Величине кревета (82 фотографије): Еуро, Индивидуал и Стандард стол, Кинг Сизе и Трипле, Роунд, Како одабрати

Произвођачи кревета нуде обиље начина спавања. Најважнији показатељ при одабиру кревета је величина. Из тог разлога, веома је важно разумети стандарде и димензионалне шеме, тако да ће бити могуће купити идеалан кревет. Разумети ово није тако тешко као што се неко може предати.

Шта је то?

Постоји много опција за смештај у спаваћим собама. У свакој земљи ће бити другачије.


стандард

Типично, стандардне димензије било ког намештаја одређују се у односу на просечну конструкцију тела. Када говоримо о креветима, однос дужине и ширине израчунава се додавањем просјечне висине особе 15-20 цм и око 30-40 цм са стране.

Сматра се да је просјечна висина особе око 170 цм, тако да дуљина готовог кревета обично не може бити мања од 190 цм.


За стандарде ширине све је много лакше - зависе од врсте кревета и колико особа на њему спава. Због тога простор за спавање може досећи ширину од 70 до 170+ цм, а распон величина је изузетно широк.

Вредно је напоменути да се стандардне величине различитих произвођача могу значајно разликовати једна од друге. Стога, при одабиру кревета, потребно је узети у обзир гдје је направљен. Упоређујемо стандарде руских и европских фабрика намештаја.Према ГОСТ-у, руска величина, по правилу, мање је европска, али разлика није превише критична. У табеливеличине појединачних кревета руске производње у ширини варирају од 70 до 90 цм, а по дужини - од 190 до 210 цм Идеална величина за кревет, један човјек има војнички (или војни) кревет 190? 90 цм Мјеста на таквом кревету су довољна, али за двоје неће стати. На спашавању у таквој ситуацији долази пола кревет, руска величина је 200? 130 цм

Међутим, за одрасле, оптимална опција је брачни кревет у димензијама од 160-180 + цм у ширину и од 200 цм до 210 цм дужине.

Европски стандарди

Европски производи су обично 10-15 цм више н. Еуроцард за једну дужину често не прелази 210 цм, у ширини исте - 90-100 цм

Еуро стандард за пола кревета, који је у иностранству под називом "Доубле", такође пружа дужину од 210 цм. Стандардна ширина треба да буде најмање 140 цм

Двокреветни и трокреветни кревети европских компанија имају занимљива имена за "Кинг-Сизе" и "Супер-Кинг Сизе". У овом случају, модел величине "Кинг-Сизе" има скоро исте параметре као и "Доубле", који их превазилази за 5-10 цм. 180 цм за поређење - дужина многих модела француских кревета прелази 220 цм

нестандардно

Постоје и нестандардне опције. Обично су то велике величине (редуковани модели се налазе много рјеђе), који премашују стандардне опције у два, а понекад и три пута. Типично, ове димензије су постављене за моделе који имају јединствен облик - на пример, заокругли, овални или квадратни кревети. Ова категорија укључује коврчаве кревете у облику срца, звијезде или капи. Такви модели се не уклапају у уобичајене стандарде, они су ријетки, али у вјештим рукама дизајнера занимљиво је "разриједити" интеријер.

Вреди напоменути погодност таквих производа, који могу бити чак и троструки. Толико су велики да неки од њих могу спавати широко, а њихове ноге неће висити са ивице. Спавање и падање на ове кревете је једно задовољство.

Међутим, они такође имају значајан недостатак: већи модели не одговарају власницима малих спаваћих соба. Такав велики кревет не стане тамо дефинитивно, а ако се уклапа - попунит ће цијели простор, што је једнако неугодно и ружно.индивидуално

Округли и овални модели се обично не мере по дужини и ширини, већ у пречнику, који се такође рачуна у центиметрима. Промјер таквог кревета варира од 220 до 240 цм, има више масивних кревета, али су погодни само за велике станове - у малим таквим производима изгледају јако лоше. Ово неће учинити вашу собу лепшом.

