Керамичке плочице величине 30к60: производи са параметрима од 30 до 60 цм, избор зидне плочице величине 300к600 мм

Керамичке плочице за зидове сматрају се једним од најомиљенијих материјала за завршну обраду за унутрашње дизајнере. И то није једноставно, јер је ова врста облоге - издржљив и издржљив материјал. Зидна плочица, поред чињенице да се савршено уклапа у дизајн било које просторије, отпорна је на температуру и влажност, и, што је најважније, веома је лако бринути. Ако одлучите да користите овај материјал за поправку у вашем дому, онда ћете највероватније наићи на тежак задатак одабира праве плочице, јер нам данас произвођачи нуде велики број узорака плочица за зидове.


стандардне величине

Величина дувана је један од најважнијих параметара који многи, нажалост, не обраћају дужну пажњу у процесу селекције. Често се тканина бира према шеми боја и узорку који одговара одређеном ентеријеру, не бавећи се посебно питањем како га поставити. Но, недостатак пажње на величину може довести до чињенице да ће се тијеком процеса поправка плочица морати сломити или изрезати, подешавајући величину просторије, што ће резултирати неправилним спојевима који могу знатно погоршати изглед вашег интеријера.


Веома је важно у фази планирања тачно измерити површину просторије и израчунати оптималну величину плочице потребне за облагање, према одабраној схеми слагања. Да би задовољили све захтјеве потрошача у суочавању са модернимпроизвођачи производе плочице различитих величина. Зидне плочице могу бити квадратне или правокутне.


Најтраженије квадратне керамичке плочице су:

  • 10к10 цм
  • 15к15 цм
  • 20к20 цмОва плочица је најпогоднија за облагање зидова у малим собама, малим кухињама, купатилима и тоалетима. У пространој соби, поплочани правоугаони облик ће изгледати много боље.

Најпопуларније величине овог типа су следећи традиционални параметри:

  • 10к20 цм
  • 20к30 цм
  • 25к40 цм
  • 20к50 цм
  • 30к60 цм
Савети за избор

Када купујете плочице у продавници, морате знати за једну важну чињеницу, која је често најслабија за већину обичних купаца. Запамтите да стандардне димензије лимова које је произвођач означио можда неће одговарати стварној величини плочице у паковању. Погрешка у величини материјала за облагање може бити у распону од пет до седам милиметара у једном или другом правцу.

Ове разлике су дозвољене у складу са међународним стандардима. Оне су узроковане неким особинама које су својствене таквим природним сировинама као што је глина из које се производи цријеп. У току печења, овај материјал се може компримовати или проширити у зависности од сировине и температурних режима који се користе у производном процесу. Као резултат тога, куповина керамикеплочица 30 до 60 центиметара, може се испоставити да ћете у пакету пронаћи плочице 29, 7 за 60, 2 центиметра.

С обзиром на ове карактеристике, ако су вам потребне тачне димензије (на пример, 300к600) пре него што купите, можете сазнати од продаваца стварну величину плочице из колекције која вам се свиђа. Купите плочицу у само једној серији, јер величина плочица сличне колекције може бити мало другачија.

За облагање зидова у тешким и тешко доступним подручјима, најбоље је користити згодан керамички материјал - мозаик, којим можете ријешити готово све проблеме повезане с облагањем било које вертикалне површине.


Предности велике плочице

Једна од главних особина керамичких плочица великог формата - посебна чврстоћа и отпорност на температурне флуктуације, као и отпорност на велика оптерећења. Поред тога, велика плочица плочица која се користи у дизајну, на пример, стандардне величине од 600 до 300 милиметара, има бројне предности у односу на мале керамичке плочице:

  • Мала количина плочица чини минималан број спојева;
  • Правоугаона ивица производа вам омогућава да направите минимални размак између плочица.


Ова два фактора помажу да се створи визуелна илузија једне керамичке готово зрцалне површине, која може постати врхунац у дизајну таквих простора као што су кухиња, трпезарија или купатило. Поред тога, рачуновођаСоба је велика плочица, можете се носити с поправком много брже, штедећи пуно времена.

Велики квадратни цријеп је најбољи материјал за обликовање кухиње или благоваонице у класичном стилу, али само под увјетом да је соба прилично пространа. Овај облик плочице увек изгледа изузетно хармонично и даје строгост ентеријера. Правоугаона плочица великих димензија савршена је за обликовање модерних, модерних ентеријера као што су Лофт, Модерн, Хигх-тецх или Неоцлассиц.

Али без обзира на стил који одаберете да направите кухињу, трпезарију или купатило, запамтите да би величина плочице требало да буде изабрана на основу површине собе.

За мале просторе није потребно одабрати велики зидни цријеп, изнимка може бити дизајн кухињске прегаче, гдје се с успјехом, као нагласком, могу примијенити широки заслони.


Избор зидне плочице у купатилу треба да буде заснован на истим правилима као иу кухињи. Што је купатило пространије, то су веће плочице за зидне облоге. Треба имати на уму да је у купатилу обично висока влажност, а ова околност захтева посебну пажњу приликом обављања припремних радова са површином зидова, која ће бити поплочана. Темељ на којем ће се керамичке плочице причврстити треба бити апсолутно једнак, како би се потпуно искључила влага из унутрашњости у мјестима додира с природним славинама интерних комуникација. Посебно је потребан пажљив припремни радобавити прије полагања керамичких плочица великог формата.

За карактеристике одабира керамичких плочица величине 30к60 погледајте следећи видео.