Карактеристике Икеа клизних кревета: Метал Моделс, Ревиевс

Рођење дјетета од родитеља захтијева куповину нових предмета намјештаја, посебно кревета за спавање. Новом члану породице потребно је стално мијењање величине кревета. Да би помогла младој особи да удобно спава у било ком узрасту, а родитељи још једном нису потрошени, Икеа је развила модел кревета са клизном базом.


предности

Кревет, који расте с дјететом и прилагођен његовим потребама, има низ очитих предности:

 • Буџетска уштеда. Већ дуги низ година, од новорођенчади до основне школе, не можете се бринути о куповини редовног кревета за бебе. Уз растуће дијете, родитељи могу повећати дужину свог спаваћег кревета.
 • Рационалност. Кревет са клизним системом је компактан и не заузима пуно простора, ослобађа простор за игре и други неопходни намештај. Може се користити као простор за спавање гостију, притом по потреби.
 • Екологија. Икеа кревет је направљен од висококвалитетних, здравствено безбедних материјала.


 • Практичност. Цена намештаја Икее је доступна већини потрошача. Лаконски дизајн изгледа привлачно и уклапа се у различите стилове дизајна дјечје собе.
 • Компактност. Величине кревета са стабла су 135-208 цм до 90 цм, док је код жељезних аналога овај параметар 5 цм мањи.
 • Трајност. Икеа линија производа задовољава највише стандарде. Ако, наравно, ово није лажни намјештај, са другим уређајемклизни механизам и прешана пиљевина уместо природног низа дрвета. Икеа кревет је патентирани патентирани механизам растављања, који се одликује једноставношћу дизајна и лакоћом трансформације.
 • Разноврсност дизајна. Икеа настоји да задовољи различите укусе потрошача и направи моделе кревета, савршено прилагођене не само класичном ентеријеру деце, већ и модерним дизајнерским решењима.сорте

Икеа произведе такък мебели в двете категории: за бебите от рождане до три години и за старостната група от 3 до 15 лет. Посебно су били популарни модели дрвета, углавном еколошки чистог бора.

Није лоша потражња у кревету метала из серије "Миннен". Буџет, али краткотрајне варијанте клизних кревета израђене су од плоче од влакана или иверице. У свим овим моделима многе фирме поштују дно шине, за чију производњу се користе само плоче борове шуме, које су темељито обрађене.

У поређењу са дном шперплоче у варијанти шине, више издржљивости и душека на овом дну је увек проветрено.

Неке неугодности клизних кревета.

 • Ниједан од Икеа-изданих модела не пружа поуздану заштиту за малу дјецу. О сигурности током сна родитељи се морају бринути, добивајући додатна мјеста.
 • Међу клизним лежајевима ове марке нема модела са уграђеним кутијама. За складиштење ствари потребно је купити нешто од намјештаја одвојено.


модели

Асортиман клизног намештаја за децу представљен је креветима и каучима.

клизни кревети

Најомиљенији и најпопуларнији модели купаца су кревети из серије:

 • "Бусунг". Простор за спавање је направљен од прешаног пиљевине ДСП у таквом дизајнерском решењу које одлично изгледа у сваком ентеријеру. Материјал није високе чврстоће, тако да је модел погоднији за дјецу која се не крећу и која имају миран поглед. Због висине глава и страница, успавано дијете је поуздано заштићено од пада. Дужина "расте" од 138 цм до 208, а ширина остаје стандардна - 90 цм
 • "ЛЕКСВИК". Класични Икеа дрвени модел, који осигурава трајност и трајност кориштења дјечјег кревета, али због масивног дизајна захтијева више простора, што је непрактично у малој дјеци. Од минуса - недостатак жељезничке базе, која се мора купити засебно. Димензије су исте као у претходном моделу.
 • Миннен. Гвоздени кревет у светлој или црној боји. Труп је челика високе чврстоће, са прашкастим премазом и дном од букових или брезових шина. Метални кревет је компактнији: 135-206 цм до 85 цм
 • Сундвицк. Модел неутралног дизајна, направљен од бора у белој или сивој нијанси. Величина кревета: дужина 137-207 цм, ширина - 91 цм.