Такви модели се ријетко налазе у трговини, обично се производе на захтјев, према индивидуалним стандардима купца. То кошта тако задовољство прилично скупо, а снаге, вријеме ће морати потрошити много. Међутим, ако је жеља за необичним креветом велика, онда се исплати.

Такав намештај је популаран међу људима са нестандардним параметрима и међу њима,који обожавају луксузне ствари. Замислите како би изгледао диван кревет, уграђен у прозорску нишу.Како изабрати потребне димензије спаваћег места?

Компаније за намештај такође нуде величине које се не уклапају у целокупну серију димензија. Типично, ови кревети су неколико центиметара стандарднији или различитији нестандардни однос дужине и ширине. Многи од ових модела су креирани према индивидуалним параметрима власника кревета.

За нестандардне моделе, примјењује се и горе наведена класификација кревета. То укључује моделе који се разликују по ширини и броју људи који могу да стану на њих.

Ширина

За различни модели је примерно:

 • Једнокреветна. Ови модели су широки од 85 до 110 цм. Идеално одговара једној особи средње физике. Ако особа у сну често мења позицију и покрете, боље је изабрати ширу варијанту - на пример, кревет на пола кревета.

)
9 фотографија

 • Производи за пола спаваће собе могу слободно примити једну особу, али два могу бити скучена. У ширини могу варирати од 110-120 цм до 170 цм

 • Двокреветна. Разлика између њих и кревета десетог је конвенционална, јер је њихова ширина 170-200 цм.

) 8 фотографија

 • Кревети "Кинг-Сизе" и "Куеен Сизе", који се обично називају краљевски или троструки, могу држати два ичак три особе - ако је потребно. Иако трокреветни кревет за Руса није баш познат. На ширини таквих модела истина је велика - она ​​прелази 200 цм.
дужина

Постоји једноставан начин да се измери дужина кревета. Да бисте то урадили, потребно је да додате 30 цм својој висини.На пример, ако је висина особе 170 цм, онда се кревет треба подићи у величини од 200 цм.

Висина

Опис било ког кревета ће бити непотпун без назначавања тако важног параметра као висина. Типично, висина кревета је подељена на три типа:

 • ниско (од 20-25 до 30 цм);
 • средње висине (од 35 до 60 цм);
 • високо (65 до 90 цм).

Висина места за спавање често се бира у зависности од личних физиолошких карактеристика особе и општег стила собе. За спаваће собе у етничком или арапском стилу, постељина са спуштеним оквиром и ниским душеком ће стати, ау класичном стилу, високи кревети изгледају паметно, док је ниски изглед неприкладан.модели

Најчешће, мрежа произвођача је прилагођена одређеном моделу. У овом случају, примењује се правило: што је форма једноставнија, већа је вероватноћа да она има стандардну величину. За необичан модел и величину, по правилу, то је необично:

 • Најпознатији и најраспрострањенији облик кревета био је и остаје правокутан. Међутим, све чешће се могу наћи овални и округли кревети.

 • Неки модели могу бити допуњени необичнимелементи - као што су балдахин. Изгледа да је овај производ врло удобан и погодан за било који облик спавања. Додатни декоративни елемент може бити необичан леђа, као и стопало, иако постоји добар дизајн кревета, у којем се уопште не обезбеђују. • Висина леђа у великој мери зависи од стила у коме се соба прави. Класични стил захтева високу леђа, а модерни правци (на пример, поткровље) дају пуну слободу избора, јер дозвољавају високу леђа, и просек, и уопште, његово одсуство. • Кревети су такође подељени према врсти причвршћивања глава, које могу бити стационарне, шарке или причвршћене. Важно је напоменути да велике главе обично долазе у великим моделима, док појединачни кревети имају или врло ниску леђа или их уопште немају.


 • Међу моделима једнособних и полу-спаваћих соба чешће су трансформатори за кревете, који имају уграђен механизам унутар оквира. То може бити кревет или кревет који је обликован по француском кревету.
 • Међу таквим намјештајем постоји такав необичан модел као постељина. Ово је прилично једноставан модел простора за спавање који се скупља у мали стол или ормар. Врло функционална ствар: ноћу је то мјесто за спавање, а поподне - столић за каву или чак пуно радно мјесто. Важно је напоменути да се величина таквог кревета може повезати савеличине једнокреветних и полу-креветних кревета. Тако да може бити прави мост.


