Фигурални стропови од сухозида

Прије неколико деценија, да би се поправио мали стан, било је потребно само направити револуцију. Истовремено, резултат није увек оправдавао средства: лош избор материјала, сложеност посла, недостатак креативних идеја - све то не утиче на квалитет поправки на најбољи начин. До данас је изумљен велики број савремених технологија, помоћу којих се стварају фигурирани плафони од сухозида, који омогућавају да се скрати време поправке и да се побољша квалитет коначног резултата и да се направе најсмелије дизајнерске одлуке.

О фигуред строповима

Фигурирани плафони су одлично решење ако се дизајнер суочава са задатком да направи разноликост у изгледу просторије, чинећи је незаборавном. На основу двоетажних или троспратних објеката могуће је креирати јединствене фигуре. Строп је вишеслојни дизајн, који може обухватити неколико сложених облика - валовита, овална, симулирајући различите облике.

Оно што може да користи фигурирани плафон. Њихове особине, предности и недостаци

Предности су:

 • Атрактивност и естетика изгледа

Главна предност ових дизајна и разлог због којег су дуги низ година изашли из моде. У то можете бити сигурни ако једноставно погледате фотографију фигурираних плафона.

 • Нула експанзија простора

Ако изаберете правилан облик и боју фигуреплафони, можете добити ефекат повећаног простора и множења висине зидова. Међутим, овом питању треба приступити с посебном пажњом, јер су неке врсте дизајна намијењене првим високим зградама. Инсталирање у свјесно малом простору може довести до обрнутог ефекта.

 • Могућност просторног уређења

Вишеструка организација плафона ће омогућити избор неколико подручја у просторијама које ће обављати различите функције.

 • Скривени дефекти и дефекти

Као и надморска висина на бетонском поду зграде. То ће вам помоћи да правилно изаберете асиметрични дизајн.

 • Способност креирања јединствених светлосних композиција

Са рефлекторима и светлећим диодама. И све жице и друге комуникације скривају суви зид.

 • дуговечност

У случају правилног планирања, инсталације и одсуства хитних случајева, као што су поплаве, коврчави плафон ће служити дуги низ година.

 • звучна изолација

Ако испод стропа поставите материјал за звучну изолацију заједно са жицама и комуникацијама, звуци туђе поправке и помицања намјештаја више неће сметати.

Съгласно с необходимостите на големи големи търговски съдържаниа, неа съсественно сравнаване с отношениами:

 • Бесмртност до влажности

Стога је немогуће инсталирати у купаоницу, ау кухињи их треба инсталирати с великим опрезом.Поплаве могу довести до апсолутног оштећења материјала и немогућности даље експлоатације.

 • Обсо тегло на готоваа конструкциа

Биће веома велика, тако да је пре постављања неопходно осигурати да је чврстоћа плафона довољна.

 • Конструкција је апсолутно неуништива

Стога, ако је током поправке или протека времена било потребно направити промјене у дизајну стропа, морат ће се потпуно промијенити.

Предност и недостаци употребе сувог зида у завесама

Гипсани картонје материјал који се састоји од два слоја специјализованог грађевинског папира или картона. Између њих налази се слој чврсте гипсане супстанце, сличан тијесту. Стандардна ширина листа је 120 центиметара.

Предности фигурираних плафона сухозида су очигледне за друге материјале:

 • једноставност инсталације. Због чињенице да је суви зид изузетно флексибилан материјал, може бити опремљен било којим обликом: квадрат, круг и било који елемент у облику куполе. Ово омогућава монтирање самог плафона, док поседује минимум вештина
 • .
 • ниска цена
 • По жељи, сухозид се може обојити или налепити са тапетама без оштећења и оштећења материјала

Приликом одабира завршног материјала важно је узети у обзир и предности и недостатке сухозида. Познавање ових карактеристика ће помоћи да се избегну многи проблеми током поправке и рада. Недостаци укључују:

 • крхкост. Недостатак снагеје главни недостатак сувог зида. Листови се лако могу разбити приликом транспорта, монтаже, рада или руковања. Из тог разлога, треба да будете изузетно опрезни када радите са листовима сувог зида. Такође, са посебном пажњом потребно је уградити суве зидове у новим зградама које се на крају могу смирити. На плафону се могу појавити пукотине
 • промена боје. Током година суви зид мења боју. Ово је посебно уочљиво на светлим нијансама
 • шупљина и празнина у дизајну стропа - мјесто гдје се људи могу населити и почети умножавати инсекте и глодаре. Из тог разлога, неопходно је да се те празнине попуне и запечате што је више могуће како би се избегао овај проблем.

Сви ови недостаци донекле ограничавају опсег употребе фигурираних плафона са ГКЛ, али у поређењу са свим предностима ове технологије изгледају прилично безначајно.

Варијације фигурираних плафона

Гипсани картонски коврџави плафони ће омогућити да се сакрије несавршено преклапање базе, проводи и комуникације. Визуално увећајте или подијелите у просторије. По жељи подесите степен осветљења.

Стил империје ће захтијевати јасне и строге линије, заобљене и глатке облике. Пастелне нијансе ће бити најбоље решење у овом стилу.

Барокни стил захтева велику количину детаља, као и искривљене форме.

Елегантна елеганција таквог стропа наглашава класични стил. Усаглашеност је праћена лаконизмом. За осветљењеелегантан лустер ће стати, додатно светло ће бити потребно само да би се боље дефинисао облик нивоа.

