Како изабрати или направити ВЦ без мириса?

Један од главних услова за угодан боравак у сеоској кући је присуство тоалета у земљи без мириса, па је и она изграђена. Главна предност ове зграде је да се може брзо изградити и, ако је потребно, преселити на другу локацију.

Најједноставнији начин је да се постави штанд преко редовног бунара, али се временом испољавају недостаци таквог дизајна: трајни лош мирис љети и потреба да се из земље и јаме излије прљавштина или јама и сачува стари. Зато размотрите опције за изградњу или избор виле без дима да бисте се ријешили ових проблема.

Типови уличних тоалета за дацху

Улични тоалет за сваку земљу може бити изведен у једној од три варијанте: регуларна кабина преко рупе, тканина у праху или преносиви пластични тоалет. Анализират ћемо сваку од њих.

 • Типичан угрушак - стандардна тоалетна кућица са септичком јамом. Али његов дизајн не искључује појаву неугодних мириса, као и периодично чишћење продубљивања или преуређења читаве конструкције на новом мјесту.

Истовремено, правилан приступ случају помоћи ће изградњи сеоског тоалета с десантом која је готово без мириса, минимизирајући негативне точке:

 1. Да би се пумпа извукла из јаме, она би требала бити дубља - од 2 до 3 метра, а да се не пролију зидови, боље је поставити бетонске прстене или старе транспортне гуме. Таква јама ће трајати око 15 година.
 2. Истовремено, јама би требала имати мало на располагањуИза сепареа, односно куће се налази непосредно изнад "септичке јаме", а испред ње се налази мали оброк. ВЦ шкољка или сједење изнад рупе налази се на стражњем дијелу тоалета, као да је испред јаме.
 3. Предуслов је уређење доброг издувног гаса из продубљивања, онда неће бити непријатног мириса у самој кући. Вентилска цев се налази иза кабине од горњег нивоа јаме и до једног и по метра изнад куће. Тада се неугодан мирис неће осетити тако оштро и око угрушка.

Такођер можете купити готову дрвену конструкцију, коју само требате ставити и сигурно причврстити преко рупе.

 • Пудер-угрушак је варијанта уличног тоалета без септичке јаме, уместо њега се користи контејнер за одзрачивање (канта), који је доступан испод седишта са рупом. Након директне примене овог уређаја, нечистоће се посипају тресетом, пепелом или пиљевином. Након што је посуда напуњена, она је извлачи и користи свој садржај као ђубриво. Ова варијанта је погодна за несмртоносне љетне становнике.
 • Обични преносиви тоалетни ормарић од пластике. Ова опција се обично инсталира на масовне догађаје на отвореном. Унутар кабине испод седишта налази се контејнер са хемијским реагенсима за обраду и деконтаминацију фецеса. Издувни систем обезбеђује циркулацију ваздуха, а као резултат одсуства непријатног мириса. Периодично чишћење је потребно од стране специјализованих фирми. Из тог разлога ова опција нијеје веома популаран међу земљацима.

Дакле, можете уредити улични тоалет у земљи без мириса. Али морате то урадити компетентно. Главни извор проблема је септичка јама која служи као погон за нечистоће. Да би се смањило ширење мириса и смањио ризик од контаминације земљишта, депресија је потпуно затворена, укључујући и дно. Али такав резервоар је пребрз, тако да га често замењује септичка јама.

Такође, неки власници чине љетниковац са тоалетом и продубљивање - дренажу. Првих 4-5 година тло се лако апсорбује, а на дну се таложе чврсте нечистоће. Међутим, током времена, дно постаје мутно, течност престаје да иде. Затим морате очистити јаму и обновити одвод. Због тога многи власници сеоских кућа преферирају преносиве тоалете без мириса и испумпавања.

Како се ријешити мириса у уличном дизајну?

Идеална опција је да се размисли о систему вентилације у фази изградње угрушка, тј. Да се ​​опреми капуљачом. Ако то није учињено чак ни за вријеме изградње тоалета, онда за смањење нивоа талионице, у горњем дијелу рупе потребно је уметнути цијев и извадити је, те пажљиво затворити ушице.

Део цеви који се пројектује изнад крова може бити обојен у црно: од сунчевих зрака ова површина се загрева и цев ће радити на принципу цртања. Осим тога, препоручује се природна вентилација у кабини: направити рупу испод врата или направити прозор у зиду, затварајући прозор.одушак или рупа са мрежом против комараца, тако да инсекти немају слободан приступ тоалету.

Нико не забрањује употреби специјалних алата који упијају неугодне мирисе из јаме:

 • хемијски препарати;
 • народна средства;
 • биоактиватори.

Хемикалије - главна предност њихове употребе је брзина и способност рада у свим временским условима. Постоји неколико врста података о лијековима:

 • нитратни лекови су најприватнији за животну средину, али њихова цена плаши економски одмор. Површински активне супстанце (површински активне супстанце), које се налазе у нитратним медијима, савршено се носе са мирисима и дезинфекционим нечистоћама (Део Турал, Девон-Н);
 • Амонијум оксиданти су такође ефикасни и безбедни, али се не могу користити заједно са детерџентима, тј. Није могуће одводити воду након прања или прања посуђа (Био-сан) у јами;
 • бељење креча - врло канцерогена и токсична супстанца, али се разликује по доступности, јефтиности и ефикасности. Осећат ће мирис избјељивача, а не измет.

Запамтите да приликом рада са хемикалијама, неопходно је користити заштиту (рукавице, маску, респиратор, итд.), Придржавати се основних сигурносних правила и поступати у складу са упутствима на паковању препарата. Након употребе хемикалија, садржај септичке јаме или септичке јаме мора бити уклоњен без даље примене.

