Избор ЛЕД лампице за зграду са капом - Е27 - аналогно од 100 В

Не тако давно, најчешће коришћене светиљке које су се користиле за осветљење сваког стана биле су познате Иллицх сијалице са навојном капом и снагом од 100 вати - чак и сама таква лампа даје довољно светла, на пример, кухињи или остави.

Времена се мијењају, технологија се развија, мијења се спирала Иличевих лампи, корисници све више траже одговор на питање које ЛЕД жаруље користити за кућу с Е27 аналогном илуминатором 100 В илуминатором. Другим речима, све више људи жели да зна како да надокнади еквивалентну замену обичне сијалице, тако да је овај прелазак што је више могуће неупадљив.

Зашто је то тако важно? Не само зато што се очи већ годинама навикавају на исту расвету, и својом оштром променом, особа се осећа нелагодно. Сувише јака светлост може бити уморна од очију, и на пример, "хладно" осветљење, које се често користи у канцеларијама, добро стимулише перформансе, али није погодно за опуштено породично вече.

Опћенито, постоји низ нијанси које се уопће не примјењују на нас, док су Иљичеве жаруље засјале код куће, али их треба узети у обзир при одабиру ЛЕД свјетиљки за кућу. Срећом, не постоји толико тренутака и лако их је запамтити.

поклопац Е27

Стандардна капа, која је опремљена са лампама са жарном нити од 100 вати, има ознаку Е27. Слово Е значи да је ова база навој (т. Е., "Едисонов вијак", у име његовог девелопера), а слика означава пречник његовог прикључног дијела.

ЛЕД сијалице са базом Е27 лако су погодне за уређаје у којима сте раније користили конвенционалне сијалице од 100 вати.

Температура боје

Овај параметар зависи од тога колико ћете се осећати на овај или онај начин. Измерена у степенима на Келвиновој скали (К).

У конвенционалној сијалици са жарном нити, температура боје је 2800 К, ова светлост се сматра "топлом белом". На амбалажи било које ЛЕД лампице увек указује на температуру боје, а ако вам је потребан аналогни сијалица са жарном нити, онда изаберите, израчунато на 2700-3500 К.

снага

Будући да су ЛЕД диоде штедљиве, онда их не би требало изабрати снагом (она ће увијек бити мања од снаге Иличевих жаруља), већ с другом карактеристиком, свјетлосни ток мјерен у лумену. Сијалица са жарном нити ће бити око 1600 Лм, што приближно одговара светлосном флуксу 12-18 В ЛЕД лампице. Сви произвођачи имају врло различите бројеве, тако да ћемо дати приближне бројке. У продавницама, по правилу, за 100 вати, аналоги се издају са снагом од само 9 вати.

За поређење, препоручујемо да гледате видео презентацију са 12-ватном ЛЕД лампом Фотон са утичницом е 27 - аналогом од 100 вати.

У исто време, светлосни флукс може зависити од произвођача сијалице, њеног облика и других параметара. У пакету увек можете пронаћи информације које су вам потребне.

форма

За друге једнаке ЛЕД лампицебаза Е27 не мора нужно имати исти облик као и жаруља са жарном нити. Може бити округла, сферна, издужена, итд. У неким случајевима, биће потребно узети у обзир и овај тренутак - на пример, лампа у облику лопте не сме да стане у плафон, где је раније била инсталирана обична сијалица - "тетурање".

Такође, обратите пажњу на величину радијатора хлађења ЛЕД сијалице. Захваљујући томе, може имати већу тежину и величину која може бити релевантна за неке уређаје.

Ако желите да штедна сијалица изгледа као обична жаруља са жарном нити, погледајте лампе са жарном нити. По својим карактеристикама, они су идентични обичним ЛЕД диодама (и морају бити одабрани према истим параметрима), али имају прозирну тиквицу, а сами филаменти су врло слични филаменту, као у жаруљи Иљича. Такође у филаментима нема радијатора.

Избор жаруље за кукуруз

Још једна врста ЛЕД сијалице је кукуруз ("кукурузна жаруља"). Име је добила због спољашње сличности са кукурузом. Ова лампа је увијек издуженог облика, а ЛЕД диоде се налазе на бочним странама, фиксиране на металне плоче (за уклањање топлоте).

Кукурузне жаруље се издају са или без сијалице, док стручњаци верују да се модели са браћом са жаруљом не исплати - често се прегреју и много брже пропадају, јер ЛЕД не толеришу повећање температуре.

Кукуруз такође укључује лампе на ЛЕД ЦОБ-у. Технологија њихове производњегенерално подсећа на нитасте, јер постоји и облога на којој има много ЛЕД диода обложених заједничким фосфором. Изгледа скоро као традиционални кукуруз, али умјесто појединачних ЛЕД-а на његовим лицима можете видјети чврсте плоче жуто-наранчасте боје.

Такве сијалице се сматрају најмоћнијим кукурузом и најсјајнијим. Поред тога, њихов изглед је много пријатнији за очи, за разлику од једноставног кукуруза, који чак ни близу не личи на конвенционалну сијалицу са жарном нити.

Али постоје недостаци. На пример, велика величина. Да бисте добили осветљење од 1300-1400 Лм, потребно је да користите лампу димензија око 150к70 мм. За поређење - обична сијалица од 100 вати има дужину од 108 мм.

Ако одлучите да уштедите на куповини ЛЕД сијалица за дом и наручите их у кинеској интернет продавници, будите спремни да осигурате да ће наведене карактеристике у стварности бити мање од два пута. Ово се односи и на осветљеност, снагу и животни век. Поред тога, кинеске светиљке са светиљкама често се склапају са кршењем свих могућих и незамисливих технологија, а да би се тврдиле о квалитету робе, мало је вероватно да ћете касније успети.

Који је резултат?

Технологије иду напријед и тјера људе да иду у корак с временом. Употреба ЛЕД лампи заиста штеди струју. Цијена је тако велика, али не заборавите, због дугог вијека трајања, лампа ће вратити инвестицију, а онда почети штедјети новац!

Приликом избора ЛЕД сијалица са постољем Е27 за Ваш стан, обратите пажњу не на њихову снагу, већ на сокл, температуру боје, светлосни ток и димензије.

Покушајте да купите производе европске производње, сматра се најквалитетнијом. Други у овом рангирању - руски произвођачи, као и руско-кинески. Али направљена у Кини у свом чистом облику (посебно алиекпресс) ће вас вероватно водити, упркос значајној разлици у вредности. Зато је боље да их не контактирате, поготово ако немате способности да поправите свјетлосну опрему.