Како инсталирати унутрашња врата

Ако сами постављате унутрашња врата, можете уштедјети пристојан износ и потрошити их на пожељнији посао. Ако се особа може носити са елементарним алатима за градњу, он не би требао имати никаквих посебних потешкоћа. Али стрпљење и пажња морају бити опскрбљени у сваком случају. Тачност и прецизност приликом уградње врата властитим рукама играју веома важну улогу.

Припрема и избор платна

Због тога се многи питају како правилно поставити врата. Зидове треба ожбукати и малтерисати, и треба их полагати на влажан под, тј. Сав прљави посао треба завршити. Прво, морате припремити рупу.

Избор крила врата је озбиљна ствар. На први поглед, сви изгледају прилично пристојно, али са геометријом све је веома тужно. Ако вам није стало, онда можете купити платно, чије стране имају различите величине. Када се монтира, причвршћује се у страну и доноси много проблема. Стога, пре него што купите, морате обавезно измјерити све величине, измјерити дијагонале како би се увјерили да су углови једнаки, и провјерите да ли сте продали точан материјал који сте провјерили.

Пожељно је одмах купити од врата и кутије, тако да у потпуности одговара величини платна. Ако не постоји таква могућност, кутија може бити израђена од најквалитетније квалитетне букве без чворова. Кутија за унутрашња врата је дрвена конструкција у облику слова П два стуба и стубова.

Унутрашњост клизних врата за уградњутеже од обичних, али и сасвим реалних. Знајући како инсталирати унутарња врата, можете уштедјети не само новац, већ и стећи нова знања и искористити их са собом.

уградња кутије

Прво морате саставити кутију, чврсто је затегнути и пажљиво је поставити тако да одговара величини утора. Приликом уградње петљи потребно је обратити пажњу на то да пинови треба да буду усмерени према горе, јер на њима виси платно за врата. Прије постављања петљи морате пажљиво осмислити:

  1. Измерите 20 цм од врха полице и ставите ознаку са унутрашње стране.
  2. Нанесите омчу и њежно је умотајте оловком.
  3. Направите подручје петље користећи длето или млинар.
  4. Исто поновите са доњом петљом, само на удаљености од 21 цм од доње ивице кутије.
  5. Спремни да ставите сталак на врата и забиљежите јастучиће за петље.
  6. Направите мјеста за слијетање на платну.

Такође је важно одредити која ће се страна отворити. Ако је соба мала, онда је врата боље отворити напољу, како се не би украли већ без мале површине. Но, врата у простору станова и дворана су боље отворити изнутра тако да не стварају препреке и не ометају активни покрет у ходнику или ходнику.

Кутија за врата је уметнута у рупу, поравната и провјерена на мјесту. У овој фази морате да обесите платно на петљу и тестирате како се отвара и затвара. Акопостоје проблеми, онда је нешто погрешно. И дефект мора бити елиминисан. Ако све ради без проблема, кутију можете причврстити помоћу вијака у кораку од 30 цм. Прво избушите отворе у кутији, а затим у зиду.

Када су рупе спремне, убацују пластичне типле и завијају завртње. Да би се спријечило савијање и деформирање кутије, потребно је користити дрвене клинове.

Монтажне тканине и завршни премази

Ако је кутија потпуно закључана, можете објесити врата на шаркама и поново их провјерити. Размак између кутије и крила врата не смије прелазити 2,5 мм. Шавови морају бити пажљиво напуњени монтажном пеном. Стручњаци препоручују да прије гутације ставите густ материјал у облику дебелог картона.

Главна ствар - немојте претјеривати са количином пјене. Стврдњавање, пена се повећава у запремини и може изазвати деформацију врата. Због тога се пена пуни са само једном трећином празног простора, замрзавањем, попуњава цео зазор. Након тога врата морају остати непокретна 24 сата, тако да је пјена потпуно замрзнута. Вишак пене након полимеризације треба пажљиво исећи оштрим ножем.

Последњи додир је уградња декоративних плоснатих или рељефних ормара. На свакој страни, морате да инсталирате летвице помоћу вијака или специјалних ексера без поклопца мотора. Приликом избора плоча потребно је запамтити да њихова боја мора одговарати боји крила врата и кутије.

Ако врата нису обојана или нисулакирана, а затим не журите да стављате стакло. У правилу, стакло се ставља прије наношења посљедњег слоја боје или лака.

Ако се добро упустите у процес рада, онда ће уградња врата трајати око 3-4 сата, у зависности од вештине и агилности. Знајући како да сами инсталирате врата, можете без проблема преузети рад. Можете погледати и видео: