Цементни естрих

Затезање је средњи слој између пода и завршне површине. У великој већини случајева управо од цементног омотача почињу сви накнадни радови бушења. Нема смисла привлачити стручњаке да попуне кравату, све можете учинити својим рукама.

Предности и функције цементног споја

Цементни естрих испуњава низ важних функција, међу којима су следеће:

  • обезбеђује чврстоћу и чврстоћу пода, што заузврат обезбеђује отпорност на тешка оптерећења;
  • хидро и топлотна изолација доњег дијела куће;
  • хоризонтално изравнавање површине;
  • стварање одступања на мјестима гдје постоји потреба.

У саставу цемента не постоје посебне компоненте за попуњавање кравате. Али то јој не спречава да своју улогу обавља квалитативно. Цена ове кравате је минимална, тако да се може сипати чак и ако нема додатног новца. Структура утовара цемента укључује цемент и пијесак. Нема компликација у производњи складишта и сам процес се не сипа, па ће се са таквим задатком носити чак и новајлија.

Цементни естрих: типови

Прије неколико година знали су само један начин да властитим рукама фиксирају естрих . Суштина ове методе је свима позната: цемент заједно са песком је помешан са много воде, а претходно припремљена површина пода је напуњена таквим течним раствором. Наметање таквог цементног раствора за естрих није било лако, а сам процес је био тежак и компликован.Течна мешавина се прелила преко пода, али због високог садржаја воде, овај пилинг је веома дуго исушио. Време сушења трајало је најмање 7 дана. Један од недостатака ове методе је чињеница да је такав вијак јако изложен негативном утицају неповољних спољних фактора. Ова листа укључује нацрте, оштре флуктуације температуре и влажности. Због таквих провокативних фактора, недавно су испуњени естрихом често формиране пукотине па чак и пукотине. Стога је било потребно даље обрадити површину и елиминисати посљедице.

Уређајсувогестриха нема таквих недостатака. Велики плус је што се суши 12 сати. Због тога је могуће направити чисти под за 24 сата. Процес кухања отопине ​​је мање исплатив и не захтијева пуно времена. Ризик од пукотина је минималан. То је олакшано присуством естриха у саставу специјалних адитива - пластификатора, који екстракт текућине и чине мешавину еластичнијом и меком. Такве предности сувог вучења у кратком времену учиниле су га популарним међу градитељима и домаћим мајсторима.

Припремна фаза

Важно је знати како правилно направити подну облогу, тако да се током рада не наиђе на проблеме. Прво, потребно је припремити површину како би се побољшало приањање базе помоћу вијка. Најбољи начин да то урадите је да направите усисивач. Ако су корени неуједначени, треба их поравнати. Након темељитог чишћења површине треба бити добро уземљен. Ако је просторија мокра, потребно је ставити хидроизолацијуматеријал База се може прекрити рубероидом или мастиком. У екстремном случају ће се уклопити течна водено-изолациона композиција.

Веома ретко, али се дешава да се цементни естрих излије директно на дрвени под. Треба напоменути да је овај метод забрањен за употребу ако је под нов. Таква комбинација дрвета и цемента дозвољена је приликом постављања топлог пода. Предуслов је присуство интермедијарног материјала између дрвета и цемента. У ту сврху се користи полиетиленска фолија која изолује покретни дрвени под од још залеђене цементне масе. У супротном, вијак се брзо напукне.

Следећа фаза је мерење нивоа пода . То значи да на све зидове треба да ставите трагове у облику равне линије. У овом случају, линија треба да буде једнака хоризонту, а не линији пола. Под може имати флуктуације у цијелој равнини, тако да без тих мјерења не може. Прва процјена се поставља произвољно, а друге се усредоточују на прву. Све етикете спајају се у једну линију, која се користи као главни критеријум за одређивање једнакости попуњавања везе.

Дебљина естриха не би требала бити мања од 3 цм, у противном је пуна брзог разарања и пуцања. По правилу, на паковању са мешавином подова, самонивелишући наведену дозвољену дебљину.

уградња светлосних сигнала

Свјетионици су потребни за брзо попуњавање естриха, избјегавање погрешака и пристрасности. Уграђују се на раствор алабастера. Конзистенција раствора треба да буде довољно густа. Као светионициможе да делује као дрвене шипке, као и метални или пластични профили. Приликом уградње свјетионика треба имати на уму да њихова висина не би требала бити изнад укупне висине кравате. Први ред је постављен 20-40 цм од зида, након чега слиједи корак, двоструко већи.

Ако се под треба ојачати, употријебите арматурну мрежу. У влажним просторијама пожељно је изравнати и исцелити под експандираном глином. У овом случају, експандирана глина треба бити различитих величина, тако да се између њих не ствара празнина. Затворени цлаидите треба затегнути и излити течним цементом.

Припрема и излијевање раствора

За раствор узети 1 дио цемента и 3-4 дијела пијеска. Као помоћне елементе треба додати пластификаторе. Конзистентност готове смеше треба да буде хомогена. Али такво домаће решење се јако дуго суши, а коначна снага долази тек након 4 недеље.

У продаји постоје самонивелирајуће смјесе, у које је потребно само додати воду. Одговор на питање колико је умирање кравата угодан. Након 12 сати можете наставити радити на завршетку пода. Испод је видео:

Раствор је уредно расподељен између сигнала у најудаљенијем углу собе и креће се према вратима. Уз помоћ правила, кошуљица је поравната. Свјетионици се извлаче након 2 дана (у првом случају) или 3 сата (у другом). Преостале пукотине се полажу у исто решење.

Они који размишљају о томе шта да бирају: попуните под или цементни естрих, препоручљиво је да попуните естрих, а од врха да формирате горњи слој каобулк Естрих се сипа у течни раствор, који се шири по његовој површини под сопственом тежином.