избор душека

Прошло је доста времена од када је ортопедски душек био скуп. Данас је лако пронаћи потпуно приступачан и атрактиван модел. Али колико ће бити добро? И то зависи од врсте мадраца који купујете, јер ниски трошкови могу бити узроковани разним факторима, који се крећу од начелне политике цене произвођача до завршетка употребе материјала ниског квалитета.

Данас ћете у нашем материјалу сазнати који би требао бити избор душека и добити препоруке стручњака о томе како одабрати и купити добар јефтин душек.

Како одабрати добар јефтин душек: врсте производа

Укупни произвођачи нуде добре душеке двију врста: прољеће и бесконтактно. И они и други могу бити јефтини. Трошак у овом случају зависи од употријебљених пунила. Шта је боље узети мадрац? Ако говорите о економској класи, онда обратите пажњу на пролећни модел. Дуже ће вам служити.

Све је врло једноставно.душеци без елемената , јефтини, израђени су на бази полиуретанске пене или пенасте гуме. Јасно је да се користи јефтина пена. Наравно, није токсичан и безопасан за здравље, има добру густину и еластичност, односно пружа све тврде ортопедске карактеристике. Али временом, ППУ се распада и потоне. На таквом душеку је могуће спавати, али није потребно говорити о његовим ортопедским својствима. Замјена ППУ-а може бити, али по цијени боље купити нови мадрац.

Биће трајнијепјенасти латекс, али се више не може приписати материјалима економске класе.

Што се тичемодела опруга , опруге су, наравно, издржљивија полиуретанска пена. У основи, користи се опружна јединица "Боннел", односно придружене опруге - отприлике исте као у софама. Имају своје недостатке - временом блок може почети да шкрипи, док лежи на душеку, формира се "висећа мрежа", која је потпуно ортопедска. Али ови недостаци се испољавају само ако је душек неправилно одабран због крутости и максималног оптерећења на месту спавања. Ово се мора узети у обзир.

Дакле, одговарајући на питање како одабрати добар јефтин душек, треба размислити о прољетним моделима - ако рачунате на дуги период употребе. У случајевима када то није најважнији критеријум, можете купити пенасту гуму.

Препоруке за избор душека: детаљи

Ако желите купити добар јефтин душек, морате одабрати праву крутост. Препоруке при избору сљедећег:

  • За људе велике тежине, прикладни су крути модели, и што је већа тежина, то је већа чврстоћа.
  • Исто важи и за проблеме са леђима - шта су они изразили, теже је купити мадрац.
  • Висина модела - опет, директно је пропорционална тежини тела. Танак душек само сумња да га одбацује човек.

Јасно је да је највећа дебљина, ако се говори о моделима економске класе - у прољетним душецима. Да, и обично са укоченошћупроблеми се не јављају, извори га довољно обезбеђују. Најтврђи модели као пунило садрже плочу од кокосових влакана.

Иста плоча је такођер основа тврдих душека без елемената. Али њихова висина је мања од пролећа. Ако особа тежи у нормалном распону, можете без проблема купити бесконтактну верзију - њена висина ће бити мања и за малу тежину је сасвим довољна.

Како купити добар душек, на основу других карактеристика?На вредност сваког појединог модела утичу такви индикатори као материјал покривања, присуство у вентилацији, употреба помоћних пунила за већу удобност. Колико је то критично? Ако захтевате природност употријебљених пунила и тканина, онда заслужује пажњу. У свим другим случајевима - не. Када се користи постељина од природног платна, то апсолутно није важно, из којег материјала је ушивена навлака - памук или полиестер. Посебно због синтетике је лакше бринути. Што се тиче вентилације, она ће и даље бити обезбеђена - поклопац није гумиран, у основи је то жакард, али пролази ваздух. Али да ли је поклопац измјењив - то је важно, јер је преносива верзија најбоља, јер је лакше бринути о њој. Међутим, са таквим случајевима се праве многи јефтини модели.

Ево неколико једноставних савета за избор. Као што видите, како купити мадрац је јефтинији, а да не грешите, нема ништа компликовано. Наравно, блок независних опруга је бољи од "Боннел", а пјенасти латекс, природни памук је бољи од ППУ иполиестер Али такви детаљи немају велику тежину, а ако вам је најважнији трошак куповине, сигурно изаберите један од јефтиних душека, захваљујући многим прилично озбиљним произвођачима у широком асортиману.

Према мјесту Сонотека.ру.