Замена вратила бојлера (бојлер)

Ако котао не загреје воду, а индикатор напајања се пали, онда, уз највећу вероватноћу, узрок лежи у квару грејног елемента. У неким случајевима, уређај може бити онемогућен због аутоматске заштите. Највјероватније је потребно замијенити бојлер Тена. Иако овај процес није лак, али са правим приступом сасвим је могуће да се сам обрађује без помоћи чаробњака. Тако се аутономна замена Тене у котлу врши у следећем низу акција:

  • Искључите бојлер из мреже и напуните воду. Затим морате исушити сву воду (у путовници за грејање обично постоји детаљан опис како то урадити). Ако би инсталација имала посебан курац на улазу хладне воде, било би довољно спојити црево на њега и послати воду у судопер. Ако нема таквог капања, мораћете да одврнете црево за снабдевање хладном водом и спустите воду у канту. Не заборавите отворити врућу воду тако да нема вакуума, али је вода ишла брже.
  • Након потпуног пражњења резервоара, можете сигурно спустити грејач на под (много је практичније за чишћење олоша). Међутим, можете га оставити у усправном положају - коме је то згодно.
  • Одвијте све монтажне вијке са заштитним поклопцем. Неки бојлери могу имати много жица због употребе електронске контролне плоче. Није тако застрашујуће као што се чини. Главна ствар је да све снимите, или још боље, да снимите неколико слика. Да, сигурно нећете ништа заборавити.

  • веома опрезан јер црезервоар може бити вода и шљам. Ако сте, ипак, уклонили котао из сидришта и спустили га на под, онда сигурно одврните све вијке и набавите покварено напрезање.

  • оштећени део грејача, пажљиво очистите унутрашњост резервоара и пустите да се осуши. Али у овом тренутку можете да одете у специјализовану продавницу за нови теном (не заборавите да ухватите старог како бисте консултанту показали шта вам тачно треба).
  • У узајамном низу сакупљамо све на свом месту. Такође је пожељно да се промени и стари супстрат. Она, вероватно, више не одговара и допринеће цурењу. Приликом повезивања електричног дијела не заборавите погледати своје снимке или слике.
  • Спојите на довод воде и пустите да се резервоар напуни. Проверите поново да ли је све урађено онако како је било раније. Нигде га не би требало смотати. Ако се проблеми не открију, можете се спојити на електричну мрежу и провјерити перформансе.

И за остало! Наравно, замјена бојлера Тане - ово није најједноставнији и најљепши посао, поготово за самоизвршавање. Али, као што пракса показује, није тешко то урадити код куће. Дакле, не треба да зовемо чаробњака и да платимо његов рад. Поред тога, замена Тене у котлу ће уштедети на самим резервним деловима. Уосталом, неће бити потребно купити војнике који обично зајебавају цијене својих компонената. Да, и поред тога, у души ће остати пријатна опсада од посла који обављају његове руке.