Цементно-песковити естрих пода

Цементно-песковити естрих се сматра једним од најприступачнијих и најраспрострањенијих. Омогућава вам да равномерно поравнате и ојачате основу пода, припремајући равну површину за полагање подне облоге.

делови спојнице

Следеће компоненте су укључене:

  1. Цемент, који служи као везиво. За попуњавање кравате у спаваћој соби или дневној соби више него довољно марке М400. За собе са високим пролазом боље је узети М600.
  2. Просијани песак који делује као пунило. Треба да буде сува, распршена и очишћена од смећа и других нечистоћа.
  3. Вода (пожељно техничка или за пиће). Ако вода садржи много соли, не треба је користити.
  4. Додатне супстанце. Често се у њега додају пластификатори и други адитиви за побољшање квалитета естриха. Цементно-песковита смеша за естрих пода са адитивима постаје еластичнија и мање подложна негативном утицају околине.
  5. Ојачана мрежаста или полимерна влакна. Ово спречава пуцање гребања и повећава његову снагу.

Карактеристике цементно-песковитог споја

Након стврдњавања естриха постаје засићено тамносивим. Ако разбијете технологију сипања естриха, цемент се може неравномјерно забртвити, што изазива уништавање плоче. Затезање цемента и песка реагује на температурне разлике, тако да је неопходно оставити пригушне шавове, због чега се плоча лако може проширити или сужити.

Порозна структуракаже да таква плоча може апсорбовати влагу са земље или земље. Према томе, боље је реосигурати и изоловати будућу везу од судара са земљом. Да бисте то урадили, користите филм или специјалну мембрану. То ће помоћи у спречавању прераног уништавања и успорити процесе корозије у арматури.

Пуњење естриха

Уређај цементно-песковитог естриха на поду не представља ништа комплексно. Прво, морате припремити терен. Ако се поправка врши у вишеспратној згради, стара застава мора бити уклоњена до самог плафона. Онда пажљиво очистите сав смеће и очистите прашину. Ако на основу откривених неједнакости и недостатака, треба их елиминисати у овој фази.

Након што је плоча добила толерантан изглед, наноси се дебели филм од полиетилена или поливинилклоридне мембране. Хидроизолациони материјал мора бити постављен тако да покрива доње 3-4 центиметре зида (ова бројка зависи од дебљине естриха, јер не смије доћи у контакт са темељима или са зидовима).

Ако је под посебно издржљив, на хидроизолациони слој треба поставити арматуру. У обичним собама, ова фаза се обично пропушта. Затим морате дефинисати нулти ниво пода и нацртати ознаке на свим зидовима собе користећи ниво. Линија нултог нивоа не мора нужно ићи строго паралелно са линијом пода. Под може имати мале разлике, тако да ниво линије треба строго да одговара линији хоризонта по нивоу.

Следећа фаза је инсталација светионика. Као светионици могуће је користити дрвене шипке, пластичне шине или металне профиле. Корак између светионика - од 40 до 80 цм, у близини зида морају бити инсталирани на удаљености од два пута мање. Након њихове монтаже можете припремити смјесу у омјеру 1 дио цемента и 3 дијела пијеска. Вода - колико ће трајати, тако да рјешење наликује конзистенцији густе киселе креме. Готова течна мешавина се сипа у размаке између светионика и усклађује са правилом довољне дужине.

брушење

Брушење цементно-песковитог пода пода омогућава:

  • да створи глатку и глатку површину;
  • повећава чврстоћу плоче;
  • отклањање мањих недостатака;
  • за углађивање неједнакости и перформанси.

Пролази кроз неколико фаза. После парцијалног пресађивања раствора, он се протрља. Сада је потребно чекати пуни захват кравате, не допуштајући никакво оптерећење на пећи.

Ниво поплављене плоче треба проверити дугом шином најмање 2 м. Максимално дозвољени размак између шине и пода не би требало да прелази 0,3 цм. Потом се цијела површина мора пролазити кроз плавац, брусну кожу или брусни папир. Ту су и специјалне машине за полирање пода, али њихова цена није за свакога у џепу, тако да се морате носити са импровизованим средствима.

Приликом брушења подова, морате заштитити очи и респираторни тракт. Иначедебљине кошуљица прашина може ући у очима или устима. Ово директно утиче на благостање. По завршетку прашине морају се уклонити. Најбољи употреба овог грађевинског чишћење.