Вагнерова киста

Бојање било које површине захтева напор. Процес потапања ваљака или четкања у посуђе са бојом - двоструко заморно и бурно на десно. Капљице боје, површине су грубе. Да би се постигла равномерна боја, потребно је нанети слој на слој.

Немачка фирма Вагнер производи спрејеве за боју који помажу да се лакше, лако и брзо обоји било које подручје у њиховим кућама, у великим индустријским и грађевинским подручјима. Производња је основана 1947. године. Сада је то познати бренд који има 19 канцеларија у другим земљама. Швајцарска филијала се бави дизајном и изградњом најновијих технолошких достигнућа. Сликарски радови у Русији производи компаније Вагнер се воде око три деценије. Поред инвалидских колица, компанија производи повезане делове.

Опште информације о Вагнер-у

Најновији уређај сличан пиштољу састоји се од кућишта, глава за прскање, пилетине, млазнице, вентила за зрак, филтера, горње или доње стране резервоара. Комплет је допуњен заменљивим главама, млазницама за густу композицију и радовима различите оријентације. Са млазницама, поток може бити усмјерен хоризонтално, вертикално, у смјеру казаљке, стварајући унутрашњи дизајн. Спремници садрже различите капацитете, чешће се израђују од лаке и квалитетне пластике. Горњи резервоари морају се чешће пунити бојом, јер су мање запремине од доњих.

Компанија производи разне уређаје за бојање великих и малих површина:

 • Зид
 • плафони
 • Производња играђевинске територије
 • ограде
 • фасаде зграда
 • Ознаке на путевима, итд.

Производи се могу разликовати:

 • по снази
 • По стопи покривености
 • Величина и облик у зависности од посла
 • Трошак и врста примењене боје
 • Коришћење енергетских капацитета
 • запремина резервоара

Боја се наноси на површину:

 • Високим притиском ваздуха, у којем материјал под високим притиском улази у главу уређаја, гура се на површину. Омогућава рад са складиштима различитог степена вискозности
 • Са великом запремином ваздуха ниског притиска, ваздух се шири кроз магловити облак између честица боје
 • Компримовани ваздух кроз млазницу пнеуматских уређаја

Када купујете, треба да се консултујете који начин боље одговара условима рада. Међу три методе храњења најекономичнији је проток материјала кроз ниски притисак. Широке млазнице вам омогућују прскање густог складишта.

На пример, различити модели снабдевања бојом могу да послуже као модели:

 • ПројецтПро 117 Аирлесс ударни распршивач има капацитет од 670 вати, обавља радове великих размјера и троши материјал при 950 мл /мин. Тежак је 10,9 кг, са високим притиском до 200 бара на површини шареног материјала без ваздушног прскања. Црево 7.5 м омогућава слободно кретање. Модел је свестран, погодан за водорастворљиве боје, лакове, антисептичка средства, итд. Погодан за бојење фасада.зграде, велика индустријска и грађевинска подручја.
 • "В100" са беззрачним распршивањем ниског притиска, продуктивност 110 мл /мин, запремина пластичног резервоара - 1 литар. Погодан је за употребу у стамбеној кући, у сеоској кући, која тежи 1,4 кг, има малу величину. Није погодан за водену и латекс боју.
 • Пнеуматски уређај "В890 Флекио" са 630В издувним компресором, тежине 7,4 кг, биће потребан за поправку куће. Односи се на мале грађевинске организације. Његова ефикасност - 400 мл /мин, за 6 минута покрива површину од 15 м2. Поставка се поставља на ручку пиштоља. Јединица изгледа као кофер са дршком. Погодан за емајле, боје на воденој бази и др.

Боје спрејеви нису увек универзални, пре него што их купите, морате да сазнате које су боје погодне, узмите у обзир изузетак за емајл, лак и сл.

предности

Предности уређаја компаније су одавно познате:

 • Боја пада на површину без густог тока, са танким слојем, не тече
 • Боја се не распршује са свих страна, распршивач се окреће у једном правцу
 • Брза примена ће повећати продуктивност, уштедети драгоцено време
 • Уштеда потрошње материјала
 • Уређај такође користи кит, антисептик, бјелило и друге.
 • Не треба вам професионално искуство, уређај лако савладава почетник

Користе се снажни агрегати великих величинапрскање на великим индустријским, средњим површинама, домаћинства се лако стављају у руке.

Продуктивност уређаја је количина боје у грамима, литрима и милилитрима, која се користи у минуту. Кућански апарати могу потрошити 100-150 грама у минути, индустријски - 5-6 пута више. Обратите пажњу на величину површине у м2, која слика за 60 секунди.

Стропови за бојење помоћу "Вагнер-а"

Строп је најтежи радни план са четком и ваљком. Неколико пута положите слојеве боје растегнутих рукама и са баченом главом - лака ствар. У прошлом стољећу, како би се олакшао овај посао, кориштен је усисивач за распршивање бјелине. По истом принципу, прскалица за фарбање ради ако не узмете у обзир чињеницу да боја не капље на главу и под.

За плафоне је боље купити кућанске апарате са високом ручком. Обично, плафони покривају боје на бази воде. Важно је добро промешати водотопиву композицију, пре-филтер, тако да боја постане хомогена, без грудица које не зачепљују излаз пиштоља.

Попрскајте смешу почевши од углова, завршите у средини, удаљеност од плафона и брзина наношења треба да буде иста. Млаз је усмерен окомито на плафон на удаљености од 25-45 мм, а парцела парцеле у танким слојевима је осликана на удаљености издужене руке дуж и преко пута. Композиција је равномерно распоређена, није могуће одложити млаз у једној тачки, тако да се не стварају испупчења на плафону. Најбоље је примијенити три слоја, свакиследећи након претходног суши. Препоручљиво је покрити намјештај и под новинама или филмом, мале честице падају када се неправилно користе.

Модели за плафоне

Име метода

филинг

боје

снага

Потрошња

В

Производња мл мл /мин дужину црева

м

запремину резервоара

мл

Површина м2 по минути
В 665 аир 350 250 3.5 1800 0.4
В 590 Флекио аир 630 500 1300 је регулисано
В950 Флекио аир 630 525 3.5 800 3
В400 са уграђеним компресором аир 320 230 1300 1.5
В690 Флеки са компресором аир 630 400 1300 2.5
ПројецтПро 119 аирлесс 720 1300 15
В565 460 230 1.5
В995 ВаллПерфецт аир 600 525 7 3
В 615 витх оутлет цомпрессор пнеуматика 485 230 1.8 1300

Тржиште је преплављено огромном количином инвалидских колица различитих марки и модела. Вагнер производи европске квалитете су скупи. Ако нема довољно новца за куповину, можете га позајмити, изнајмити. Понекад кинески јефтини аналозикупити за једнократне поправке.

Сликарски уређаји фирме "Вагнер" - висококвалитетни и трајни производи, који још увијек нису подлегли својим авангардним позицијама, високом ауторитету.