ЛЕД ламп ламп 220 волт

За разлику од прозирних светиљки са жарном нити, главна јединица ЛЕД лампице је скривена испод непрозирног тела. Да бисте сазнали шта се крије унутар економичног уређаја за осветљење, потребно га је раставити, уз мало труда.

Експерименти су показали да ЛЕД сијалице 220 различитих произвођача имају мале разлике. Због тога се читав асортиман ЛЕД сијалица са капицама Е14 и Е27 може поделити у три групе: брендиране, нискоквалитетне кинеске и филаментне.

брендирани производи

Дизајн 220В ЛЕД лампе од произвођача ЛЕД производа са свјетским именом сличан је оном приказаном у наставку.Међу огромном количином сијалица на руском тржишту, са спољне стране, такав образац има једну очигледну разлику - количински радијатор. Може бити са ребрастом или глатком површином; метални или бели полимери обложени. Али у сваком случају, таква лампа има већу тежину од јефтиног, лошег аналогног.

Горњи дио производа (дифузор) је израђен од стакла или мат пластичне масе у облику полукугле. По правилу се причвршћује на радијатор са специјалним бравицама или заптивкама. Испод распршивача налази се штампана плоча са СМД ЛЕД-ом, која је сигурно постављена на радијатор. Испод је још једна картица са радио елементима возача. Поуздан возач је блок са галванском изолацијом и функција стабилизације излазне струје. Цјелокупни управљачки круг има високу густоћу инсталације и састоји се од импулсног трансформатора,чипови, вишеструки поларни кондензатори и многи планарни елементи.Погонска јединица се налази унутар кућишта, што, заузврат, повезује базу и хладњак. Електрична веза између погонске јединице и ЛЕД плоче може се постићи лемљењем или конектором.

Кинеске сијалице ниског квалитета

Испод је сијалица растављена од непознатог кинеског произвођача.За разлику од претходног узорка, ова јединица нема радијатор и возач. Уместо управљачког програма, једноставно напајање је инсталирано на бази неполарног кондензатора који не може поуздано стабилизовати излазну струју. Поставите напајање у средину плоче са ЛЕД диодама. С једне стране, то је диодни мост са отпорницима.С друге стране, постоје два кондензатора.Као резултат једноставности овог дизајна, трошак производа је много јефтинији.

Функција хлађења у таквим сијалицама обавља мале отворе у кућишту. Њихова ефикасност је изузетно мала, што потврђује експлозија ЛЕД кристала. Плоча је причвршћена на пластично кућиште помоћу засуна. Електрично се плоча спаја на поклопац са двије запечаћене жице. Једноставност таквог дизајна није поуздана и не може да обезбеди дугорочне перформансе уређаја.

Жаруље са жарном нити

Разне ЛЕД сијалице са постољем Е14 и Е27 не престају да се шире. Још један кнов-хов је постао, тако да је жаруља са ЛЕД лампом (од енглеског Филамента - конац), која изгледа веома слично лампамаинцандесценце Научници су успели да у пракси примене ЛЕД конструкцију, визуелно налик на нит и не захтевају додатно расипање топлоте. Употреба жаруља са жарном нити (ФО) у свакодневном животу, по правилу, заснива се на естетским разматрањима.У уређају лампе са жарном нити главни елемент су ЛЕД нити, чија количина зависи од укупне снаге производа. Сваки појединачни филамент је танак стаклени штап, чија је површина равномјерно прекривена електрично спојеним СМД ЛЕД-ом. Изнад целе дужине наноси се слој фосфора, који жицама даје жуту боју. Испуштање топлоте у ПЛ настаје кроз танку стаклену тиквицу, чији се унутрашњи волумен пуни смешом гаса.

Често недостатак простора за возача присиљава произвођаче да инсталирају модул мале снаге директно у базу уређаја за освјетљавање. Резултат овог приступа је превисок коефицијент таласања, што негативно утиче на вид. Да би се ослободили штетног треперења и конкурирали конвенционалним ЛЕД сијалицама, произвођачи су унапредили дизајн ФО. Између чепа и сијалице почела је израда уметка у облику пластичног прстена, иза којег се крије висококвалитетни возач.

Сваки од ових узорака је тражен на тржишту потрошача, и стога ће се даље развијати. Вероватно ће се ускоро у уређају ЛЕД лампе на 220В појавити нови функционални блокови, о чијем именовању ћемо дефинитивно рећи у својим чланцима.