Кревети које производи Икеа продају се у растављеном облику, што подразумева независан скуп.Клупе са повећањемдужина кревета

Одлична алтернатива за клизне дечије кревете - Икеа каучи који су погодни за различите ентеријере и не само за децу у процесу раста, већ и за одрасле одрасле особе. Идеалан дизајн и практичност за тинејџере и модерне интеријере. Цоуцхес представљени следећим моделима:

 • "Бриеднес". Несумњиви плус дизајна - присуство ладица и ниских дасака. Израђена је од иверице, што позитивно утиче на вриједност, али лоше утјече на трајност овог модела. • "Флук". Довршено на захтјев купца: постављено по ладици или другом кревету - резервно мјесто за спавање, ваљање с тла. Кауч је израђен од даске од иверице и не допуњује елементе ограде. Али могућност куповине полице умјесто традиционалних глава надокнађује овај минус. Захваљујући необичном дизајну и приступачној вриједности, он је један од најтраженијих модела.


 • "Цхемнес". Најчешће купљени модел, захваљујући три потиснуте кутије и додатном лежају на точковима, скривен испод базе. Једини безначајни минус се прави само у бијелој боји.


Како изабрати?

Приликом одабира модела за креветац за бебе, размотрите неке корисне савете:

 • Најбоља опција је да одаберете кревет бијеле боје. У овој изведби чак и цјелокупни намјештај не изгледа гломазно у простору и одговара свима, без обзира на спол.Пожељно је опција са дрвеним оквиром (природним низом борова).
 • За дете, склоно креативном "дизајну" зидова и намештаја фломастерима и оловкама, колевка од метала ће се више уклопити. Лакше се чисти од беба суза.
 • У дјетињастим скромним величинама боље је уградити лежај серије "Миннен", са најмањим димензијама. Избор треба направити узимајући у обзир старост потрошача и његов раст, јер се дјеца осјећају мирно и заштићено на ниском кревету, а старија дјеца требају купити кревет максималне висине од пода до кревета.душек

Куповином неког од Икеиних кревета, мораћете да купите додатни душек, јер не долази комплетно. Најпрецизније решење је куповина душека од истог произвођача, али узимајући у обзир следеће параметре:

 • Дужина душека не би требало да буде исте величине као и дно кревета, и најмање 2-3 центиметра мање, у супротном душек се не уклапа у монтирани оквир.
 • Деци млађој од 12 година препоручује се да спавају на чврстом или получврстом душеку, јер је кичма још формирана и потребна јој је фиксација.
 • Пожељно је да унутрашње пунило буде вуна или кокосово влакно. У памуку или пенастој гуми, брзо се накупља прашина, она се деформише у кратком времену и истроши, доносећи неугодност телу током сна.

Сви мадраци из Икее испуњавају све стандарде квалитета и дизајнирани су посебно за дјецу, узимајући у обзир све карактеристике растућег организма.

Како прикупити?

Сваки лежај је опремљен детаљним упутством које описује процес склапања намјештаја. Визуелне илустрације на јасном језику описују читав алгоритам акције, тако да се свако може окупити без посебне обуке. У процесу монтаже важно је чврсто и квалитетно причврстити све елементе дизајна.

За више информација о томе како саставити Икеа слајд, научите из сљедећег видеа.

Модели потрошача позитивно реагују на моделе Икеа клизних лежајева, истичући висок квалитет намјештаја добро познатог бренда. Они укључују, нарочито, снагу, сигурност и привлачност дизајна. Родитељи у многим земљама већ дуго цијене све позитивне квалитете намјештаја Икеа и вјерују у сан њихове дјеце само на својим производима.

Сваки Икеа модел са клизним креветом, кревет и кауч, одличан је избор за спавање детета или тинејџера. Као што је Икеа произвођач намјештаја узима у обзир све физиолошке карактеристике и хитне потребе дјеце која расту.