Замена сензора на Екплаи Сурфер 7.34 3Г

Замена Екплаи Сурфер 7.34 сензора, као што сте већ погодили, је сасвим изводљива са сопственим рукама. У исто вријеме за реализацију ове поправке бит ће потребна врло мала листа алата:

  • Крижни одвијач;
  • пластична картица или посредник;
  • нож или скалпел.

На листи потребног алата постаје очигледно да је замена Тоуцхсцреен Екплаи Сурфер 7.34 код куће прави изазов, јер су сви потребни алати обично доступни при руци. Али пре него што наставимо да растављамо гаџет, морамо да измеримо све предности и мане и независну замену делова. Ако не постоји сто посто поверења у њихове снаге, онда је боље размислити о контактирању сервисног центра.

Дакле, ако сте чврсто одлучили да ће замјена сензора на Екплаи Сурфер таблету бити обављена властитим рукама, почнимо с тиме како покупити прави резервни дио. Можете купити екран на додир у продавници која продаје резервне делове на телефонима, као иу онлине продавницама, укључујући кинески. Можете одабрати жељени модел сензора директно из модела таблета или бројем у петљи. У другом случају цена ће бити јефтинија.

замена екрана осетљивог на додир

Да бисте раставили Екплаи Сурфер таблет, морате уклонити квачице по ободу пластичном картицом:

Затим одврните све вијке, извуците сензорску петљу, микрофон и мотор:

Не остављајте остатак.

Затим, уз помоћ зглоба или скалпела, потребно је уклонити дисплеј са плочом и батеријом,притискањем браве. Сада можете ослободити
оштећени сензор:

Ако се пластична картица не успије спојити, можете је загријати са сушилом за косу. Оквир треба очистити од старе траке. Још је боље дехидрирати алкохолом:

Сада припремите нови сензор за налепницу на оквиру:

И заболете:

Тада морате пажљиво уметнути екран са плочом назад:

Окрените све завртње, уметните мотор и микрофон на место. Залепите целу лепљиву траку на своје место. Само тада можете да носите задњу маску и проверите таблет за перформансе:

Сумирајући чланак, пожељно је примијетити да је при самосталној поправци (укључујући промјену сензора) могуће уштедјети знатну своту новца. Али, могуће је потпуно га разбити. Поред брака у новом сензору, можете лако оштетити екран или ВИФИ модул. Врло је лако извадити жице из микрофона или звучника. Дакле, прво измерите све своје способности, али тек онда наставите са само-поправком.