Како направити краставце у стакленику: 5 главних фаза и видео

Након коректног формирања краставаца у стакленику, могуће је значајно побољшати квалитету жетве Данас, готово сви вртлари знају да без формирања грмља тешко може доћи до велике и добре жетве. Формирање грма треба почети да се активира што је раније могуће, јер зависи од правилног раста биљака и формирања плода на њима. Претјеран раст краставаца може довести до разних болести биљака, као и због чињенице да плодови једноставно немају времена за сазријевање. "Како направити краставце у стакленику" - потакнут ће професионалце.

Краставци у стакленику: нега и формирање грма

Правилно формирање грма осигурава активно формирање плодова, њихово излијевање и сазријевање. Ако краставци расту у стакленику, онда се не може говорити да је раст биљке стављен у гравитацију. Ако се стакленик ломи у стакленику, онда ће усев бити оскудан, јер ће сви храњиви састојци ићи на раст додатних листова и јајника.

Методе штипања краставаца разликују се према врсти биљних сорти: кратке и грло и самопрашујуће и хибридне сорте.

Можете обликовати и краставце и оне који леже на земљи

Сваки одвојени бич се формира на свој начин. Зато су раније вртлари повјерили процедуру штипања само професионалцима који су одабрали методу, на основу величине и карактеристика развоја биљке ове или оне сорте. Главна патња се обично јавља над седмим или деветим правим словом, а страна - "преко краставца".

Модерно формирање жбуња:

 1. БасицУ модерним хибридима краставаца уштинути стабљику тек када достигну и постану изнад нивоа горњег хоризонталног зида.
 2. Када главна стабљика достигне жељену дужину, бочне гране су потпуно уклоњене у пет доњих чворова. Тако је у прве три гране потребно уклонити женски цвет. Захваљујући томе, листови расту велики и здрави, што ће помоћи биљкама да дају богату жетву.
 3. Прстохват бочних грана направљен је изнад петог лима испод биљке да се догоди по схеми: прво - изнад првог листа, а затим - преко другог и трећег. Горњи изданци пролазе кроз горње позадине, спуштају их и производе процес везивања. Све ово се ради када биљка достигне дужину од најмање 70 цм
 4. .

Каснији листови ће се појавити на доњим деловима биљке, које ће бити потребно уклонити. Учините то врло пажљиво како не бисте оштетили здраву стабљику. Важно је да након захвата нема преосталих петељки. Бочни изданци се морају уклонити и када су потпуно лишени зеленила.

Шема за формирање краставаца у стакленику

\ т

Успјешно формирање грмља у великој мјери зависи од искуства вртлара. Многи не знају како да формирају грм и колико се често брину за њега. Можете створити грм краставца на различите начине.

Шеме формирања краставаца могу се преузети на интернету и због једноставности употребе, штампати на штампачу

Избор методе за формирање зависи од сорте биљке, њене методеслијетање, његова величина и површина самог стакленика.

Многи вртлари се придржавају класичне шеме формирања матичних стабала. Како краставци расту, сваки баштован добија своје тајне садње и садње, побољшава технологију формирања грмља. Важно је да су све акције координиране, и што је најважније - систематске.

Класична схема:

 • Постављање биљака на тапете или отпор жице неколико недеља након слијетања.
 • Да се ​​формира биљка у једном од главних стабљика, чувајући бочне гране. Доњи чворови стога морају "слепити", тј. Уклонити цвијеће и избојке из њих. Ово се односи на синусе првих четири листа.
 • Оставите од 5 до 6 бочних излаза и зглобова. Важно је задржати до 20 цм дужине од сваке гране.
 • Држите изданке који су достигли 30 до 40 цм, причврстите њихове врхове.
 • Изнад, на мјесту гдје је грм везан, оставите бочне избојке који су достигли дужину од 50 цм и учвршћени су конопцем.

Покривала за главу морају се превести кроз тапете. То је хоризонтална отпорност на жицу. Врх главног бекства је стегнут када досегне 60 до 70 цм

Рецепти за формирање краставаца у стакленику

Да бисте узгајали здраве краставце и добили богату и здраву бербу краставаца у стакленику, морате имати неко знање о агрономији. Узгој биљака у условима затвореног тла заснива се на формирању женског цвећа и активирању њиховог раста, који се повећава само са довољно активним биљкама.гранање изданака. Али главно стабло обично узима мушко цвеће.

