Лунарни календар за Април 2018 Флорицант

Мјесечев календар вртлара за травањ 2018. ће обавијестити све узгајиваче цвијећа, који дан је повољан или неповољан за рад са биљкама, од садница, дозвољено је садити, који дан је корисно радити у врту или викенд насељу када се вија, отпусти, вода и оплодити ...

Он ће такође пружити велику количину информација о врту који се бави питањима као што су припрема семена, сетва, саднице, отворене тајне пољодјелства, како се носити са штеточинама и болестима, и вријеме жетве усјева из града.

Календар засађивања вртлара у мјесецу сјетвеног мјесеца у травњу 2018. године рећи ће цвијеће, што и како боље хранити биљке на земљи или код куће, као и помоћу којих можете повећати принос по једној наруџби, коју воле и погрешно расту плодоносне биљке или цвијеће .

Месечни календар за април 2018. године вртлара цвећа

Овај мјесец ће донијети пуно топлих дана цвјећарима, посебно у погледу његове друге половице. Са успехом је сада дозвољено садити биљке за украшавање алпских тобогана, бамбуса, украсних трава и папрати. Травањ би такођер требало назвати савршеним мјесецом за садњу, у којем период цвјетања пада на крају љета - почетка јесени.

Топли априлски дани ће дати вртларима прилику да на лицу мјеста посаде биљке и цвијеће за алпске тобогане и украсне траве. Време је да планирате дизајн ове године за ваш сајт иментално дистрибуирати постојеће саднице дуж цвјетних гредица. Можда ће вам требати још садница.

Трансплантација собних биљака је боље одложити до следећег месеца, али за сада се посветите завјери. Повољни дани су 17, 18, 21, 22, 24. април.

Утицај фазе Месеца на биљке?

Као што знате, Месец пролази кроз неколико фаза, од којих свака има свој утицај на биљке. Овде можемо да видимо сада.

Прво, фаза младог или растућег месеца. Ова варијанта се сматра једном од најповољнијих за садњу цветних биљака на цвету или се једноставно преноси. Питајте зашто и зашто? Одговор је врло једноставан, јер биљке у процесу трансплантације у овој фази добијају додатну енергију, што заузврат има важан утицај и значај на њихов раст. Истовремено астролози препоручују да се обрати пажња на такве фазе, када је Мјесец у звијежђу Јарац, Водолија, Риба, Ован, Бик.

Друго, фаза опадања Месеца. У овом тренутку, строго је забрањено било какво поступање и манипулација са биљкама, или прецизније, пресађивање. Зашто? Одговор је очигледан, јер ће енергија Месеца у овом случају бити концентрисана директно у корену.

Треће, друга и четврта фаза Месеца. У овом тренутку такође је боље не бавити се трансплантацијом биљака и њиховим третманом. На пример, ако се бавите узгојем уличног цвећа, онда ће најтачније почети да се припрема семе.

Астрологија и биљке

Ефекат сваке лунарне фазе је коригован знаком зодијака, цна који се сателит налази. Ако се семе десило током "сувог" знака, онда чак ни Месец који се диже неће моћи да му да потребну снагу и енергију за продуктивни раст.

  • Плодни (водени) знаци - Лион, Рак, Шкорпион, Бик, Вага, Риба.
  • Неплодни (суви) знакови - Ован, Стрелац.
  • Знакови средње плодности - Јарац, Дјевица, Близанци, Водолија.

Осим тога, "лишће дана" - Рак, Риба, Шкорпион и "дно коријена" - Јарац, Бик, Дјевица, у којима су посебно истакнута поља истакнута. заливање је боље одустати.

Популарни знаци априла

На Дарину (1. април), ако изворска вода нестане са буком - траве су добре, али кад је тиха - расте лоша трава.

На Благовести (7. април), ветар, мраз и магла - до бербе. Ако је снег на крововима, онда ће мјесец дана лежати на пољу.

Ако у марту (14. април) на дан Поликарпов (15. април) буде шупља вода, онда морате очекивати велике биљке и рану кошњу.

20. април - Килина. Снажан мраз и сунце - до жетве хлеба и хељде.

21 април - Родион Вивенди Голобли. Ако је сусрет сунца са мјесецом добра јасан дан и добро љето, и ако је криво лоше вријеме и лоше љето.

24. април - Антип Флоод. Ако се вода не отвори, онда прољеће касни, а љето није добро да остане жив.