Велики преглед: Стретцх стропови - прегледи, опис и карактеристике дизајна

Стретцх стропови су у стању да промене ентеријер било којег постављеног простора, а свака фотогалерија на Интернету може инспирисати лаика да промени изглед свог стана. Негде је то само нови декор, и негде, примери ремонта. Сви су у потрази за јефтиним али квалитетним опцијама, тако да је строп практичан, лијеп и његов животни вијек није био одличан. Истински лепи плафони могу да обезбеде технологију затезања платна.

Напонски плафон: шта је то, карактер дизајна

Напонски плафон може бити инсталиран у приватној кући, у стану, у готово свакој просторији. Данас је то најпопуларнија алтернатива за гипсане плоче.

Високо квалитетни растегљиви плафони се данас производе од ПВЦ фолије или од полиестера. Отуда и име - филм и тканина.

Према неким подацима, израда и уградња плафона за затезање филмова заузима готово 80% тржишта свих система овјеса. И све то изгледа као да је овај плафон упечатљив, а модерне интересантне идеје могу бити отелотворене на таквом плафону, на пример, штампање фотографија.

Главна карактеристика таквог система је да филм треба да се загреје на 60-65 степени да би се филм продужио.

Помоћу фото штампе можете нацртати стропове у било ком стилу и за сваки укус, користећи слике од једноставног украса до уметничких дела

Како инсталирати

Шта вам је потребно да би онлине узорци постали декорација вашег дома:

 • Контактирајте фирму која пружа услуге за производњу и уградњу таквих плафона (данас чак итакав мали град има);
 • Изаберите боју и дизајн филма;
 • упутити мајсторе да инсталирају системе осветљења;
 • Позовите десет центи.

Врсте стропова су разнолике, можете направити и раскошни бисер, и класичне мат, и необичне стропове јарке боје.

Плафонски растегљиви плафони: опис

Полиестерски плафони, можда необични по имену, али материјал је свима познат. Из ње се праве транспаренти и натписи, стријки и велики позоришни плакати.

Појава полиестерских влакана довела је до тога да су ткалци научили да их праве глатке и врло издржљиве тканине. Имајте на уму да су захтјеви и стандарди који се примјењују на производњу затезних платна врло озбиљни. Зато немојте сумњати у снагу платна.

Захваљујући посебној структури материјала, стропови тканина су апсолутно сигурни, будући да нису токсични, не пале, немају мирис, не блиједе

Својства и карактеристике материјала

За љубитеље класичних и оних који се придржавају конзервативних традиција у унутрашњости куће, бешавне тканине ће бити идеална опција

Полиестерска тканина има следећа својства:

 • Она се не растеже;
 • Веома отпоран на температурне флуктуације;
 • истегните га помоћу багета, који су причвршћени на плафон и зидове;
 • Мерења претходних нису потребна - вишак ткива се једноставно скраћује.

Плафонске таванице су бешавне тканине, барем у стандардним постељама које вам нису потребне.

Напетост ПВЦплафон: карактеристике

ПВЦ - такозвани ПВЦ филм, односно врло танак пластични материјал, који се растеже до оквира.

Међу предностима тканине на плафону, може се споменути да је састав материјала довољно чврст да издржи 100 литара воде по 1 м2. Вода се онда може сама пумпати, или позвати фирму која је поставила плафон, и они ће сипати воду. Ова метода вам гарантује квалитетну пумпање воде.

Занимљиви филмски плафони и разне боје, нијансе, текстуре. Цлассиц су бијели мат, популарни челични и огледални стропови, перфорирани, стропови са позлатом, пјенушавим итд.

Главни недостатак растезног стропа ПВЦ-а је страх од ниских температура. Односно, никаква додатна обрада неће онемогућити инсталирање таквог платна у неизгореном простору.

Монтажа затезних плафона (видео)

Рецензије о тензионим плафонима: шта кажу

Многи наглашавају практичност затезних плафона - ако не извршите било какве опасне експерименте с њима, тканина ће трајати најмање 15 година. Чак и дјечја беда може бити оштећена. На пример, ако деца убаце играчку са оштрим ивицама до врха.

Съдържатели следните точки в прегледнието на форуме:

 • Пре уградње уклоните стару жбуку са плафона тако да не падне на филм, што може проузроковати неке недостатке;
 • Ако инсталирате такав плафон сами, један погрешан покрет и шпатула или други алат гребу по платну;
 • Дебљина платна је довољна да издржи истопоплава (али ако је напуњена кипућом водом, ПВЦ неће спасити).

Прикључак за затезну тканину је од велике важности.

При уградњи затезних плафона неопходно је поштовати технологију причвршћивања тканине

Типови затезног учвршћења

Да бисте разумели принцип тензијског платна, можете се сјетити како изгледа неки бубањ на оквиру. Тканина је чврсто причвршћена на обод, због чега је површина равна и глатка.

