Електрични брусачи меса како се бирају самостално

Избор електричних брусилица за месо

Како одабрати добар електрични брусач?

Такво питање неизбјежно настаје ако сте уморни од мучења ручно израђеним моделом или ако не задовољите квалитет мљевеног меса из прерађивача хране. Да бисте одговорили на то, потребно је размотрити читав низ питања, од техничких параметара до дизајна електричног брусилице.

Изаберите техничке параметре машине за мљевење меса

Важно за нас, технички параметри млинца су његова снага, функционалност и доступност заштите. Дакле, хајде да анализирамо сваки од ових параметара одвојено.

снага електричног брусача

Прије свега, да се задржимо на моћи. То је један од главних параметара на који директно зависи његова продуктивност и способност рада са месом различитих квалитета. Цена производа зависи директно од овог параметра.


Главна ствар је снага електричног млинца за месо

 • Производи са капацитетом до 500 В су погодни за прераду малих порција меса . Њихова продуктивност обично варира до 700 грама. Мин У том случају, месо не би требало да садржи живе, тетиве и кости. У неким случајевима, месо мора бити подвргнуто даљој преради у облику реза.
 • Млинови за мљевење капацитета до 800 В могу већ обрадити до 1 кг /мин. Чак и тврдо месо могу рециклирати без претходне обраде, али са венама и тетивама још увек не могу да се носе.
 • Ако желите да изаберете 1000 В електричну струју , онда је у стању да преради до 1,5 кг /мин меса. Она се лако носи са венама у производу, али овде ће хрскавица и дебеле тетиве бити "не на зубима".
 • За прераду телетине и производа који садрже мале кости потребни су производи снаге до 1500 В . Они ће без проблема савладати свако месо, а њихова продуктивност ће вам задовољити 2кг /мин меса.
 • Снажнији производи већ се сматрају индустријским производима.Иако ће за мале снацк барове и кафиће производима снаге 1500 В бити сасвим довољно.

Обратите пажњу! Количина електричних машина за мљевење меса изравно овиси о њиховој снази. Али у принципу, ове вредности у производима са ниском потрошњом енергије и продуктивним производима нису сасвим различите. Уосталом, уградња додатне звучне изолације ће радикално утицати на димензије производа.

Функционалне способности машине за мљевење меса

Под функционалношћу подразумевамо присуство неколико брзина, као и обрнуто од електромасорубокса. Ове карактеристике знатно поједностављују рад ових производа, као и смањују ризик од квара.

 • Прије свега, хајде да говоримо о присутности неколико брзина у производима. Већина модела на тржишту има само једну брзину. Али присуство друге брзине је опипљива предност. Ова функција ће бити посебно корисна када се обављају додатни задаци са различитим млазницама.


За производе мале потрошње, реверзна функција је изузетно важна

 • Присуство обрнутог је веома важно. То вам омогућава да померите вијак за мљевење месана полеђини и добију заглављене кости, живе и друге објекте који ометају рад електричног брусача. Међутим, упутства за производ препоручују да не користите овај режим.
 • За производе с капацитетом од 1500 В или више, присутност обрнутог пута није увијек обавезна. На крају крајева, њихова снага је довољна да се меље било која хрскавица. И заглављивање као резултат уласка страних ствари ће готово сигурно довести до лома осигурача. Према томе, такве мљевење меса можда неће бити опремљене обрнутим редослиједом.

Присуство одбране у машини за мљевење меса

Важан фактор за одговор на питање електричних брусилица за месо је доступност заштите. Заиста, дуговјечност и поузданост млинца зависи од тога директно.

Постоје четири главне врсте заштите:

 • Заштита од прегревања.Начело његовог рада заснива се на повећању температуре мотора. Када достигне одређену температуру, искључује се и може се укључити само након хлађења. Разлог прегријавања може бити дуготрајан рад или превелико оптерећење мотора.
 • Заштита од преоптерећења . Принцип ове заштите заснива се на повећању радне струје електричног млинца изнад номиналне. Обично ова заштита има директну зависност. Што је већа радна струја, то ће се брже угасити. Узрок рада заштите може бити улазак страних објеката и прекомјерно оптерећење.
 • Електрично ометање . Принцип ове заштите је исти као и заштитаоверлоад Само по стопи један и када достигне мотор је искључен.