Правилно формирање грмља може бити помоћу агротехничког поступка штипања, који ће повремено повећати количину жетве.

Предлагаето на краставки в пластенки с макари

Поступак формирања грмља ће бити неприкладан када се узгајају краставци на отвореном тлу. Али у стакленику за биљке потребна је стална брига. Веома је важно посветити одговарајућу пажњу мрежама постројења.

Рецепти за формирање грмља биљака различитих врста:

 • Хибридни и пчелињи пелуд малих сорти краставаца посађени су на вертикалној тапети у једном стаблу. Када биљке стигну до врха тапета, стисните главну стабљику. У осовинама три лишћа, уклањањем бочних изданака и цвијећа у осовинама.
 • Млечне и друге хибридне сорте формирају се уклањањем свих женских цветова и бочних бичева у оси прва три правог лишћа. Главно стабло је стегнуто на нивоу трећег или четвртог листа. Избоји који се појављују у аксилима горњих листова, спуштају се на дно и штипају на нивоу од једног метра.

Шкрабање не може бити хаотично, важно је знати који је период најповољнији. Најбоља ствар коју треба урадити је да се уштеди већ формираних осам или девет правих листова. Истовремено, уклањање бочних грана у овом периоду треба да се изврши у потпуности. Снимци који допиру до жице, штипају два или три листа.

Како правилно обликовати краставце у стакленику

За истоварГрм од непотребних јајника, морате правилно формирати грм. Узгој краставаца подразумева правилност ове процедуре, јер коренски систем биљке не може обезбедити веома велики број листова и јајника са неопходним корисним супстанцама. Ако то не учините, доћи ће до оштећења плода.

Све без изузетка, краставци у стакленику морају бити правилно везани. За то, конопац мора бити издржљив и не би требао клизити.

Важно је напоменути да ће временом стабљика постати дебља, тако да петља треба да буде што је више могуће слободна. Подвезица се такође не треба растезати, јер се током флуктуација може оштетити тапета. Како стабљика расте, она се мора окретати у смеру казаљке на сату.

При формирању краставаца неопходно је узети у обзир особине култивисане сорте

Форматион Типс:

 • Осушени листови и систематски сечени оштрим ножем.
 • Поновни раст грмља.
 • Пратите стање винове лозе од краставаца.

Усклађеност са једноставним правилима ће вам омогућити да добијете богате и здраве усеве. Сви поступци се најбоље изводе у сувом времену, тако да ране биљке брзо касне и пресуше. Биљке треба засадити на довољној удаљености једна од друге.

Како направити краставце у стакленицима поликарбоната

Ако на отвореном тлу, сортни или хибридни краставац не захтева формирање, онда је у стакленику такав поступак обавезан. Посебну пажњу треба посветити разноликости хибридних Партеноккарпских краставаца.Октиабрина Ганицхкина, искусан фармер, даје савјете на мрежи о томе како боље обликовати грмље.

Приликом формирања жбуња, важно је обратити пажњу на различите врсте краставаца - то је оно што ће зависити од бриге о биљкама.

Посебно је занимљиво водити бригу о букету биљке. Хибридни краставци дају здраву и богату жетву. Међутим, треба имати на уму да се њихово семе не може сијати неколико година за редом.

Пре него што се почне са стварањем краставаца у стакленику, вреди истражити савете професионалаца и гледати видео видео

.

Најбоље сорте хибридних краставаца Ф1:

 • Храброст;
 • Кукавица;
 • пољопривредник;
 • Херман;
 • алфабет

Брига о краставцима треба да буде правилна. Ако се дозволи раст биљака, плодови ће престати да расту, сипају и дозријевају. Важно је одржавати коренски систем биљака правовременим резањем додатних листова и јајника.

Како направити краставце у стакленику (видео)

Формирање краставаца је важна фаза која се не може заобићи. Правилно обликовани грмови дају здраву и обилну жетву. Само зато што грмље треба систематски пригњечити и осигурати да грм добива хранљиве материје. Ако биљка расте сувише, формирање и сазревање плодова се заустављају. Методе формирања зависе од разноликости парадајза и услова у стакленику.

Примери формирања краставаца у стакленику (фото)

)