Према шеми лежала су кревета у стакленику

Одаберите величину и мјесто за кревете у зависности од подручја и облика стакленика. Може се чинити да распоред кревета у стакленицима није једноставан, али није. Можете створити много проблема или чак изгубити свој усјев од лоше осмишљеног распореда кревета који је изабран насумце или као погодан за власника стакленика. Стога, планирање таквог случаја, садња биљака у условима стакленика, вриједно је размотрити постављање кревета. Да бисте сазнали више о правилном одабиру кревета: величина (распоред) кревета, утјецај страна свијета на усјев, како поставити и које биљке се могу узгајати у једном стакленику, бит ће предложене у наставку.

Утицај распореда лежишта у стакленику на усеве

За нормалну садњу изван стакленика, кревети се налазе на сјеверној страни, на јужној, сунчанијој страни. Али нису сви усјеви који расту у стакленику или стакленику погодни за такав дизајн. Биљне биљке преферирају кревете које треба поставити на западној страни истока.

У тој оријентацији кревета, с обзиром на стране свијета, биљке ће узети довољно сунчеве свјетлости и постати ће здравије.

Пре стварања кревета у стакленику препоручује се цртање на папиру

Ако мала површина парцеле или стаклене баште не дозвољава да се распореде кревети, како је препоручено, онда је вредно водити рачуна о локацији на најсветлијем месту локације. Ако сунце осветљава саднице у другој половини дана, онда усјев може пасти.

Поставите креветепластеници, у зависности од света, могу бити у 2 варијанте:

 1. Ако је земља сирова, ниска и налази се у засјењеном подручју, онда се постеља налази од сјевера до јужне стране.
 2. Ујутро биљке примају велики дио сунчеве топлине, која продире у тло и узрокује да се мало осуши и загреје.
 3. Ако је земљиште сухо, кревети се налазе са источне стране према западној страни. Биљке стварају сенку између редова и задржавају влагу.

Вриједи водити рачуна о сунцу, топлини сунца и очувању влаге. На крају крајева, превише суво тло неће доносити обилне усеве, ау плесни и штеточинама које су превише влажне може се умножити.

Како одредити ширину кревета у стакленику

Ако величина стакленика може бити више од једног кревета, онда је потребно планирати њихову ширину и дужину. Варијанте ширине кревета могу бити различите, иако је оптимална ширина око 110 цм.У таквој величини лакше је планирати наводњавање слетања са стазе, правилно распоредити воду на кревет а не нагнути тло, које окружује кревете.

Кревети у стакленику треба да буду распоређени тако да је погодно за кретање између њих

Неколико савета о распореду кревета:

 1. Планирање само два кревета, одвојена пролазима дуж и преко пута, омогућит ће свим биљкама да слободно иду. Лакше је обављати наводњавање и плијевљење.
 2. 2 широка, више од 1 метра кревета, са стазама које омогућавају пролаз између њих, омогућит ће вам да се слободно крећете с вртним алатом, а не да газите саднице. Главна ствар није превише исцртати стазууски
 3. Да би у стакленику направили 3-4 кревета једнаке ширине, неће бити лако, али ће омогућити да дође до најудаљенијих биљака. Овде је потребно пажљиво пратити растојање између кревета.
 4. Могућност да направите један велики кревет тачно у средини стакленика и 2 мала кревета са стране, омогућит ће вам да се ослободите свих биљака. Међутим, величина стакленика укљученог у саднице значајно ће се смањити. Стога се препоручује да се размотре друге опције, или боље да се то побољша.

За разбијање кревета у стакленику неће бити тешко, ако знате тачну величину стаклене баште, а прије слијетања и формирања кревета исписати дијаграм, фотографија се може показати професионалцима како би процијенили учинковитост.

