Врхови за ограду: коване и ливене металне перле, пластични украс гребена

Коване ограде су један од најпоузданијих начина за заштиту вртних парцела, територија предузећа и пословних објеката. Одликују се атрактивним изгледом и прилично солидном цијеном. Они су ограђени парковима, трговима, приватним домаћинствима од нежељених продора. Ови додаци служе као елементи за финални дизајн приватне имовине и других подручја.

Многострукост техничких метода израде, конструкционих опција чини кривотворене, као и заварене конструкције за врата и ограде са универзалним средством за ограђивање територије било које парцеле. Декорација таквог дизајна је врхунац.Шта је ово?

Кована ограда, која је уграђена на чврстим стубовима, савршена је за њену љепоту и умјетнички дизајн, остаје непотпуна ако његова површина није опремљена фигурираним врховима. Овај оквир има више од једног века историје, али данас је потражња за њом прилично висока. Врх је тежа метална пераја, чија је главна сврха увијек била препрека нежељеном продирању у ограђено подручје.

Наши преци су опремили капије и ограде врховима копија и врхом да спријече непријатеља да пређе ограду. Ако нису сматрали да је то неопходно због естетске сврхе врха, у наше вријеме такви савјети за горњу ограду или зарезну капију, осим функционалне намјене, такођер имају и естетску функцију.врсте

Мрежа заВрх је шиљасти врх, направљен углавном од метала. Разноврсност таквих производа може се назвати шиљцима од металних профила, који се израђују ручно (када из његовог листа изрежете шиљате врхове). Ови врхови су постављени на врх ограде. Чворови су и дрвени гатови, који се навијају на машинама за обраду дрвета и намењени су за дрвене ограде.

Модерни произвођачи нуде пажњу купаца пластичних перли за ограду, које се могу сматрати универзалним типом прибора за подизање.

Овај материјал је посвећен управо кованим и завареним префабрикованим конструкцијама, тако да се казне за њих требају узети у обзир у погледу примјене на ове врсте ограда. За њих се користе или ковани или ливени гвожђе, као и челични врхови.Такви производи у већини случајева изгледају као неколико спљоштених металних латица, чуњића са четири или троугластог пресека. Такође, производи се приближавају форми једнакокрачном троуглу издуженог облика. Крајеви врха ивица могу наликовати врховима стрелица и дупликата, а сви они могу бити равни, гломазни. Ту су и ексклузивни типови навез, направљени у облику малих статуа.

Сировина за производњу љеваних и кованих оградних окова је, по правилу, ниско-угљенични челик. Лијевани прибор може бити од ливеног гвожђа. Овај црни метал служи као сировина за топљење челика и традиционални материјал за ливење накита од метала,вековима се користи за производњу уметничких ограда са софистицираним обрасцем. Лоше је заварен челичним префабрикованим елементима.

Овај проблем се може ријешити постављањем сировог жељеза на конац. Да би се то урадило, они праве одговарајућу шупљину, мада често обављају ливење на врху са целом оградом. То је управо случај са челичним производима, који се, поред навојних спојева, лако заварују и на челичну ограду.

Ако имате жељу и одговарајуће техничке вјештине, можете направити лажне савјете у облику журбе властитим рукама. Користити у овом случају неће бити лијевање или ковање (то је практично немогуће код куће), и заваривање и резање метала. Материјал производње ће бити челични округли или квадратни штап, кутни, шестерокутни, спојни и двобојни.

Такви производи, који нису сасвим естетски, прилично оштри на крајевима и савршено се носе са заштитном функцијом. Својом снагом, поузданошћу и издржљивошћу они нису инфериорни у односу на елегантније лијеване и коване аналоге.

критеријуми за избор

Првобитно, историјска функција оснажене нереда била је да се територија заштити од нежељеног продора пљачкаша. Периметар ограде увијек је био опремљен оштрим елементима за ту сврху. Естетска привлачност и умјетничка свјежина ограде опала је у позадину. У наше време, главни значај остаје у декоративне сврхе таквих напојница. Можете комбиновати ове две функцијекористити челичне пераје, изведене методом уметничког ковања.

За украсне сврхе, боље је користити гвоздени тресет, који, за разлику од кованих сорти, има тупи врх.


Постоје комбиноване врсте ограда које спајају фиксиране кроз један оштри и украсни врх. Други критеријум за избор савијања или оковратника је проблем прикладности било које њихове сорте у односу на специфичну врсту дизајна ограде. Ово се посебно односи на употребу лијеваног налета на лијепо враћеним оградама, јер за шарену ковану ограду такве завршне обраде могу постати "ванземаљски" елементи.

Важно је знати колико се покушава постићи оригиналност ограде. Врхове треба комбиновати са доступном оградом.

Карактеристике инсталације и неге

Приликом уградње врха на горњем дијелу ограде важно је узети у обзир нијансу: они морају репродуцирати облик реза (на примјер, лук, валовита, равна или кутна). Да би се визуелно променила геометрија ограде, могу се поставити у фигуре, мењајући угао савијања и савијања краја шипке, на који су фиксиране вршне пераје.

У неким случајевима, такви елементи се уграђују не само на горњем дијелу ограде, већ их и укључују у шаблон у његовом средњем дијелу, или их уклапају у доњи дио ограде. Треба их монтирати вертикално, чак и ако су постављени са ивицама. У исто време дозвољена је и уградња казне кроз једну шипку ограде, као и на сваку од њихштап (подлеже одступању од стубова на одређеној удаљености).Што се тиче технологије причвршћивања челичних ребара на ограду, ковани врхови се причвршћују на ограду електричним заваривањем. Једини параметар који треба узети у обзир у овом случају је пресек коначног елемента, који може бити округли или квадратни. Због тога их треба причврстити на монтажне елементе профила.

Лијевани носачи се разликују од кованих аналога присуством шупљине у облику слетног гнезда. Приликом монтаже ова шупљина се поставља на врх оградног профила или шипке. Ово захтева поштовање принципа причвршћивања округлог профила на округлу шипку, а квадрат - на квадрат.

Што се тиче бриге о кованим или ливеним бакреним врховима, довољно је да се ови елементи повремено обоје штите од корозије (осим производа од ливеног гвожђа) што ће вам омогућити да освежите дизајн ограде, дајући јој свеж и леп изглед.

Сликање се може обавити тоном ограде или одвајањем врхова контрастним бојама.

О томе како направити лажне савјете у облику журбе властитим рукама, погледајте сљедећи видео.