Специјално дизајнирани за стропни стропови се конструира оквирна конструкција, која може бити:

 • Чврсти зидни носач (за филмске тканине);
 • Стропни зидни носач.

Недостаци могу бити метал (алуминиј) и пластика.

Могуће је поправити платно у багетама на три начина:

 • харпун;
 • клинастог облика;
 • пантопија.

Харпун је флексибилна и крута плоча довољне чврстоће, која се заваривањем причвршћује на ободу траке и служи да се причврсти у багету. Харпун се лако убацује у профил. Систем за монтирање харпуна је можда најснажнији. Пружа заштиту од поплава.

Изглед и квалитет затезних плафона зависи од квалитета причвршћивања платна

Монтажа затезних плафона

Прво, ознака се наноси на зид. Ово је хоризонтална линија на којој је профил фиксиран. Означавање треба применити на ниво зграде.

Затим се вијцима на ознаци постави багет. Филмска тканина је обешена на основни стропни зглоб. После тогапросторија у којој је инсталиран плафон, загрева се на 60-65 степени (за то се користи топлотни пиштољ).

Дла следуусих:

 • Након неког времена, филм постаје еластичан, мекан, лако се растеже. То је сигнал да је време да се филм стави на багет.
 • Филмска тканина је растегнута и шпатула је уметнута у харпунски систем.
 • Након што се харпун охлади, исправиће се унутар багета, што ће резултирати чврстом везом.
 • Просторија ће се охладити на собну температуру, а затим ће се филм компримирати и истегнути. Тада је тканина потпуно изравнана, а површина ће постати равна.
 • Завршетак ће бити постављање декоративних салвета. То ће вам омогућити да сакријете пукотине између зидова и багета. На профилу је скенер причвршћен посебним зубима, који су на оба прикључка. Овај декоративни елемент направљен је од истог материјала као и харпун, продају се заједно.

Стретцх стропови: рад са багетом (видео)

То јест, систем за монтажу, они обезбеђују додатне фиксаторе - није потребно лепљење. Ако инсталирате лампе, одмах купите посебан прстен који штити филм од топљења.

Како комбиновати преграду од гипсаних плоча и напонски плафон

Врло често се поставља питање да ли је уградња преграде за суву градњу у просторији са затезним стропом. У принципу, то је могуће урадити, међутим, рад мора бити врло опрезан.

Помоћу партиције на сувом зиду можете простор простора простора

Бреакингтензиони плафон не може. Стога је уградња гипсаних плоча проблематична - без монтаже, ријетко је поуздана. Ваш задатак је да се одрекнете стропног носача. И то може бити, на пример, адоба од блокова од пене.

Још једна могућност, уместо сухозида, је употреба подзогребних плоча. Они су јефтинији од блокова и цигли.

Екологија затезних плафона

Данас можете одбити пластику и све не-природне. Извуците хемикалије и синтетику из свог дома до максимума, чак и ако су сигурни. Ево стропа напетости који се рачуна на такве неприхватљиве опције за побољшање дома. Барем они који ће све урадити са префиксом "ецо".

Ни филм нити тканина нису штетни за околину, али:

 • Не производе штетне материје чак и када се загријавају;
 • Висококвалитетна фолија је безопасна, плафони су уграђени и код деце, а таква могућност је верификована од стране произвођача и контролних организација;
 • Штета од таквог материјала је минимална, не више од присуства у гардероби синтетичке одеће.

У нашем времену брзи развој нових технологија у првом реду представља екологију природе и становања. Стретцх стропови не представљају опасност за њихове господаре

Истина, постоји једно упозорење: тржиште има и невладине продаваче који продају чврсто платно сумњиве производње. Разликују се не само ниском поузданошћу, већ и карактеристичним мирисом, који није само један а не два дана након инсталације ће бити сателит у вашем дому.

Проблеми могу настати чак и са независном инсталацијом. Користи се не само лопатама и лопатама, багетама и профилима, већ и термалним топовима. Према правилима, током рада пиштоља из просторије излазе домаћини и кућни љубимци, као и цвијеће.

У многим аспектима, конструкција напетости је једноставно незамјењива. На пример, ниједан други плафон није тако романтичан, деликатан и изузетан као прозрачан затезач.

Па, могућност да се примени фото штампа додатно је повећала популарност тензионих таваница. Сада плафон може проширити дизајн-дизајн просторије. На примјер, често у дневном боравку у источном, јапанском стилу, на стропу који се протеже приказују се најнежније гране сакуре. Општи изглед, шта рећи, импресиван је.

Стретцх стропови - знак времена, атрибут многих модерних станова. Платно је чврсто и издржљиво, инсталација је једноставна и брза, а служити таквом стропу бит ће више од једне деценије.

Стретцх стропови у дневној соби: идеје и опције дизајна (видео)

Добар избор и брза поправка!

Стретцх десигн (фото)

)