Простор за децу ће одговарати. Гипс картона омогућава извођење облика у облику звезда, планета и апстрактних облика.

Најважније је да плафон са ГКЛ-ом доноси задовољство и радост мајсторима својим обликом и дизајном.

Како направити фигуред таван од дривалл-а

Да видимо како да направимо коврџаве стропове. Процес рада није јако компликован, а сухозидом се сматра један од најзаслужнијих материјала за употребу код уградње плафона.

Припремни рад

Када треба да се уради инсталација фигурираног плафона из сухозида, неопходно је:

 1. Ослободити просторије од свих предмета који ће ометати даљи рад и могу бити деформисани током процеса поправке;
 2. Уклоните лустер и оградите жице за омотавање изолационом траком;
 3. Важно је да очистите комаде жбуке који нису чврсто држани. Имајући прилично значајну тежину, могу оштетити строп од гипсаних плоча када су покривени, а онда ће се посао морати поновно покренути;
 4. Сада морате уклонити мрље од хрђе и плијесни. Не занемарите ово, јер ове стазе морају бити приказане након неког времена;
 5. Ако на цементној бази има великих и дубоких пукотина, прво их треба обрадити побољшаним адхезионим прајмерима, а затим их затворити китом. Затим је прајмер антисептички раствор.

Избор алата и материјала

Мораћете да идете директно на посаосухозидом, профилима, причвршћивачима и конекторима. Важно је пажљиво размотрити избор ових материјала.

Приликом избора профила за коврчаве заграде, важно је знати да су потребна два типа профила:

 • УД - водич (можете пронаћи и име старта)
 • ЦД - плафон (друго името име)

Ако инсталирате коврџаве стропове властитим рукама у просторију у којој је могуће повећати влажност, боље је одабрати поцинковане предмете. Најотпорнији су на корозију. Такође се исплати радити са спојницама и спојницама.

За рад су потребни вијци различитих типова, конектори типа "ракови" за фиксирање профила и краткоспојника, за повећање стропног профила серијског прикључка. Морате бити сигурни у поузданост и интегритет добављача.

Што се тиче алата, потребно је следеће:

 • нож за изградњу
 • перфоратор
 • одвијач
 • резач
 • авион
 • угао
 • уређај за брушење
 • ниво
 • мерна трака
 • спатула

израда цртежа

Једна од главних фаза на којој зависи цео резултат - састављање цртежа за завесе од гипсаног картона. У процесу компилације потребно је слиједити сљедећи план:

 1. У почетку, жељена бројка је нацртана на папиру;
 2. Затим се лист примењује на шему мреже, узимајући у обзир да је степен уздужних профила 0,4 м, а скакач 0,5 м;
 3. Израчунава се висина горњег и доњег слоја. Размак између првог нивоа и основне површинеће бити једнака ширини почетног профила, тј. 2.5 цм

Означавање површине

Како означити строп под коврчастим сухозидом? Да бисте правилно измерили просторију, морате прво измерити његову висину у угловима. Од ових параметара одређује се најмањи. Из највише тачке најнижег угла се изводи од 50 до 100 мм, тако да се одређује висина првог нивоа плафона. Тада се по ободу просторије, на нивоу претходне тачке, прави хоризонтална линија (не заборавите да сваки ниво "једе" око 10 цм од висине просторије).

Из основне линије морате смањити удаљеност једнаку величини уређаја за освјетљење, који ће касније бити уграђени у плафон. Ово ће бити доња граница другог нивоа. Можете да пређете на хоризонталну ознаку. За први ниво на плафону, примењују се линије, фокусирајући се на које ће се причврстити на суспензију.

Да би се приказале кривине, потребна је профилна шипка, на крају које ће се бушити рупе. У једном од њих треба да убаците маркер, у другом - нокат. Тако ће испасти нешто као компас. Ево како нацртати строп под коврчастим сухозидом.

монтажни оквир

Прво, оквир застора за први ниво је причвршћен. Његова основа - почетни профил. Затим се фиксирају овјесне ознаке на ознаци. Главни профил на њима је фиксиран завртњима, а његови крајеви се покрећу у старту.

Надаље, костур горњег слоја је прекривен сухозидом тако да се плоча преклапа само на половини носећег профила, као у другој половиниТакво писмо ће бити инсталирано.

Фикинг схеетс оф дривалл

Како направити подвучени плафон од сухозида? Изградња плафона ће се десити постављањем доњег слоја на завршену површину. За криволинијске облике потребно је припремити узорак од картона, којим се слика преноси на површину. Причврстите водилицу на профил стропа кроз суву зиду на контури.

Носећи профил се реже на комаде чија висина се одређује висином слике. Затим су причвршћени за профил воде. У овом случају, на једнаким дијеловима, корак је 25-35 цм, а на закривљеном 6-7 цм. Секције лежајног профила су спојене водилице, које су причвршћене на доњи руб. Затим се кабл салвете затегне на доњем нивоу, а ЦД-профил се подешава у корацима од 0,4 м. За то, на месту повезивања, бочна страна је одсечена, а доњи део завртњен до водича.

Показан строп са сухозидом својим рукама - фото:

Фигуральние стропи от дривалл - фото:

Видео - двослојни фигурирани плафони из сухозида: