколико главних предности металних делова:

 • Нема шкрипања корака;
 • Без вибрација степени;
 • Без латералних дисторзија и отклона;
 • Може се користити као сцапес.

Модерни метални материјали су обложени посебним средствима која повећавају отпорност метала на корозију. То омогућава коришћење степеница у условима наглих промена температуре и влажности.

Вјечне алуминијске клизне љестве

Углавном, за степенице изабрати алуминијум.

Стацк, којто има низка маса, останува популарна

.

Степенице из овог материјала имају много предности:

 • Лагана;
 • Лака у транспорту;
 • трајност;
 • Ниска цена производа.

Клизне степенице се користе у разним подручјима. Алуминијум је лаган материјал који чини производ лаким за ношење. Дизајн алуминијумских степеница је једноставан за израду, што олакшава складиштење и ношење. Упркос малим димензијама у склопљеном облику, такве мердевине имају прилично дугачак траг, што вам омогућава да дођете до највиших подручја, иако да добијете кутије са мезанинама.

Неке алуминијумске степенице имају додатне карактеристике. Могу се разградити у љестве и могу се поново изградити у склопивој структури. Степенице-трансформатори постају неопходна адаптација у ремонтним радовима.

Нацртајте на другом спрату

Модерни произвођачи степеница нуде својим клијентима широк избор конструкција љестава различитих конфигурација и дизајна. Склопиве љестве су погодне за стамбене и нестамбене просторе.

У малој просторији најчешћи проблем је постављање унутрашњих степеница које пружају излаз на други кат или таван. Стручњаци предлажу најједноставније рјешење овог проблема - данашње увлачљиве љестве су најповољнији и најисплативији начин рјешавања просторног проблема.

Конструкција која се увлачи, која има посебан механизам, омогућава вам да сакријете степенице у поклопцу на стропу. Поклопац има уређај који омогућава механичко или даљинско отварање.

Лествице које се увлаче на други спрат омогућују значајно уштеду простора у соби

Лестве које се увлаче могу такође бити телескопске. Такве мердевине ради по једноставном принципу. Телескопске мердевине могу варирати дужину и нагиб степеница. Стручњаци кажу да су степенице овог типа поузданије од преносивих конструкција.

Приликом одабира увлачивих љестава, узети у обзир јачину. Максимално оптерећење које мора да поднесе структура за слагање је 150-200 кг.

Приликом куповине или инсталирања потребно је провјерити како се креће дизајн и сви дијелови се крећу. Рад свих компоненти треба да буде мекан. Све секције степеница причвршћене су специјалним ролетнама. Такав механизам елиминише померање секција и произвољни склоп.

Клизне степенице су:

 • Тешко, може имати 2 до 3секције које се могу формирати директно на поклопцу гротла;
 • Телескопска структура се креће на такав начин да она постаје величина поклопца;
 • Маказе имају изглед сличан оном на маказама.

Материјал за такве конструкције је издржљив метал. Поклопац гротла може бити од дрвета. Сигурносни систем у клизним љествама мора бити поуздан. Из тог разлога, приликом инсталације, проверите рад механизама.

Монтажа лествичастих мердевина

Произвођачи производе моделе помичних степеница заједно с отвором на стропу. Специјалисти нуде замјену рупе прије купње, те покупити прави модел, који је погодан за све параметре. Да бисте сами поставили клизне љестве, требат ће вам минимални сет алата и мало знања.

Инсталирање лествичастих мердевина на другом спрату је брзо и лако сопственим рукама, ако прво прочитате упутства за његову уградњу

За работа е потребен:

 • монтажна пена;
 • Угаони владар;
 • Кључеви различитих величина;
 • Сет вијака;
 • одвијач;
 • Одвијач.

У суштини, детаљно упутство се додаје на стечене степенице, које неће бити тешко поставити степенице. Ако нема потребних лествичастих мердевина, можете сами направити степениште. За најједноставнију опцију, биће вам потребно неколико секција конвенционалних степеништа степеништа и причвршћивача. Према потребним мјерењима конструиран је цртеж у савијеном и пресавијеном облику. Деонице степеништа су међусобно повезанеуз помоћ петљи за картице. Израђена конструкција мора бити учвршћена у отвору помоћу сидрених вијака и направити дизајн.

Клизне степенице (видео)

Степенице, један од најкориснијих изума човечанства. Модерни произвођачи производе различите моделе који су погодни за најнеобичније ситуације. Степенице нашег века су покретне, поуздане и практичне. Најпознатија компанија је Алумет, која потрошачу нуди челичне конструкције са платформом за већу стабилност. Захваљујући својој компактности, аутомобил било које марке може носити конструкције љестава без сметњи. Материјал за израду степеница је испитан од стране најбољих стручњака. За прави избор, морате пажљиво испитати проблем.