  \ т
 • Не мање функционалан модел је кревет, уграђен у зид или ормар. Такав намјештај ће се свидјети власницима малих станова, гдје је тешко смјестити све потребно - и због овог незгодног кретања по соби. Уграђени кревети су добри тако да дању ослобађају потребан простор. Уграђени кревет има кауч на расклапање. • Није лоша додатна складишта су модели с ладицама у којима можете сакрити постељину, јастуке, ћебад, остале ствари. Кутије од лана помажу да се све непотребно сакрије и не затрпа у просторију. Уграђене кутије су обично у двоструком моделу.


 • Међу "синглима" најпопуларнија је сада заборављена фотеља. Оквир је у потпуности израђен од метала, а база је израђена од посебне мрежасте оплате. Немогуће је не споменути неколико предности таквих кревета. Они су снажни и не могу се ломити годинама, могу издржати пуно тежине, не акумулирају прашину и стајати основне ствари. Али њихов изглед је дуго застарио, штавише, немају механизам за трансформатор.

Сада су фотеље замениле практичније и лакше моделе, чија се основа састоји од ламела.

Димензије произвођача

Прије свега, приликом одабира кревета треба обратити пажњу на произвођача овог намјештаја. Сада има много међународних брендова. Ово је, на пример, један однајпознатијих брендова - Икеа.

Компаније производе кревете у складу са својим сопственим стандардима. Различити произвођачи се могу разликовати. Све зависи од система мера предузетих у земљи - метричких (центиметара и метара) или енглеског (у стопама и инчима).

Постоје стандардне величине кревета на које треба обратити пажњу пре куповине. Укључује ширину, дужину, висину оквира, као и предње и стражње плоче, али ово није увијек предвиђено дизајном кревета. За европске произвођаче су стандардне величине: ширина - од 140 до 160 цм, дужина - 200-210 цм и висина - око 50 цм (са душеком).

Ако говоримо о мерењу стопала у стопама и инчима, онда ће стандарди бити различити. У Уједињеном Краљевству и Сједињеним Државама, чак и њихова имена су усвојена за сваки тип кревета од један и пол. Кревет типа "Смалл Доубле" ће бити 190 цм дужине и 122 цм ширине. : по ширини 150 цм, а по дужини око 200 цм

Ако говоримо о висини мјеста за спавање, не постоји строга регулатива у вези с тим. По правилу, она је директно повезана са одабраним моделом. Занимљива је чињеница да је класификација висине модела у каталозима произвођача представљена као за појединачне просторије. Ту су и фотографије различитих модела.

Домаћи произвођачи се такође баве производњом пола спаваће собемодели, по дужини обично чине око 200 цм, у ширини могу достићи 140 цм, могуће је наручити кревет за индивидуални дизајн. Леђа у кревету могу бити и висока и ниска, ширина и дужина такође варирају у зависности од прорачуна.

Неоспоран лидер у изради кревета од страних компанија је шведски произвођач Икеа. Они попуњавају скоро цео тржишни сегмент због чињенице да имају велики број продавница у многим земљама широм света. Такође треба напоменути да они производе кревете прилично високог квалитета, док цена може варирати, што омогућава будућим власницима да изаберу најбољу опцију.

Такође можете обратити пажњу и на друге добављаче: Данона (добављачи из Италије) или Иску (финска компанија за намештај). На домаћем тржишту ове компаније су заступљене од стране званичних дистрибутера, они су у средњем ценовном сегменту за трошкове производа.

Руски произвођачи на позадини страних губитака у величини. По правилу, заступљене су малим радњама. Производња полу-дуплих кревета обављају "ВЕФ", "Савез 21. века", Аскона и "Кревети Теодора Фокине". Компанија "ВЕФ" обично производи дрвене кревете, а цена је већа него код осталих заступаних добављача.