Народни лекови. Већина подузетних туриста одавно је научила примијенити дарове природеуклањање мириса тоалета:

 • дрвени пепео или пиљевина (посијати у 1 круг након сваке посјете угруху);
 • косу са травом или сијеном (такођер изливена у једном дијелу након сваке посјете свлачионици);
 • коприва или полен парадајза (ове биљке апсорбују амонијак и савршено застрашују инсекте, морају их посипати сваких 5-7 дана).

Популарне методе борбе против мириса из уличних угрушака су безопасне за околину и не морају да их плаћају. Ова средства такође савршено разоткривају органске нечистоће, а настали компост без кајања може се користити у врту као ђубриво.

Биоактиватори. То је иновативно средство, концентрат био-бактерија. Да би ови сојеви функционисали, потребно је да апсорбују органску материју и влагу, а температура околине треба да буде изнад 0 ° Ц. Ови биолошки производи користе нечистоће, одмашћују их и уништавају штетне микроорганизме, а после недељу дана нестају непријатни мириси и смањује се количина отпада .

Биоактиватори су доступни у облику таблета, течности или праха (Др. Робик, Санек, Мицропорн). За стандардни дацха тоалет, по правилу, довољно је 1 таблета по кубном метру отпада. Потребно је да примените ова средства у складу са инструкцијом за паковање. У овом случају, неопходно је осигурати добру вентилацију, није могуће дозволити да септичка јама дође до кемикалија, те их користити у хладној сезони нема смисла.

НајефикаснијиНачин уклањања неугодних мириса у тоалетном тоалету сматра се комбинацијом једне од наведених метода са добро дизајнираним системом вентилације.

Врсте угрушака унутар куће за дацху

Најпопуларнији типови кућних тоалета у кући:

 1. Пластична корпа-угрушак. Познат као најлакши преносиви тоалет за инвалиде и старије особе. Из лонаца се налази седиште са поклопцем. Ентузијастични корисници овог уређаја стављају се у робусни пакет за једнократну употребу који се избацује одмах након пражњења. Али можете само избацити фекалије и опрати канту за тоалет.
 2. Био-тоалет на бази микроорганизама. Ово је надограђена верзија претходног уређаја који апсорбује неугодан мирис, па се користи у просторији. С времена на време потребно је напунити посебну биомасу живим бактеријама, обрадити канализацију у одвојивом контејнеру. Рециклирани отпад се може користити као ђубриво.
 3. Тресет тресета. Још једна побољшана верзија (која се не може преносити), у којој се нечистоће мешају са тресетом, течни део улази у посебан контејнер или директно у одвод, а чврсти отпад остаје у унутрашњости, треба их повремено одлагати или користити као ђубриво. Практично нема мириса. Међутим, препоручује се опремање вентилацијом. Ова опција се назива и фински ВЦ Екоматиц, Питецо, Биолан.
 4. Преносиви угрушак на бази хемијских реагенса. ЈошЈедна варијанта кантице. Међутим, нечистоће се рециклирају, улијевају у смешу хемијских реагенса. Не шири смрад, али рециклиране нечистоће су штетне за околину, тако да се не могу сипати у кревете, већ их је потребно одложити на посебан начин.
 5. Електрична ВЦ шкољка. Споља подсјећа на преносиву верзију, међутим, ова варијанта унутарњег угрушка није мобилна и треба бити повезана с комуникацијама: вентилацијом и електричном енергијом. У овој јединици раздвајају се чврсте фракције и течност, затим се чврсти отпад суши и ставља у контејнер, а течност одводи у канализацију. Идеално ако не постоји могућност организовања комплетне септичке јаме.

Наравно, најбоља опција, и најскупља, биће уређење комплетног купатила у сеоској кући. Захтева снабдевање инжењерским комуникацијама (водоснабдевање, комплетан канализациони систем, струја), издвајање засебног простора за грејање у купатилу, као и водовод (тоалет, резервоар).

Критеријуми за избор хигијенског рециклера

Приликом одабира улице или затвореног дворишта без дима, пожељно је обратити пажњу на сљедеће параметре:

 1. Процењена запремина нечистоћа. Покушајте схватити колико људи и колико често ће ићи у свлачионицу. То у великој мери зависи од запремине лошег мириса, а тиме и начина њиховог одлагања. Ово је главни фактор који утиче на избор врсте угрушка.
 2. Дубина појаве подземних вода. Ако је овониво је веома висок, онда се улични тоалети са септичким јамама и више локви не могу уредити. У супротном, ризикујете заразу штетним микроорганизмима водом и земљиштем на локацији. Проверите ниво подземних вода на пролеће.
 3. Новчани издаци. Неопходно је унапријед испланирати своје финансије и означити одређену своту новца коју сте спремни издвојити за тоалет да бисте добили мирис. А цијена ових уређаја може бити у распону од 1 000 до 50 000 рубаља или више. Све зависи од ваше жеље и величине новчаника.
 4. Начин одлагања нечистоћа. Било која врста тоалета прије или касније ће захтијевати одлагање отпада. Због тога је потребно унапред размислити како ћете очистити јаму или контејнер, како се носити са отпадом (бацати или користити за ђубриво), колико ће то коштати. Овај параметар у великој мери одређује избор.
 5. Комуникације. Још један важан фактор који утиче на избор одређеног типа угрушка за давање. Унапријед процијените да ли можете направити комуникацијски дизајн, ако је потребно.

Пошто сте пажљиво анализирали дате информације, моћи ћете да утврдите који тоалет без мириса можете изабрати за вашу кућу. Ако је породица велика и често се одмара изван града, вредно је поставити неадекватан улични или унутарњи угрушак са септичком јамом. А за двоје људи који су у сеоској кући само викендом, сасвим је довољно биотоилета или угрушака у праху.