Електрични пешкири за купање: могућности избора

Изаберите електрични сталак за пешкире

Електрични пешкири за домаће тржиште појавили су се релативно недавно, али они убрзано добијају све више нових хоризонта. То је због чињенице да су они много практичнији за руковање него да их склапају радећи из система централног грејања - и што је најважније, не зависе од истог грејања.

Овако повећано интересовање за електричне сушаче за пешкире довело је до појаве великог броја модела на тржишту који се разликују не само визуелно, већ и конструктивно. Тако да нисте збуњени са овом разноликошћу, погледајмо ову тему детаљније.

типови гријача ручника

Прије свега, хајде да погледамо питање, а шта су електрични пешкири? Уосталом, поред визуелне разлике, оне такође имају значајне конструктивне разлике.

Прво, електрични сушачи за пешкире разликују се по принципу грејања. Постоје две опције - грејање од топлоте жице или од Тене.

Грејач пешкира са каблом за загревање

У првом случају, као грејни елемент, користи се грејни кабл са два проводника, који је за поузданост челична цев.

Обично су то мали модели снаге до 500 В, који имају облик "У" или "С". Али могу постојати изузеци.


Грејач пешкира са каблом за грејање се лако повезује

Предности таквих модела укључују потпуно одсуство воде илијош једна течност у шупљини пешкира и брзо загревање. Па, наравно, цена која је за такве моделе је на савршено прихватљивом нивоу. Недостаци ове врсте држача ручника укључују готово тренутно хлађење након гашења, немогућност контроле температуре и врло мало одржавања. У случају оштећења грејног кабла у производу, често је лакше купити нови производ него поправити оштећене делове.


Пешкир пешкир пешкир

Најчешће коришћена опција је пешкир ручник.

Он ради по принципу котла, у води.

ТЕН је грејни елемент који загрева расхладно средство у унутрашњој шупљини вреће за пешкире.


Ручници за пешкире, који раде из и из Тене, и из система грејања

Заузврат, електрични подизач пешкира са ТЕН подељен је на две подврсте.

Прва опција је сталак за пешкире, који ради само од Тене.

Друга опција је сушилица која ради из система централног гријања зими, а љети од десет.

 • Као носач топлоте, у таквим моделима могу се користити вода, уље и понекад антифриз. За више информација о предностима и недостацима сваке од ових расхладних течности, разговарат ћемо у наставку.
 • За недостатке електричних сушилица са Тена, потребно је укључити заптивање унутрашње шупљине тако да не пропушта расхладну течност. Ово је такође релативно дуготрајно загревање и склоност ка корозији - посебно за моделе,способан да ради и из система централног грејања и из Тене.
 • У исто вријеме, имају много и позитивних страна. Прва од њих је способност контроле температуре. Поред тога, у зависности од типа расхладне течности имају добру топлотну инерцију, која вам омогућава да задржите температуру неко време након искључивања.

Слично томе, електрични грејач за пешкире овог типа може имати топлотну снагу довољну да загреје простор од 10 до 20 м2. Осим тога, може се поправити и властитим рукама.

избор пешкира

Када погледате врсте пешкира, можете говорити о аспектима избора, који би требали нагласити вашу пажњу. Али ово се односи само на сушаре у Теннессееју.

За производе са грејним каблом имате довољно да одлучите о дизајну и снази. У другом, ви у потпуности зависите од квалитета израде и материјала који се не могу визуелно одредити.

Дизајн и материјали за производњу врећице за пешкире

Ако сматрате грејач за пешкире за електрично купатило са шатором, онда прво пређимо на његов дизајн. На тај начин ћемо обратити пажњу на материјал из којег га треба израдити. На крају крајева, избор материјала зависи од дизајна.

дизајнери топлију за пешкире

\ т
 • Почнимо, очигледно, са оним што јасно означавамо: електрични држач за пешкире мора бити запечаћен.Уосталом, има строго ограничену количину расхладног средства. Дакле, чак и мала цурења у формипад од два на сат ће довести до потпуног цурења расхладне течности за месец дана. А то ће довести до изумирања Тене.

типови сушара за пешкире

\ т
 • На основу тога, потребно је дизајнирати и одабрати дизајн. Прво, одмах одбијте све ротационе делове, пуњене расхладним средством.Већина делова за окретање ради без пуњења расхладне течности, али неки дизајнерски сушачи имају такав елемент. Повремено повећава ризик од цурења.


Типови електричних грејача за пешкире

\ т
 • Следећи важан елемент је сам дизајн.Много је боље да грејач за пешкире има затворени круг циркулације воде. Ово посебно важи за моделе великих количина.


Носач пешкира без затворене петље

Чињеница је да у присуству затвореног круга вода може да циркулише кроз цеви. То ће резултирати бржим загријавањем и равномјернијим гријањем.

У исто вријеме, то нема никаквог утицаја на расхладну воду. Електричне сушилице за пешкире, са "У" или "С" обликом, које немају затворену петљу, загрејат ће се много спорије. И као што је наведено у упутству, са значајном количином расхладне течности она може бити веома приметна.


Ограда за пешкире са затвореном петљом

 • Сада, што се тиче материјала од којег је направљена сушара . То може бити обичан метал, нерђајући челик или месинг. Изгледа да је избор очигледан - то је нехрђајући челик или месинг, али то није увијек случај.


Циркулација воде у електричном гријачу за ручник

Вероватно сте приметили да дизањем руке до модерног држача за пешкире од нерђајућег челика, апсолутно се не осећате топло. Истовремено, додиривањем може бити вруће. То је због способности материјала да део топлоте да радијациону енергију.