Оптимална величина кревета у стакленику

Знајући отприлике површину стакленика, може се израчунати који параметри би требали бити у потенцијалним лежајима. Постављање слијетања је боље започети малом скицом на папиру. Ширина, дужина, количина, гдје ће се садити и какве ће саднице бити засађене је све што је потребно да се рационално искористи сав расположиви простор у стакленику, као и да се не изгуби могућност да се максимизира датум жетве.

Мали врх који вам омогућава да разбијете кревете у условима стаклене баште и планирате њихове димензије:

 • Када се кревети налазе у близини зидова, онда их у ширини није потребно направити више од 1 м;
 • Централни кревет треба да буде шири од оних са страна, од 1,5-3 м;
 • Пруге које омогућавају пролаз између равнина не морају нужно бити исте ширине;
 • Вреди направити један кревет у центру центраширок, за могућност слободног проласка са инвентаром и др.

В производството на креветите треба да се внесуваат тип и големина на растителната растлина

.

Ширина кревета, једнако као и површина стаклене баште, такође утиче на осветљење. Приликом избора величине кревета важно је узети у обзир овај фактор, ако је половина кревета у хладу, а друга под сунчевом свјетлошћу, онда ће разлика у расту биљака у великој мјери погоршати расположење јазавчара.

Правилан распоред кревета између стакленика

То се дешава када не постоји могућност да се на једном месту граде пластеници за било које врсте биљака које желите да узгајате у вашем врту. Затим, сваки баштован почиње да пуни пластенике различитим клицама и цветним вртовима. С једне стране, парадајз, мало више краставаца, и на стази, нешто за десерт. Вриједи заборавити на такав распоред, и прво испоруцити стакленик, сјајан ред.

Кревети в пластеника могат да бъде изработани на лесни дърви пари

Класификација биљака у пластеницима и креветима:

 1. За издржљивост. Примјењивост биљака на хладну, топлу, високу соларну активност.
 2. Висина и величина постројења. Немојте расти велики грмовити краставац поред мале пахуљастог ротквица. Сенка биљке може негативно утицати на нижу биљку.
 3. Компатибилност са сусједима. На пример, патлиџани и парадајз не могу наћи заједнички језик када сазрију у једном стакленику и изван њега. Такође је вредно размотрити колико година је неки усев засађен на једном месту. На пример, репа се не може садити 4 године за редомна истом месту.
 4. Секвенца. Многа поврћа нису компатибилна не само у сусједству, већ и заузврат. Краставци никада неће расти након ротквице, а парадајз не би требало садити у земљу након кромпира. Неке врсте поврћа уопште нису пријатељске, како у сусједству, тако иу одсуству.

Можете садити неке биљке у стакленику, а неке између њих, затварајући их од ветра или јаког сунца. На пример, патлиџан - "страшна шуга", ретко носе друге усеве у близини. Изградите стакленик само због једног усјева или посадите све патлиџане, а онда баците вишак, то није логично.

Боље је засадити их изван стакленика, али скромно и сам.

Положај поврћа у стакленику је велики посао и цијело научно постигнуће. Избор најбољих опција је веома тежак, са расположивошћу и разноликошћу стакленика и могућностима засађивања сваког становника у кревету, од спиралних кревета до уобичајеног кревета баке, са земљиштем са стране. Све зависи од финансијске компоненте, количине расположивог простора и простора у стакленику, па чак и од фантазије и жеље.

Узгој усева у стакленику је много лакши, јер нећете морати да бринете за ноћне промрзлине. Не тако ужасно гори сунце, ако је стакленик направљен од скелета и стакла. Многе штеточине неће моћи ући у стакленик, али главна ствар је да не трчите по граду од кревета до кревета, сипате све. Можете једноставно концентрирати неке биљке на једном мјесту и поступно се побринути за њих.

Постављање кревета устакленици: схема (видео)

Посматрајте како биљка расте са мале висине у великој и здравој забави. Али још више задовољства третирати касније блиске и вољене са својим поврћем, из кревета, израђеним властитим рукама, и пажљиво распоређеним у прекрасном стакленику.

Примери постављања кревета у стакленику (фото)

)