Вртне ЛЕД лампице: Избор и апликације

Осветљење територије приватне куће

Територија приватних кућа је одавно престала да буде само врт и град. Исправан дизајн пејзажа локације ће га моћи претворити у посјетницу код куће.

Додјељивање простора за одмор, дјечје игралиште или мали парк створит ћете јединствену удобност и удобност. Али компетентно планирање, селекција биљака и архитектонских облика не може решити овај проблем до краја.

Коначни дизајн територије ће га осветлити. ЛЕД лампице у баштенском парку - одлична опција за сигурно кретање и стварање посебне атмосфере у близини куће у мрачно доба дана.

Главни задаци осветљавања градилишта

Уређај за исправно осветљење на локацији у близини куће помаже да се ријеши неколико питања одједном:

 • безбедност кретања- у мраку, без присуства уређаја за осветљење, кретање на територији, где постоји много објеката и препрека, често није само тешко, већ и опасно.
 • Кућна безбедност- осветљавање сајта ће у великој мери помоћи да се спречи мешање трећих страна у вашу приватну зону.
 • Покривеност појединих подручја у близини кућеомогућит ће угодне и угодне активности на отвореном у било које доба дана.
 • Са естетске тачке гледишта , уз помоћ различитих уређаја за осветљење, одличан дизајн наглашава пејзаж. Гарден ЛЕД баштенска светла савршено се распоређујуКористи и прикривање недостатака на сајту.

Треба имати на уму да баштенска светла, поред ноћног осветљења, треба да изгледају пристојно у доба дана.

Врсте вртног осветљења

У зависности од задатка који је додељен осветљењу, може се разликовати неколико његових типова:

 • Главно осветљење локацијесастоји се од најмоћнијих расветних уређаја. Одговоран је за сигурност кретања по територији у мраку. Полагање ЛЕД башти за главно осветљење је најбоље на висини: стубови, жице и зидови, дуж главних путева ноћу. Посебан проблем је да се размотри квалитативно осветљење улаза у кућу и степенице.
 • Осветљење вртних стазаможе бити прилично сјајно, ако се често понављају. Или ће то бити декоративно осветљење које ће једноставно истакнути границу стазе.
 • За подручја за рекреацију , најчешће коришћено комбиновано осветљење са неколико врста прибора.
 • Локално декоративно осветљењеобично је намењено за избор објеката пејзажа.

У присуству резервоара у том подручју, њихово осветљење треба посебно поменути. Ово није само ствар естетике и декоративности, већ и прилично озбиљно питање сигурности.

Типови лампе за баштенске фењере

ЛЕД вртна светла могу радити са различитим изворима светлости. Али већина њих инсталира три главне врсте лампи.

 • Жаруље са жарном нити ће дати мек и пријатан свет, али трошкови плаћања електричне енергије при њиховој сталној употреби могу бити веома пристојна ставка трошкова за одржавање куће.
 • Гасне сијалице су економичне, дају јаку светлост. У овом случају нису погодни за све врсте расвете у башти. Осим тога, рок њихове службе није велики и, што је најважније, они су опасни по животну средину.
 • ЛЕД диоде су прилично скупо задовољство. Међутим, уз помоћ њих можете осветљење на градилишту учинити најразноврснијим и дуже време. Живот ових лампи је најмање 50.000 сати. Цена ЛЕД сијалица се постепено смањује, постају све раширенија.

Без обзира на врсту лампе која се користи у баштенском расвети, осветљење на градилишту треба да буде организовано исправно и од квалитетних производа.

Опције за постављање лампи на градилиште

У принципу, постављање вртног осветљења у том подручју може бити било где.

Али најчешће се успостављају на традиционалне начине:

 • Стављање на стубове - ако су то високе структуре, онда су погодније за организацију главног осветљења, ниске стубове ће осветлити стазе, алпске тобогане. Такве лампе су савршено погодне за рекреативне просторе.
 • Зидне лампе или лампе на жицама су добро постављене у близини зграда.
 • Најчешће се користе уграђена ЛЕД баштенска светла, која се налазе у близини тлалокално истицање.

При избору локације расвјетних уређаја, потребно је узети у обзир њихову функционалну намјену. Светла морају бити уграђена тако да не слепе особе.

Осветљење улазне групе у кућу

Повећани захтјеви за освјетљавање улаза у кућу - не почаст моди, већ сигурност. Пре свега, то се односи на квалитет осветљења мердевина, ако их има. Пожељно је посебно осветлити степенице дизајна степеништа.

Добро уређен улаз у кућу наглашава индивидуалност и укус власника.

ЛЕД баштенске светиљке

Ниједан траг се не може користити без трагова. Могу обављати функционалну улогу - прилаз кући, пољопривредне зграде на територији, рекреацијске површине или игралишта.

Или бити само украс различитих зона. Њихово осветљење се може обавити коришћењем јаких светала на стубовима или малих извора светлости.

Савет: Што је нижи светлосни извор, то је мање светло.

Расвета за рекреациону област у башти

Сваки врт има одвојене дневне собе. Да би било удобно не само током дана, већ иу мрачном времену или облачном времену, такво осветљење мора увек бити обезбеђено.

