Браве за валовита врата

Њена територија, без обзира на њену величину, узима се за заштиту и заштиту од нежељених гостију. Приватне парцеле су ограђене оградама различитих материјала: дрво, цигла, метал. Данас, све више и више као материјал за ограду користи валовити картон. Издржљив и јефтин, представљен у другачијој схеми боја, профилни лист се може написати било којим дизајном. Ако се не ради о читавој огради, капије из валовитог картона се изводе готово свуда, налазе се одвојено или у капији. Да би се сигурно заштитио од странаца, у брави је постављена брава.

садржај

 • Класификација браве
  • Класификација према врсти инсталације
  • Класификација према типу механизма за затварање
 • Захтеви за дворац
 • закључавање инсталације
  • Уградња надглавне браве
  • Монтажа браве за закључавање

Класификација браве

Браве за валовита врата се могукласификовати према двема карактеристикама:

 • према врсти инсталације;
 • према типу механизма за затварање.

Класификација према врсти постројења

Браве за валовита врата према типу инсталације могу се поделити у три врсте:

 1. шарка . Тешки дизајни изгледају не баш естетски као затвор за врата, али се и даље користе, углавном у земљи и врту. Они нису веома поуздани и откривају се уз минималан напор;
 2. фактуре . Такве конструкције се инсталирају са унутрашње стране капије. Извана, отварају и кључизнутра у зависности од типа - било кључем или специјалном траком. Пошто је надземни уређај изложен падавинама, боље га је заштитити од кише и снијега посебним визиром;
 3. мортисе . Уређај за закључавање специјалне конструкције сече у шупља врата. Његова инсталација је радно интензиван процес, али је структура капије заштићена од атмосферских падавина.

Постоји још неколико врста двораца. Рацк уређаји у облику реза на пролазима практично се не користе због екстремне непоузданости, а скупи, врло поуздани електромагнетски или електромеханички дизајн није прикладан за уградњу на пролаз од танког метала, који се лако реже како би се продрло на локацију.

електромеханичке бравепредстављају механизам затварача и командну таблу на којој је откуцана шифра. Такви уређаји су веома поуздани, али они морају возити струју. Ако је светло искључено, механизам за закључавање се отвара и престаје да ради. Сада су електромеханичке браве опремљене не само батеријама, већ и батеријама са сталним пуњењем. У једној од варијанти, умјесто кода, електрични сигнал долази од притиска на дугме.

електромагнетне браве , чији је механизам подешен на одређено магнетно поље специјалног кључа, неко време сматране су веома поузданим. Али данас уз помоћ специјалне опреме могуће је покупити било коју електромагнетну комбинацију, тј.

Браве за радио таласепо принципу акције су сличне алармима за кола и сматрају се најпоузданијем данас. Али они су веома скупи и захтевају посебну опрему и професионалне вештине да их инсталирају.

Класификација по типу механизма за затварање

На основу тога, можете разликовати три врсте уређаја:

 1. је надут . Браве овог дизајна сматрају се најпоузданије. Сувалди - то су закривљене плоче у бравама, које су измјештене лажним кључевима. Што је шачица више, сигурнији је дворац. Међутим, значајан недостатак дизајна полуга је велика величина самих уређаја и кључева за њих. Опасни уређаји нису погодни за сва врата. Осим тога, отварају се само кључевима и изнутра и извана;
 2. цилиндар . Браве на цилиндрима су једноставне и поуздане. Значајна предност таквог дизајна је могућност замјене цилиндарског механизма (ларва) без демонтаже цијелог дворца. Сложеност ларви утиче на степен заштите уређаја за закључавање;
 3. паметни телефони . Модерни дизајни се отварају шифром, отиском прстију или ректумом ока. Њихов значајан минус је висока цијена. Данас се најчешће користе кодне браве. Њихов недостатак је приметан брисањем тастера са бројевима кодова, тако да се дигитална комбинација често мења тако да се тастери равномерно бришу.

Захтеви за дворац

Запорка за врата треба да задовољинеколико захтев:

 • поуздан дизајн који се не боји влажности и прашине. Најкомплетније од овогакритеријум одговара полуги. Важно је напоменути да када влага уђе у механизам и температура ваздуха испод нуле, замак било које грађевине је замрзнут;
 • отварање и затварање изнутра без кључа. Тако постављене цилиндарске браве. Затворена унутар механизма може се отворити кључем извана. Али они су веома осетљиви на загађење;
 • заштита од провале. Најзаштићенији су електромагнетни, електромеханички и радиовалови;
 • компактан дизајн. Брава за валовита врата не би требала бити већа - то нису гаражна врата од лима. Из ове перспективе, најбоља опција је другачији дизајн.