На фотографији су различити типови механичких осигурача за електромијазорубокс

 • Механичка заштита од заглављивања.Принцип ове заштите заснива се на присуству специјалног пластичног осигурача на бази вијка. Са одређеним оптерећењем на вијку, он се ломи, чиме се елиминише заглављивање.

Обратите пажњу! Да бисте ставили нови осигурач својим рукама је једноставно, главна ствар је да бринете о његовој доступности. На крају крајева, произвођачи их често не снабдевају електричним млинцем. Због тога је још увек у фази куповине да се побрине за присуство резервног осигурача.

дизајн електричног брусача

Пре него што изаберете електричне брусилице, треба обратити пажњу на његов дизајн. Заиста, то не зависи само од практичности његовог рада, већ и од дуготрајности рада.

радни елементи

Под радним елементима подразумијевамо вијке, ножеве, решетке, и директно прикључак за мљевење меса. Уосталом, ови елементи су директно обрађени од стране производа и због тога квалитет рада директно зависи од њиховог квалитета.


Радни елементи машине за мљевење меса

 • Као прво, треба напоменути да сви ови елементи морају бити израђени од метала за прераду меса. Штавише, што је квалитет метала виши, то ће његов рад бити издржљивији.

Обратите пажњу! Пластични радни елементи не значе лоше. Напротив, боље је руковати поврћем и воћемкористити пластичне производе. Али само месо је погодно за месо.

 • Да би се одредио квалитет метала, нацртати или ударити нож на њега. Што су дубље избочине на елементу, то је гори метал. У идеалном случају, никакви трагови ове акције не би требали остати.
 • Присуство самозатварајућих ножева може бити значајан плус. Ово ће у потпуности елиминисати потребу за њиховим периодичним изоштравањем.
 • Обратите пажњу и на комплетан сет млинца за месо са решеткама различитих пречника. Обично могу бити један или три. И само неки произвођачи испоручују своје производе са великим бројем мрежа у комплету.

Остале карактеристике дизајна

Поред горе наведеног, постоје и друге опције за избор из којих зависи изглед и лакоћа употребе млинца. Они нису толико основни, али не треба их заборавити.

 • Прије свега, ово је управо тијело млинца за месо. Може бити од пластике и метала. Метални производи су мало скупљи, али практичнији. Истовремено, висококвалитетна пластика је инфериорна у квалитету, и лакше је прање.
 • Важан параметар је висина излазног грла. Обично се креће у распону од 10 - 16 цм, при чему би избор требао бити у потпуности заснован на вашим жељама. На крају крајева, што је излазно грло веће, већи је радијус распршивања млаза. Истовремено може бити врло тешко покупити резервоар за бушотину са ниским излазом. Понекад га треба купити одвојено.


Млазнице за електромирлице

 • За тачан одговор на електрична питањаМљевење меса као избор такођер треба запамтити о комплетном сету за мљевење меса млазницама. Што су више, то боље. У исто вријеме, не заборавите да се већина њих не може користити у годинама рада. Према томе, у овом питању треба да буде рационално.
 • Последњи елемент на који препоручујемо да обратите пажњу је тежина млинца за месо. Чудно, саветујемо вам да изаберете најтеже моделе. Чињеница је да лагани модели могу да се возе око стола током радног процеса и требаће вам напор да га задржите на месту. Тежина и присуство гумених ногу потпуно ће елиминисати овај феномен.

закључак

Надамо се да ће вам наши савјети помоћи у одговору на питање како одабрати електрични брусач? Али у сваком случају, саветујемо вам да не заборавите да је "бесплатан сир само у мишоловци". Стога, одабиром мљевених меса обратите пажњу на престиж произвођача, његову цијену и, наравно, на квалитету цертификата. Па, видео на нашим страницама ће вам олакшати избор.