Видео лекција како самостално да сече браву у унутрашњим вратима

Завршни су завршни радови. Остаје да се заврше неке ситнице, од којих једна - да се сече браве у унутрашњим вратима. И ево две опције: позовите стручњаке или их изрежите за себе. Наш чланак је за оне који желе да спасе и који воли да се маше својим рукама. Одмах ћемо се договорити, ако "Самоделкин" од вас "још један", боље је да се обратите господару, то ће бити јефтиније.

садржај

 • покупите алат
 • Редослијед уметања дворца
  • Одговарајући део у унутрашњој кутији врата
 • Натпис обичног језика

На интернету можете наћи много видео записа и чланака на тему резања различитих типова браве у унутрашњим вратима. Описаћемо методе резања водоводне браве и обичног језика.

Посебна тешкоћа резања замка не представља. Све што вам је потребно -једноставан "хоме" комплет алата , пажљивост у израчунима и уредност у обављеном послу. Дакле, за узрок!

покупити алат

Као што је већ поменуто, неће нам бити потребне посебне алатке. Наш сет укључује:

 • електрична бушилица;
 • одвијач или одвијач (који има један);
 • бушилица за дрво;
 • сврдла;
 • длето;
 • алат за означавање (рулет, плетиво, шивање, равнало, оловка).

Који ће пречник бити потребан за бушење, биће јасан током рада.

Редослед уметања дворца

Међу стручњацима постоје различити погледи на ситуацију у којој би се врата требала налазити приликом уметања дворца.Неки их инсталирају у унутрашња врата која не спадају у шарке, а отвори за резе, језичак и причвршћивање у тракама за одзив након завршне инсталације. Коме је то згодно. Мисмо одрезали браву на вратимада бисмо јасно разумели на којој разини треба да буде ручка и сам дворац.

 1. чине маркуп . Мера траке на крајевима врата мери један метар од пода (ако је не задржите, онда се крило врата може безнадежно покварити, као експресивни дневник за браву у унутрашњим вратима оквира постављен на висини од једног метра од доњег руба). Правимо хоризонталну ознаку. У центру краја држимо вертикалну линију. Испада као дуг криж. Поставите браву на крај тако да се отвор за ручку поклапа са хоризонталном ознаком. На врху и на дну дворца налазимо трагове, означавамо крај горње траке.
 2. Бушилицом бр. 16у крајњим бушотинамаод врха до дна ознаке дворца. (Код многих модела унутрашњих врата са стакленим умецима, бравица пада испод стакла. Да не би бушили непотребно, на бушилици направимо мало више дубине дворца). Онда длето пажљиво очистите руб и правилну бушилицу до нивоа 16 са рупом. Као резултат тога, добили смо чак и овалну рупу испод браве, у коју је слободно улазио.
 3. Извуците браву у средини врата и по висини, у складу са претходно инсталираном ознаком горње шипке. Са кратким завртњима, поправљамо га. Нож подрежите обод око избочене шипке. Узмемо га и длијетоод краја врата бирамо дебљину предње плоче.
 4. Причвршћујемо браву на бочну површинуунутрашњих врата, спајајући горњи и доњи руб траке за узорке. Блистање бележи рупе на вратима, где би требало да се налазе оловке и облози. Исто чинимо и са друге стране.
 5. Перо бушилица број 20 направите отворе на бочној плочи, али (ВАЖНО!) Не кроз, већ на свакој страни одвојено. Смеће из рупе треба очистити, тако да у будућности не зачепљује механизам. Уметните браву.
 6. Инсталирамо ручке на вратима . Отпустите вијке на ручици која држи квадратну шипку. Убацујемо га у структуру замка, носимо ручке. Они би требали слободно ходати. Поравнајте их и причврстите их завртњима. Затегните завртње на оловкама. Поправљају шипку и причвршћују их заједно. Приликом отварања и затварања врата сви напори падају на захват ручки и шипке, а не на фиксираним вијцима. Инсталирамо облоге.
 7. Затим ставимо водоводни лист. На штапу с крајем без прореза, носимо дио облоге без увртања. Стављамо све на предња врата. Са унутрашње стране ставите други део облоге и затегните вијак за причвршћивање. Поправљамо вијке.

замак је постављен .

Одговарајући део у унутрашњој кутији врата

Време је да се одговарајући део скрати у кутију. Да би то урадили,направите прецизну маркутако да језик јасно падне у одговарајући део.

 1. Покријте врата и означите положај језикакутија Затим, фокусирајући се на средини језика или помоћу вијака на предњој плочи, одредите тачну средину дворца. Ми га меримо. На ранијим ознакама на кутији означавамо тачке мерене у средини и повезујемо их заједно.
 2. Да бисте изрезали одговарајући део, узмите перо за бушење # 14. Избушите рупу нешто дуже од језика. Уз помоћ длета, сувишно је чистити.
 3. Проверавамо улаз језика у рупу. Ако је слободан да га води, прикачите одговарајућу шипку. Проверите поново. Ако врата имају незнатан зазор, онда у ребру мало савијте унутрашњи бочни језик тако да се унутрашња врата чврсто затворе.

Ако су неки моменти остали нејасни, погледајте видео инсталацију на интернету.

Натпис обичног језика

За ово нам је потребнобушотина број 24, 20 , шива, електрична бушилица, одвијач.

На бочним странама унутарњих врата мјере се и размак од пода један метар, а на средини трзаје знак.

Затим, равнало мери раздаљину од предње плоче језичка до центра рупе за оловку (у стандардним чељустима је 45 мм). То је удаљеност с лопатом коју биљежимо на бочним површинама унутрашњих врата на нивоу од једног метра од пода на обје стране.

На 24. осиозначавамо маркер , једнак дубини језика, и проводимо на крају унутрашњег отвора врата.

Са бушилицом број 20 отварамо рупе ознакама на бочним странама које су окренуте једна према другој.

Затим, фиксирајте ручку, изрежите је иподесите одговарајућу траку као што је горе описано.

Постављене су санитарне браве и језичци. Користите врата здрављу!