Замена модула дисплеја на ипхоне 5с

Модерни ритам живота је понекад толико активан да се све може догодити у журби. Скоро сви људи користе паметне телефоне, а већина их држи у рукама чак и када за то нема посебне потребе. Понекад то доводи до тужних последица: испали су, сломили, ударили телефон.

Шта учинити када се подели екран на скупом иПхоне 5с? Да бисте смањили трошкове поправки и не плаћали за сервисне компаније за петнаестоминутни рад на трећини цене екрана, можете га сами поставити. Замена модула дисплеја на ипхоне 5 с је једноставна, ако се понаша строго према упутству:

 1. Пре растављања, иПхоне мора бити искљученили ставити на авион. Ово се ради како би се осигурало да се вибрације и бука не смију прекидати током процеса.
 2. Отпустите два доња вијкаса кућишта телефона. Да бисте то урадили, биће вам потребан одвијач у облику "звезда" (може се наћи у било ком сервису одвојено или у сету мобилних малих одвијача).

 1. морате подићи модул.Помоћу вакуумске чашице, која је причвршћена на доњи део стакла, или узмите специјално плоснато раме, закопчавајући ивицу модула, и лагано подигните модул. Држи се на 4 резе, тако да је потребно отворити глатко и пажљиво.
 2. Пажљиво подигните стаклои држите медијатор на његовим рубовима, ослобађајући модул из држача. Након завршетка, модул би требао остати лабаво причвршћен.

 1. заштитна плоча. Причвршћен је на вијке (сада ће вам бити потребан одвијач +), који морате одврнути.

 1. одврните конектор.Даље, рад је већ са модулом.
 2. Померите потребну периферију.Камера, звучник, метална заштитна плоча екрана, дугме ХОМЕ се преноси на нови модул. Овај проблем се не јавља - све се логично држи на вијцима.
 3. важноне заборавите да ставите водич за камеру (пластична прозирна кутија).
 4. Уклоните филм са задње стране новог модула.
 5. Збирка је у обрнутом редоследу.
 6. Пре коначног слијетања , модул треба тестиратитако што се спаја на плочу и не фиксира. Да бисте то урадили, повежите конектор и укључите телефон. Тестирајте сензор, камеру и сензор светла (екран се гаси када затварате прст током позива).
 7. Сада треба да посадите модул у жлебове и стиснете целу ивицу . Тек тада завијте доње вијке.

Ево једноставне промене приказа на иПхоне 5с. Мање времена се троши на њено искуство. Не плашите се и замењујете делове једноставних делова, јер је лако!