Формула за прорачун топлотног зрачења

Дакле, у нехрђајућем челику, овај индикатор је врло низак. У месингу је мало боље, а блацк метал је још бољи. Стога, ако ћете користити грејач за пешкире као и грејни уређај, избор није тако очигледан.

Обратите пажњу! Када се користи висококвалитетни црни метал са поцинкованим или хромираним, може трајати и 20 година или више. Уосталом, у електричном гријачу за пешкире не постоји циркулација воде, зрак не стиже тамо - и стога процес оксидације није тако брз. Ово се не односи на производе намијењене за рад из система централног гријања.

Пешкири и ТЕН носачи

Електрични сушач за ручнике у кади, нужно има ТЕН. Ови гријачи могу бити различитог дизајна, а при избору модела за то је само вриједно пажње.

Али прво ћемо размотрити тип расхладне течности. Као што смо већ споменули, то може бити вода, маслац или дестилат.

Која је разлика:

 • Почнимо са нафтом.Овај материјал има највећу топлотну проводљивост. Захваљујући томе, грејач за пешкире ће бити много бржи и равномерније загрејан. Дауље не води електричну струју, што повећава сигурност сушаре. Осим тога, уље штити унутрашњу шупљину цијеви од корозије, што повећава њену издржљивост. И тренутак када приликом коришћења маслаца нема скале ће значајно продужити живот Вашег ТЕН-а.


Важна непропусност електричних сушача за пешкире

Али нафта има неке негативне тачке. Прије свега, то је цијена ове компоненте, која је за ред величине већа од воде. Ово је посебно тачно током поправки и код великих количина. Осим тога, у формирању најмањег цурења, трагови уља на ручнику сигурно неће задовољити ваше домаћинство.

  \ т
 • Што се тиче дестилата , овај састојак је јефтинији од маслаца. Такође не проводи електричну струју и не доводи до стварања каменца на сјени. А ако дође до цурења, мокри пешкири ће бити само мокри. Међутим, топлотна проводљивост дестилата је нешто нижа него код уља и не штити цеви од корозије.

Што се тиче трошкова, најјефтинији елемент је обична вода. Његова топлотна проводљивост је приближно једнака индикатору дестилата, али проводи електричну струју и доводи до стварања шљама на сјени.

Сада, што се тиче ТЕНс. Тренутно је тржиште представљено моделима са тзв. Мокрим и сувим ТЕН-овима.

Вет ТЕН Ручник за ручнике

\ т

Да схватимо која је разлика:

 • Влажни ТЕНје конвенционални грејни елемент који се налази у расхладном средству. То јест, сама ТЕН је у директном контакту са расхладним средством. То доводи до образовањана њој се смеће, и повећава вероватноћа несреће у случају оштећења Тене, када се напон може појавити на самом гријачу пешкира.
 • суве сенкене долазе у контакт са водом. Сам грејни елемент загрева керамичку шкољку која загрева воду. Ово практично елиминише формирање шљамова, а такође значајно смањује вероватноћу напона на самом гријачу пешкира. Али будимо искрени: такви модели у шинама за пешкире су изузетно ретки.

На основу тога, ако вам је потребан електрични грејач за купатило за купатило са могућношћу повезивања на централно грејање и рад са Тене, онда свакако треба да ставите суву ТЕН. У другим случајевима, могуће је доћи заједно и на мокро.


Дри ТЕН Товел Товел

\ т

Да објаснимо зашто. Електрични грејач за пешкире има строго дефинисану запремину воде. Када је Тане укључен, рђа ће пасти у првим данима његовог рада, и то неће бити толико волумена. Тада једноставно неће бити, тако да ће се мокре нијансе савршено уклопити.

Ако је ТЕН прикључен на централно гријање, вода ће се периодично мијењати. Због тога ће скала на нијанси опет и поново испадати након сваког спајања на систем централног гријања. И ту ће бити доста олоша, јер вода у систему грејања није највишег квалитета.

\ т

Обратите пажњу! Ако се бојите опасности од мокре Тене, онда можете сасвим купити скупљи суви модел. Али понекад је много пожељније заменити расхладно средство уљем или дестилатима који не проводе електричну струју.


Изаберите снагу ТЕН пешкира

Сада, што се тиче моћи Тене. Ако вам је потребан само сталак за пешкире, онда не морате да купујете производе великог капацитета.

Ако планирате даље грејање просторије, онда за сваких 1 м2 требаће вам 100 до 150В. Истовремено, много зависи од типа просторије, њене изолације, дизајна пешкира и неких других параметара.

Тена цонтроллер

\ т

Не може се игнорисати систем контроле сушења. Уосталом, многи производи имају потпуно погодан систем регулације, који вам омогућава да оптимизујете уређај и смањите трошкове.

Принцип овог система је једноставан. У расхладном средству сушача прикључен је сензор. Он бележи температуру расхладне течности, а када достигне одређени индикатор, пуца у ТЕН. Затим, када се охлади на одређену температуру, поново се укључује.


На фотографији ТЕН са сензором

Сензори могу бити један од интегралних елемената Тене, али могу бити одвојено повезани. У првом случају, регулатор температуре је обично подешен на сам излаз Тене. У другом - регулатор је одвојен од Тене, као у видеу.

Скупљи модели имају ТЕНс са неколико начина рада. Типично, многострукост ових режима је унутар 50 - 70%. То јест, у првом режиму, снага Тене је 1000В, ау другом 700В.

У том случају, сензор може утицати на режиме пребацивања. Ово је исплативије, али због већих трошкова користе се држачи за пешкиреизузетно ретко

заклучение

Електрични грејач за пешкире за купање је одлична замена за стару сушару која ради из система централног грејања. Али троши електричну струју, повећавајући трошкове. Стога, ако имате добар водени сталак за пешкире, који ради и зими и љети, онда треба размотрити вриједност такве замјене.