Како инсталирати врата у дрвеној кући

Врата у кући имају исти неопходни атрибут као што су прозори, намјештај, зидови и плафон. Улаз служи не само заштити од продора у просторију, већ је и "лице" власника куће. Требало би да се хармонично уклопи у целокупни ентеријер, да нагласи стил зграде, да буде у складу са нормама безбедности и заштите од пожара. Унутрашњост - важан елемент декорације просторије и делилац површине куће према собама.

садржај

 • потребан алат
 • Поступак
 • Уградња гвоздених врата

иманеколико типова вратапрема материјалу:

 • метал;
 • дрвени;
 • полимерни;
 • стакло;
 • комбиновано.

Сваки има разлике у дизајну, дизајну, ознаци и, наравно, технологији инсталације. Његова особина је уградња врата у дрвену кућу.

тражени алат

Дрвена конструкција куће има своје предности. Дрво - материјал је издржљив и једноставан за руковање. У случају грешке, све је лако поправити. Стога, за постављање врата у дрвену кућу, под власт свакога тко је бар једном у рукама држао столарију и столарију.

Потреба за радом:

 1. Рулет.
 2. Ниво зграде.
 3. Пилећи нож на дрвету и боља ручно рађена пила.
 4. Чекић.
 5. Шармантно.
 6. Одвијач или бушилица.
 7. План (електрични или ручни).

Поступак

За почетак, у новоизграђеној кућиизабрана је локација врата су инсталирана, ако нема завршене рупе. Критеријум за избор је погодност локације. Но, било би лијепо узети у обзир: будуће уређење намјештаја, расвјетних уређаја, инсталација гријања и водовода. Све ово треба да одражава општи пројекат или план готовог објекта. Ако није, онда ће се ова питања морати ријешити током процеса изградње.

Величина отвора не би требало да прелази димензије оквира врата за више од 10 мм, већ пожељно, тако да уопште нема размака између вратила и зида. Хоризонталност и вертикалност будуће секције се провјерава на нивоу зграде, ау њеном одсуству могуће је једноставно мјерити дијагонале правокутника мјерном траком. Са ланцем за моторне пиле, дрвени зид се реже и врата су спремна.

Ако су врата постављена на претходно припремљено мјесто, понекад је потребноподесити димензије отвораза готову кутију. Вишак се уклања помоћу пиле, недостатак се компензира инсталацијом дрвене плоче или греде одговарајуће величине.

Сада можете почети са постављањем довратника. То је платно врата које треба одвојити од кутије, скинути са шарки, а ако је то немогуће, скинути са шаркама. Ово ће олакшати инсталацију и помоћи ће да се избегне непотребно изобличење кутије. Причвршћивање се врши помоћу вијака (4 - 10 комада), у тајним отворима, који се затим затварају украсним стубовима (дрвени или пластични). Водоравна и вертикална равнина кутије се пажљиво провјеравају, одступање нијемора прећи 5 мм, иначе врата се не затварају. Туника треба чврсто да седи у рупи, не дозвољава се повратни удар и потисак.

Затим се огрне тканина,проверава се слобода кретања , рад дворца. Врата се морају чврсто придржавати осовине око периметра. Могуће сметње се елиминишу подешавањем петљи, поновним инсталирањем, продубљивањем или проширењем седишта.

Завршна фаза је инсталација декоративног трансфера готовине. Прорези између кутије и зида морају се затворити пјеном за огреботине или монтажу. Плоче се бирају према боји и материјалу самих врата, иако је могуће одступити, што је најважније, да изгледа складно и лијепо. У својој величини би требали у потпуности сакрити мјесто спајања зида и довратка. Фиксирајте га малим ноктима украсним шеширима, завртњима у рупама или лепком. Други начин је добар са естетске стране, али лош у даљем поправку или демонтажи.

Уградња гвоздених врата

технологија уградњеметалних врата у дрвеној кући мало се разликује од инсталације било које друге, али има своје особине. Главна разлика: производ од гвожђа је тешко модификовати, прилагодити величини врата.

Поред инструмента изнад, можда ће бити потребни и други:

 1. Угаона брусилица ("бугарски").
 2. Браварски кључеви.
 3. Датотека.

Редослијед радова остаје исти: у зиду се реже рупа, саизмерити хоризонтално и вертикално са истом пажњом,толеранција није већа од 10 мм . Или се већ спреман улаз прилагођава, проширује или сужава помоћу греде, даске или металног носача.

Причвршћивање на зид металног довратка врши се снажнијим вијцима, јер ће оптерећење на њима бити много више. Да, и било која жељезна врата, изнад свега, служе као заштита од продора, и њихова везаност мора бити здрава и снажна.

Након постављања кутије, сама метална врата ће бити објешена. Јасан рад, који се постиже подешавањем петљи. Размаци у периметру не смију прелазити 5 мм, а сама вратаморају се чврсто држати за дршкуили заптивач преко цијеле површине површине. Исто тако, пукотине између вратила и зида се полажу са монтажном пјеном, чији се вишак након сушења одсече и затвара плочама рубњака. Материјал овде може бити дрво, метал, пластика, а најважније је да све изгледа као тон и боја. Причвршћивач се бира према опћем дизајну, може бити вијцима, чавлима, вијцима. Врата су спремна за употребу.

В заклучението следва съобсениа:

 • Било која улазна врата у кућу треба да буду отворена према ван - то су захтјеви за заштиту од пожара, а да се то избаци теже него изнутра.
 • Изглед, облик и завршетак улазних врата показују статус "господара" код куће, као и углед уреда, привлачност установе.
 • Унутрашња врата треба да одговарају јединственом стилу куће и да буду у складу са генераломунутрашњост собе.

Инсталирањем врата у кућу властитим рукама -случај је једноставан , ако постоји вјештина у раду с дрвеним, металним и грађевинским алатима. У супротном, боље је да тај посао поверите професионалцима који ће то урадити брзо и квалитетно. Позивање на чаробњака и плаћање рада помоћи ће да се избјегну повреде и жаљења због бескорисно потрошених снага, времена и живаца.