Како чувати кромпир у гаражи

Очигледно, главну храну човека можемо назвати кромпиром, тако да сви покушавају да га залепе током зиме. У овом прилично хировитом поврћу садржи много воде и скроба, тако да је осјетљив на услове складиштења.

Како чувати кромпир у гаражи, размотрићемо у овом чланку. Уосталом, управо ова просторија покушава да опреми подрум или подрум за складиштење производа.

Такође ћете моћи да прегледате фотографије и видео записе на ову тему и изаберете најпогоднију опцију.

Где је боље складиштити кромпир?

Како људи живе у различитим условима становања, док кромпир једе све, складишта ће бити другачија. На пример, савет о томе како се кромпир складишти у каменицама је одличан за неког ко живи у приватном сектору. За некога ко живи у стану, морате размислити о некој другој опцији.

Размотрите редослед опција за складиштење кромпира. Прије свега, треба споменути стационарна складишта, јер је то најбоља опција за чување кромпира. То се објашњава чињеницом да постоји могућност регулисања климатских услова за оптимални режим. Такође је погодно да се редовно проверава стање гомоља.

Врсте складишта:

  • тло
  • полу-продубљено
  • потпуно продубљено

Потпуно дубинско складиштење у пролећном и јесенском периоду мање је подложно загревању и зими се не смрзава. Ово их је, по праву, учинило најбољом опцијом за чување кромпира. Знајући дубину на којојПостоје подземне воде, можете одабрати најпогоднију опцију за спремиште. Треба напоменути да је 2 метра од подземних вода до дна складишта - минимална удаљеност.

Како чувати крумпир у пећници

Наравно, најбоље је складиштити кромпир у подруму или подруму. Хладна и тамна просторија спречава производњу соланина. Ова супстанца је токсична за људе. У великим количинама, слатки кромпир се налази у зеленом кромпиру, тако да се не може конзумирати у храни. Дакле, у процесу складиштења морате посматрати режим светлости и топлоте, тако да кромпир није зелен.

Пре него што кромпир пошаљете на складиште, уклоните га у подруму, проверите стање екстрактора, осушите и избељите складиште. Температура у подруму или подруму треба да буде 2-3 степена, а влажност око 80%. Ако је температура нижа од 2 степена, кромпир је влажан и биће слатко, а ако се температура подигне изнад 3 степена, кромпир ће почети да расте.

Чувајте кромпир у подруму у шталама или у кутијама које су претходно инсталиране на полици. Да бисте избегли падање снега, покријте кутије за кромпир са старом крпом. Неколико пута током зиме, бирајте кромпир и уклоните гњиде и матиране гомоље.

У подруму, припремљеном од јесени, кромпир се може складиштити 8-10 мјесеци.

Неопходно је да се семенски кромпир држи у храсту под истим принципима као и обични кромпир.

Складиштење кромпира у гаражи

Нису сви имали подруме, тако да је за многе питање како сачувати кромпир. Неки то раде само у видиковцу илиподрумска гаража Пијавица није увек урађена одвојено.

Чување кромпира у фрижидеру

Хрушчов хладњак се зове ормар, који се налази испод кухињског прозора. Зими температура у њој варира у зависности од временских услова у вашем подручју. Она је виша него на улици, али нижа него у стану. У идеалном случају, ако је ваша дневна соба опремљена овом врстом "технологије", онда можете увести термометар који ће вам рећи, потребно је покрити и загрејати кромпир или, обрнуто, уклонити све загријавање.

У елитним кућама или становима у којима су извршене велике поправке, Хрушчов хладњак је направљен од пластике са регулационим отвором, по слици и сличности са вратом пластичне боце. Лакше је овде, потребна вам је нижа температура - одврните поклопац, ако вам је потребан виши - вртлог.

Што се тиче самог складишта, принцип је исти као иу свим претходним случајевима. Једини минус складиштења у фрижидерима је мали капацитет производа, ви се слажете да је неприкладно да га ударате од врха до дна једним кромпиром.

Чување кромпира у стану

Ако није могуће опремити балкон, а онда са смањењем температуре на 0 ° Ц, кромпир треба донијети кући и смјестити на најхладнија мјеста у стану: близу балконских врата или близу прозора. Куће гомоља треба држати у врећама од грубог ткива (костријет), добро се подноси зраком. Тако да се коријен усјева очисти и не истрља, могуће је ставити горњу репу или сламу која добро упија вишак влаге.

АкоУ стану нема хладних места, припремљени кромпир можете ставити у оставу или предворје. Али у топлом времену поврће не може дуго да стоји, да би се спречило да падне и продужи њен живот, могуће је прибјећи таквом пријему. Уроните у пластичну посуду од кромпира, претходно направивши рупе на зидовима. У могућности да се стави мокра крпа, вода из које ће се постепено испаравати и омогућити да гомољи дуго не избледе и не осуше. Али од клијавости кромпира то неће штитити, па на тај начин чувајте кртоле у ​​малим количинама и брже једите.