Како направити видео са крушке

Вакцинација било којег воћног стабла је сложен и занимљив процес у исто вријеме. Многи вртлари упоређују овај део рада са магијом, јер из конвенционалног дрвета, манипулишући баштенским алатима, можете узгајати одређену врсту биљака. Вакцинација крушке у пролеће - то је можда једна од најпосебнијих метода инокулације воћака.

Када је могуће направити пуппуло вакцину

Главни тренутак и велики део успеха зависе од тренутка вакцинације дрвета. Постоје такви вртлари који тврде да нема фундаменталних разлика у смислу оплемењивања стабала, али у стварности оне постоје и показале су се. Према мишљењу многих стручњака, сјајно вријеме за крушке је прољеће. Манипулација је пожељна за извршење непосредно пре почетка сока. У овом тренутку, кора се лако одваја од дрвета, што значи да ће олакшати посао. Важно је изабрати време вакцинације тако да се не поклапа са почетком цветања. Манипулација мора бити завршена пре него што се почну појављивати цвеће. Поред тога, и даље је важно узети у обзир температуру ваздуха. Ноћу не би требало значајно да се смањи, тако да вакцинисани изданци нису убијени, јер су веома осетљиви на температурне флуктуације. Дакле, упамтите, што је температура стабилнија ноћу, бржи и ефикаснији избојци ће доћи.

Такође је веома важно да се изабере дан за пресађивање крушке. Најбоље вријеме за рад - по дану, у сунчаном времену. Важно је да нема ветра. Избегавајте облачно време док дрво може да одговорина различите начине.

Шта може бити имплантирано са крушком

Без обзира на то које дрво планирате инокулисати, неопходно је усадити младе избојке у здраво дрво, што је управо кључ успјешног раста усева. Наравно, стабла исте сорте могу да расту савршено, а ако желите да једно дрво произведе различите плодове, онда ће бити теже. У таквим случајевима, штенци се практикују на јабукама, дуњи и дрвећу.

Следеће врсте стабала могу бити заражене:

 1. крушке на дуњи се често производе, јер таква подлога чини да крушка расте мање, а ви, са своје стране, можете да уштедите простор на вашем месту. Слично томе, вакцина ће учинити укус воћа засићенијим и појавити ће се раније него што сте очекивали;
 2. бундеве на планинском гребену - ова процедура није толико раширена, јер је брига за цијепљену биљку прилично компликована. Стуб дебла је дебљи од дебла планинског пепела, тако да је дошло до прилива на место пресађивања кроз време. И то, заузврат, може изазвати губитак снаге и скратити живот стабла. Такође, слична вакцина даје воће слично укусу - адстригентно, није довољно слатко и са сувом пулпом;
 3. инокулација крушака на глог - изузетно је ретка, јер се може постићи само у одређеним случајевима;
 4. крушке на јабуци - уобичајена метода, коју треба детаљније описати.

Како направити грашак крушке

Крушка се може калемити као полка и бубрег (око). За први методнајпогодније вријеме - непосредно прије или за вријеме интензивне плодности биљака, друго - прва половина љета. Вакцинација крушке с оком (ушица за очи) је направљена у Т-облику или на примјер. Више детаља о овој методи описано је у чланку "Окука очију - лак начин годишњег вакцинације". Вакцинација резницама (копулитис) се може обавити:

 • у подјелама (почетком априла);
 • у бочној утичници (средином прољећа и током цијелог љета);
 • мост (на самом почетку једрењака);
 • за коре (током плодности бубрега - док се пупољци не крваре, када се кора лако одваја од дрвета и више не постоји опасност од пролећних мраза).

Најлакше је инокулисати крушке иза коре. Она се добро упија од првог покушаја, чак и за почетнике. Стога ћемо управо на тај начин детаљно описати и илустрирати.

Избор и припрема петељки

Резнице исте врсте увек се добро апсорбују у стаблу крушке. Стога, као материјал за вакцинацију (инокулуме), одабиремо резнице које су вам се свидјеле. Подземље може бити солидно здраво дрво, отпорно на мраз и штеточине. Упркос чињеници да је крушка инокулисана у пролеће, припрема резница треба обавити унапред. У јесен морате бирати младе, готово испуцале. Ови избојци ће бити материјал за вакцинацију. Од ових резница сече дужину од око 15 центиметара. На сваком комаду мора бити најмање 2-3 добро формирана бубрега. За жетву резница није потребно узимати врхове изданака, јер су бубрези на њимаунформед Нижи део бекства такође не одговара чипу: кора на њој је дебела, а такав штапић ће се слабо апсорбовати.

Припремите резнице у посуду са влажним песком, а затим их уклоните у складиште у подруму или на другом одговарајућем месту. Температура у којој ће се чувати материјал за вакцинацију не треба да пређе +5? Ц. Резнице с времена на време треба да се испитају и влаже песак ако је сув. У таквим условима чувају се до пролећа. У пролеће добијају и припремају се за вакцинацију.

Како направити крушку у прољеће корак по корак

Ако не направите инокулацију стабла, онда ће време бити узалудно потрошено, грана неће бити прихваћена и морат ћете чекати сљедећи повољан период за ову инокулацијску операцију. Правилна вакцина на малим садницама крушке се изводи у следећем редоследу:

 • Остружите земљу у подножје дебла садница.
 • На врату корена направљен је рез у облику слова т.
 • "Штит" са бубрегом је одсечен од држача. Рез мора бити једнак величини т-облика реза.
 • Нож шири место сечења на подлогу и поставља штит са бубрегом у прорезу.
 • Полиетиленска фолија затегне штит чврсто на дебло садница тако да бубрег остане вани.

Три недеље након инокулације крушака, потребно је испитати локацију везе штита са главном цијеви. Ако бубрег има зелену боју, операција се може сматрати успјешном. Боље је инокулисати 2 нове у расцепетако, могуће је минимизирати вјероватноћу смрти убризгавањем. Подела се може обавити на било којој грани главног стабла, али најефикасније је извршити такву трансакцију на северној страни. У овом случају, проценат преживљавања инокулума се значајно повећава. Да би се повећала живост нове гранчице, пожељно је користити вртну вазу, која ће штитити место вакцинације од оштећења од инсеката и микроорганизама.

Нега после инфекције крушке

Крушка на исти начин, захтијева пажљиву бригу. Мора се спровести како би се спријечио настанак штеточина и смрт биљке. Да би се то урадило 2-3 недеље након процедуре потребно је пажљиво испитати место вакцинације:

 • ако бубрези имају светло зелену боју, онда је штап успео;
 • ако постоји прилив, велика количина зараслог, као и депресивно стање културе, може се рећи за погрешно пренесено подземље или недовољну бригу.

На крају пада, могуће је уклонити траку. Али ако не исциједи кору, треба је оставити до прољетне сезоне. Након зимовања до едема бубрега, стабљика је одсечена, а обрезивање се третира вртном варијом. Током лета биљка треба стално да се отпушта и елиминише раст. Годину дана касније дрво се може пресадити на стално мјесто.