Како изабрати грађевински нож?

Грађевински нож - неопходан алат за градитеље. Овај алат може ПОНАБ на послу у било које вријеме, а за ефективну употребу мора задовољити бројне захтјеве.

Конструкцијски нож се састоји од пластичне ручке и излаза. Оштрица се састоји од неколико сегмената који се по потреби уклањају. Ширине су 9, 18 или 25 мм. Ширина сечива се бира на основу специфичности рада. На примјер, за рад са сухозидним материјалима треба узети нож с максималном ширином лопатица.

Класификација разликује грађевинске ножеве за:

  • сечење кеса, тапета, еластичних премаза, полиетилена;
  • сечење жица и каблова;
  • резано резање на дрвеним, пластичним и папирним производима.

Постоје и универзални модели ножева који се могу користити за све грађевинске радове.

Критеријуми за избор грађевинског ножа

Приликом одабира обратите пажњу на квалитет метала из којег је направљен. Па, ако је оштрица ножа прекривена посебним заштитним слојем, она ће наставити са радом.

Нож би требао бити оштар, лаган и компактан. При избору грађевинског ножа, важно је обратити пажњу на механизам за причвршћивање. Она је другачијег квалитета и овај елемент се често руши. Најпопуларнија и релативно поуздана - са механизмом котач је уврнут. Чврсто држи оштрицу. Својим радом потребно је буквално окретати се у два окрета, као да притиснете котач за фиксирање, вијак може направити удубљења.на поду, што ће касније спријечити даљње именовање.

Нож би требао бити издржљив, удобан, а не клизав. Добро је ако постоји посебан контејнер на дршци, на којем можете складиштити резервне оштрице.

Што је нож скупљи, то је више издржљив. Па, ако је сечиво направљено од нерђајућег челика. Јефтин је направљен од јефтиног материјала и често се ломи у најнеповољнијем тренутку.