Може бити светао или пригушен, у зависности од ваших потреба. Најбоља опција је комбиновање различитих врста расвете.

ЛЕД светла на баштиСтубови ће осветлити простор око сјенице или терасе. Мала локална светла или ЛЕД светла ће нагласити мир и тишину рекреативног подручја.

Локално декоративно осветљење баште

Често у дизајну пејзажа, локално осветљење се користи за неке објекте, одвојене зоне, које желим посебно нагласити и нагласити. У ту сврху је погодно користити ЛЕД диоде за вртне тачке.

Најбоље је користити моделе расвјетних уређаја са могућношћу подешавања свјетлине, боје и кута освјетљења.

Употреба локалног осветљења омогућава вам да окренете пејзаж целог врта ноћу.

ЛЕД позадинско осветљење резервоара

Код куће су се разни вештачки резервоари често почели смирити. Неко може да приушти да отвори базен, али често су то мала језера или водопади.

Светлост за таква пејзажна решења је једноставно неопходна. То је и сигурност и способност стварања веома спектакуларних објеката у врту.

Светлеће диоде вртне баште проналазе своју примјену иу вањском освјетљењу водених тијела и под водом. Главно је да су такви уређаји за осветљење довољно водонепропусни.

Такође, велике алтернативе ће бити ЛЕД баштенска светла, слободно пливајући на површини језера.

Мали архитектонски облици у башти

Употреба разних украсних скулптура чини га веома индивидуалним и јединственим. Инноћно време могу бити ефективно осветљене локалним осветљењем. Али постоји много опција за додатно осветљење.

Такав украс за врт може се направити властитим рукама или купити готову верзију скулптуре. Предлози у продавницама су тренутно веома велики.

Додатни расветни елементи

Када је башта прекривена великим бројем чворова, поставља се питање очувања енергије и управљања овом економијом. Постоји неколико начина за рјешавање ових питања.

Соларне батерије за баштенске фењере

ЛЕД вртна светла на соларним панелима веома су погодна за уређаје за осветљење на територији локације. Осим чињенице да и сами могу бити украшени баштом, имају и потпуно функционалан задатак.

 • Уштеда електричне енергије игра велику улогу ако на градилишту има много лампиона. Акумулација сунчеве енергије у послијеподневним сатима омогућава да ове инсталације раде ноћу.
 • Могућност слободне инсталације - није увијек могуће довести електрични кабел у јединицу за освјетљење, а понекад једноставно није потребан. Често желим да променим локацију чвора, стављајући их на нови начин.
 • Ове светиљке су често компактне величине и изгледају веома интересантно. Несумњиво ће се уклопити у дизајн локације.

Соларне ћелије можете купити одвојено и сами инсталирати у постојеће расвете на градилишту. Да бисте то урадили исправно, потребан вам је приручник за батерије. Као извориосветљење у башти, светла за камповање на акумулаторима савршено одговарају.

Даљинско управљање осветљењем

Даљинска контрола све опреме за расвету у башти може се обавити на неколико начина:

  \ т
 • \ т Сензори покрета- монтажа лампи таквим уређајима омогућава њихово активирање у присуству било каквог кретања у подручју рада уређаја за осветљавање. Помоћу разних подешавања могуће је подесити укључивање лампе.
 • сензори светлааутоматски укључују светиљку када ниво дневне светлости падне на одређени минимум.
 • Даљинске командне плочеомогућавају вам да контролишете рад уређаја за осветљење од куће.


Детектори покрета за ЛЕД осветљење

\ т

Такви уређаји су веома погодни и практични за употребу у приватној кући.

ЛЕД-баштенска ЛЕД светла

Несумњива предност уређаја за осветљење направљених сопственим рукама биће њихово потпуно поштовање ваших захтева. Да бисте сами направили баштенску лампу, потребна вам је велика жеља, неограничена фантазија и неки материјали.

Детектован са опцијом јединице за осветљење, као и локација његове локације на локацији, можете наставити са избором компонентних делова. Вртна ЛЕД лампа је сасвим реална за потпуно самостално склапање. Али можете користити и већ готове производе, који ће, након прераде, добити потпуно нови изглед.

ЧестоЗа домаће илуминаторе покупите неке старе ствари у кући: кухињске потрепштине, нежељене предмете за кућанство, намјештај.

Можете применити нестандардне приступе. Велики број различитих опција за лампе може се направити помоћу конвенционалног стабла.

Старе засаде воћа често се сјече на локалитетима. Ако пртљажник није у потпуности уклоњен, тада ће изаћи прекрасна вртна ЛЕД лампа. Направите оригиналне фењере из пртљажника. Такви уређаји за осветљење природно ће се уклопити у дизајн целог врта.

Важно! Ако немате искуства у раду с електричним апаратима, инсталацију расвјетних лампи је боље повјерити професионалцима.

Као што се може видјети, разноликост расвјетних уређаја за врт је врло велика. Можете купити готове лантерне ЛЕД-а за парк-врт или их сами направити.

Главна ствар је да се освијетљени простор приближи добро промишљеном простору и са дијелом маште. Само у овом случају, територија око куће за кретање може бити потпуно сигурна и удобна. За више информација о овим уређајима за осветљење, видећете видео у овом чланку.