инсталација браве

Алати за монтажубраве на валовитој капији:

 • апарат за заваривање;
 • бушилица са бушилицама;
 • Бугарски са кругом на металу;
 • одвијач;
 • одвијач;
 • угао;
 • цртеж, чија се улога може извести оштро оштрим предметом инструменталног челика, за означавање рупа и жљебова на металу.

Инсталација надземне браве

У производњи валовитих камина на надморској висини од 900 мм од нивоа тла, обичноје заварен попречни пресјек . Ако је попречни елемент конструкције на другом месту, онда ће под бравом морати да зарадите још једну плочу. Брава са унутрашње стране пролазног отвора мора бити постављена тако да једна од рупа за монтажу падне на попречни носач, а ручка и језгра погоди врх или испод ње и да споји рупе на крилу врата за главнимеханизам и вијак ступа. Ако конструкција стуба не дозвољава да се у њој направи рупа, потребно је на њој заварити плочу испод одговарајућег дијела дворца.

Следећа фаза рада је бушење рупа у кључу и ручка, и испод вијка у ступу. Рупе су избушене у контури и поравнате са фајлом. Често је неугодно за Профлист да користи навртке на вијцима за причвршћивање механизма. Стога, да би се поправио, боље је користити металне шрафове. Не бушите рупе унапред. Можете користити и вијке који су опремљени рупама мањег пречника, а навојима се додају славине. Када је механизам фиксиран, потребно је инсталирати језгру и оловке с прекривцима.

Инсталација браве за закључавање

Посебне уске профилне браваса малим растојањем од шипке до средишта цилиндра (ларве) и уска трака се производе за носаче валовитог картона . Намењени су за уградњу у цев од 40? 40, 40? 50, 40? 60 или 60? 60 мм Погодни су такви механизми и чињеница да су опремљени ларвама, које је лако замијенити, на примјер, када су кључеви изгубљени. Крижни вијци за причвршћивање ларви и ручки на вратима повећавају поузданост дворца и компликују његову штету.

Али, ако је одлука о уградњи уреаја за урезивање направљена након израде валовитих врата, и као танка профилна цијев кориштена као оквир, тада јекутија за закључавањенаправљена од челичног лима дебљине 3 мм. Требало би да постоје размаци између зидова кутије и кућишта бравесу минималне.

Кутија је профилна цијев, редослијед радова је исти. Прво, на крају капије валовитог картона у кутији или профилу означене су рупе за монтажу и жлеб испод кућишта уређаја за закључавање. У Бугарској се изводе два бугарска уздужна резача и дијагонала између њих. У овом случају постоје два троугла, где су две стране које чине акутни угао урезима у металу. Троуглови на уској страни се савијају и одсецају. Рубови жљеба испод механизма су обрађени помоћу датотеке. Избушите отворе за причвршћивање вијака. Исти посао се ради на успостављању одговарајућег дела.

У платненим капијама (ребрасте плоче) на вањској и унутрашњој страни или на кутији означеној и избушенимотворима за уградњу ларвеи уметањем шипки на које ће се монтирати ручке. На бушилици треба уградити бушилицу малог пречника. Ове рупе су пажљиво избушене тако да су накнадно потпуно прекривене декоративним слојевима. Затим се монтира и фиксира вијак механизам. Може се причврстити пиштољем, ако је таква опрема при руци. У механизму, ларва је уметнута и осигурана посебним вијком. Након тога се монтира квадратна шипка и монтирају и фиксирају оловке.

Када је уређај инсталиран и осигуран, означени су слотови за пилулу и језичак механизма. Веома прецизно, место жлеба се одређује ако су језик и таблета премазани китом или обичном пастом за зубе и неколико пута покушајте да закачите пролаз. Вхите трацкс онСтуб је ознака за слотове. Изведене рупе су прекривене одговарајућом траком која се причвршћује за ступ на исти начин као и механизам затварача на профил оквира врата.

Произвођачи нудемноге варијанте брава , укључујући оне које су посебно дизајниране за скеле. Остаје само да се одреди тип уређаја и издвојени буџет за ову сврху и да се пажљиво изведе инсталација.