Кревети Тхеодора Фокине такође нуде скупље производе од сличних модела из Икее, који је повезан са прилично малом производњом - за разлику од шведског гиганта. Многи домаћи произвођачи такођер нудекупите душек заједно са креветом.Како изабрати?

Тржиште тапацираног намештаја има толико различитих врста кревета да се очи нехотице преливају. Из тог разлога, понекад је тешко фокусирати се на куповину кревета. Да не грешите у избору савршеног места за спавање за ваш стан, вреди направити неке припреме за директну куповину:

  Да бисте започели, морате да ставите траку на руку и одредите количину потребног кревета. Измерите просторију, размислите о томе гдје можете ставити кревет, колико простора може заузети. Покушајте да замислите свој савршени кревет - како ће изгледати, у којем ће стилу бити изведен, који ће облик имати.
 • Тада треба одредити дужину и ширину будућег лежаја. Потребно је да се фокусирате на своју висину, ниво и ниво активности током спавања. Ако се особа често враћа у сан и воли спавати у позицији звијезде, шири руке и ноге у различитим смјеровима, боље је погледати у кревете веће ширине.

  \ т Идеално, дужина кревета би требала бити већа од висине власника од 10-30 цм. Ако особа за вријеме спавања лагано клизне према стопалу, мора изабрати кревет који је поузданији, тако да његове ноге не виси у празнини.
 • Ако више волите тврђи или мекши кревет, вреди га испробати у продавници. Седите на њу, а затим покушајте да легнете и померите се. Покушајте да узмете ту позу, у којој обично заспите и пробудите се, погледајте, удобан душек. Запамтите да је кревет потребанбирати искључиво за себе, стога се неугодне варијанте морају одмах одбацити.

У случају када особа има превише раста или тежине, пожељно је дати предност креветима по наруџби. То ће увелике олакшати распоред спаваће собе.

 • Овде сте се већ одлучили за најважније - са величином кревета. Међутим, при одабиру, потребно је узети у обзир чак и неколико нијанси, од којих је један избор висине оквира. Сматра се да је висина изборни параметар, а многи га не узимају у обзир. Међутим, то утиче и на погодност будућег кревета. Висина оквира такође мора бити изабрана у складу са висином власника. Људи са ниским ниским креветима ће се уклопити у ниске кревете, високо - високи. Модели просечне висине су разноврсни и погодни за скоро свакога. Запамтите да ће душек дефинитивно повећати висину оквира, тако да је код куповине најбоље одмах одредити величину душека. Он не би требао бити премален, иначе ће ходати ходачем док спаваш. Душек не би требало да буде превелик - иначе се не улази у оквир кревета и лежи браграм. Спавање на таквој површини је изузетно неугодно.

За старије особе, ниски кревет (као што је превисок) ће бити неугодан: тешко га је устати, тешко је сјести са болесним зглобовима.


  \ т
 • Не купујте кревет, у почетку се не мери. Усредсредити се "на око" у таквом случају је немогуће, иначе ће морати бити задовољни неугодним пладњем и вечним недостатком сна. Ако величина стана допушта, боље је одабрати кревет шири, са залихомпростор

 • Треба посветити посебну пажњу материјалима. Они не би требало да буду превише јефтини, иначе ће такав намештај брзо пропасти. Ако је одабрани модел трансформатор и има интерни метални механизам, мора се осигурати да ради. Замолите консултанта у продавници да расклопи и монтира кауч, већ покушајте сами. Механизам се мора помицати глатко, не гребати и не заглавити.


 • Тапацирунг, душек и постељина такође су важни. Вреди напоменути природне и еколошки прихватљиве тканине. Осетите материјал кревета и душека, треба да буду пријатни на додир. Монтирани душек, постељина треба бити мека и глатка. Крути сетови постељине од нискоквалитетног материјала могу трљати или чак изазвати алергије, а непријатно је спавати на том кревету.

Приликом одабира одговарајућег намјештаја водити рачуна о различитим факторима. Треба имати на уму да удобност и удобност зависе од тога. Ако изаберете савршену опцију - биће вам омогућен леп сан. Такав кревет неће разочарати.Можете сазнати више о томе како да одаберете кревет од следећег видеа.