Цлаидите специфицатионс

Техничке карактеристике глинастих фракција 20-40 и 10-20 су различите. Размотримо у овом чланку његове особине и сорте, примену у грађевинарству иу производњи грађевинског материјала. Упркос појави нових материјала за топлотну изолацију, овај грејач је такође тражен. Немогуће је замислити модерну градњу без употребе експандиране глине.

Цлаидите - природни и еколошки топлотно-изолациони материјал са делом од 10 до 40 мм. Материјал се добија печењем посебних врста глине у високотемпературним пећима. Ова глина се распршује наглим загревањем, што резултира чврстим, гломазним изолационим материјалом мале тежине, али са ниским коефицијентом топлотне проводљивости - ово својство се односи на све фракције од 10 до 40 мм.

Опис и сорте глина

Цлаидите има неке предности у поређењу са минералном вуном ТЕЦХНОФИСХ. Већина минералних грејача се временом разлаже и приањају. Пена полистирена излучује штетне материје, док је материјал опасан од пожара. Цлаидите је еколошки сигуран, не разграђен, отпоран на влагу и отворени пламен, има добру топлотну и звучну изолацију.

Овај порозни материјал је један од најучинковитијих за топлотну изолацију, који је веома тражен у производњи грађевинског материјала (глина, лагани бетон, итд.) Иу загревању стамбених зграда (изолација темеља колоне, подови у приземљу куће, итд). ) Главна својства су: фракција житарица, масагустина и снага. Примјеном материјала погледајте фотографију испод.

Примена експандиране глине у изградњи кућа

сорте експандиране глине

Кременит песакима величину фракције од 0,14 до 5 мм. Користи се као пунило за бетон и малтер, за топлотну изолацију подова и интер подова са малом дебљином пуњења (до 50 мм).

глина шљункаима величину фракције од 5 до 40 мм. Користи се као пунило за производњу лаког бетона, са топлотном изолацијом хоризонталних површина на крову и на подовима.

кречасти каменима величину фракције од 5 до 40 мм. Материјал је екстра здробљен велики комад експандиране глине, због чега је дробљени камен неправилног облика.

Техничке карактеристике експандиране глине

По изгледу глајдит је гранула порозног материјала округлог облика различитих величина. Користи се у грађевинарству данас изузетно раширена, главна сврха материјала - је изолација конструкција током изградње, као и смањење тежине грађевинског материјала у њиховој производњи без губитка чврстоће. Погледајте карактеристике топлотне изолације на маси у табели испод.

Таблица. Карактеристике фракције експандиране глине 20-40 мм

Топлотна проводљивост лома експандиране глине

Цлаидите се дели на шљунковите фракције: 5-10 мм; 10-20 мм; 20-40 мм и песак (0-5 мм). Према густини и чврстоћи, шљунак се дели на класе од М300 до М700. Ове бројке се односе на насипну густину, али не указују на јачину материјала или његову топлотну проводљивост.Техничке карактеристике чврстоће калупа у експандираној глини и запреминске масе:

 • Фракција 20-40 мм (М300 - М380) - степен чврстоће шљунка П50 - П75
 • Фракција 10-20 мм (М400 - М450) - ознака чврстоће шљунка П75 - П100
 • Фракција 5-10 мм (М500 - М550) - степен шљунка П100 - П125
 • Фракција 0-5 мм (М600 - М700) - степен шљунка П50 - П75

Карактеристике топлотне проводљивости глине

Таблица. Карактеристике фракције 10-20 мм експандиране глине

Примена у изградњи експандиране глине

 1. Изолација подова, плафона, поткровља, подрума;
 2. топлотна изолација темеља и помоћних објеката;
 3. Изолација равних кровова, стварање нагиба на крову;
 4. Производња блокова од глина и лаког бетона;
 5. Изолација земљишта - травњаци и дренажа на локацији;
 6. топлотна изолација комуникација, у случају поправке, експандирана глина се користи више пута;
 7. Хидропони, глина ствара оптималну микроклиму за корење биљака.

Када се полаже глина, треба га заштитити од влажења и апсорпције влаге помоћу хидроизолационог филма (полиетилен, рубероид, итд.).

Као што можете видјети, опсег овог гријача у грађевинарству иу домаћинству је разнолик, што се може објаснити одличном топлинском проводљивошћу, еколошком сигурношћу и трајношћу гријача. Осим тога, материјал је лабав и поприма било који облик, може попунити било који медиј. Када се правилно користи, може смањити губитак топлоте у просторији за 50-75%.