Традсцанске врсте и сорте са фотографијама

Традесонди припадају изворним америчким врстама, у дивљем облику настају од јужних граница Канаде до саме Аргентине. Бројни типови и врсте заната на фотографији утичу на разноликост изгледа. Разлог није само у великом подручју, које се протеже од подручја са умјереном климом до тропа. Број хибрида и сорти традесканиа заслужан је за цвјећаре и узгајиваче, који осјећају љубав и знанствени интерес за цвијет. У чланку су представљене врсте традиционалних украсних цвјетних гредица и алпских тобогана на парцелама и праговима у кући.

вртни третман

Посебна декоративна природа ове биљке - у светло зеленом листу, који се спушта из обилних каскада лонаца. Облик лишћа може бити различит - дугуљаст, у облику елипсе или овалног облика.

соба тримсанце

Природни домет Традесканитси налази се у тропској и умјереној зони Америке, протежући се од сјеверне Аргентине до јужне Канаде.

Традсцан Зебра (пругаста)

Традсцан зебрин - вишегодишња биљка која се лако вуче. Стабљике су голе, листови су правилни, горњи зелени, са 2 светле сребрне пруге дуж главне вене, доњи лила - ружичасти. Листови наизменично, дворедни, са цевастим корицама, јајолики са зашиљеним врхом, дужине 4-6 цм, широки 2,5-3цм. Цветови су мали, интензивно-ружичасти, у упареним ковитлама, окружени два цветова у облику листа.

Традсцаниа Виргински \ т

Цветна боја у Традесканцима је веома разноврсна: од чисте беле до сорте "Невиност" кроз плаве и ружичасте тонове до засићене плаво-љубичасте. Као и код Елиних другова, у цвијету Традескан Дјевице отварају рано ујутро и блиједе из врућег подневног сунца.

Андерсон'с Традсцаниа

Традесцантиа андерсониана (Андерсон Традсецаниа, Андерсонова тетка) је група од неколико хибридних сорти са прелепим цветовима. Велики зарона у летњој башти цветају плави облици. Видите ујутро о таквом чуду у соби цветног врта и весело расположење расположено за цео дан.

традессцан оф силламонтане

Традиција силламонтана расте у сушним областима сјевероисточног Мексика, заједно са кактусима, паприком, просоом и другим биљкама које се не боје суше и јаког сунца. Ове биљке имају различите уређаје који им помажу да преживе у тешким условима. Једна од тих направа је снажна длакавост лишћа, која их штити од прегревања и смањује транспирацију. Али трасканција не само да економски троши воду, већ је и складишти у меснатим стабљикама и лишћу.

Традескание Проречнаа (миртолистнаа)

Цвијет Традсцантиа (Традесцантиа) припада породици Цомелиниан. Родина Северна и Јужна Америка.

Ово је род вишегодишњих зимзелених зељастих биљака породице цомелин. Многе врсте су популарне собне биљке.

смалл сцапулар традсцан

Традеск? Нација (Латин Традесцантиа) је род трајницазимзелене зељасте биљке породице Цомелин. Многе врсте су популарне собне биљке.

Већина врста традиционалних - непретенциозних украсно - листопадних биљака које се могу узгајати као биљке, као иу пластеницима и зимским вртовима. Биљке се користе за пројектовање зимских вртова, ентеријера, прозора, као и за облагање земљишта.

Блессфелд традиција

Традесцантиа (Традесцантиа) је омиљена домаћа биљка наших сународњака - цвећара. Овај непретенциозан, оригиналан собни цвет припада врсти Традшћана, који је назван по познатим ботаничарима, оцу и сину. Прво су описали ову биљку, служећи у краљевском врту под Чарлсом И.

традуцтион оф виолет

Овај род има око 100 врста, од којих скоро све цветају, формирајући мале цвасти величине и облика сличне цветовима хлорофилума. Успут, многе врсте се узгајају у башти, на отвореном терену, али већина традесканаца и даље преферира да расте код куће.

раширена традсцананце

Пуно Лентеатераванске биљке са усправним стабљикама и издуженим листовима са густом белом длаком. Цветови су лила - ружичасти.

Трансднадирекционална навигација

Сукулентне биљке са плитким голим изданцима. Листови су овални, у облику чамца, мали, 4-2 цм дужине и не више од 1 цм у ширину, дебели, наоштрени, дно пећи, густо обрубљени лила точкицама, ивице на рубовима. Цветови су ризома, са ружичастим латицама. Хигхли децоративеампелацеоус плант.

Традсцан је разнобојан (Рео)

Рео се сматра сродником свих познатих трговаца. Он заиста припада типу Традесканци и зебре у (породици Цомелин), али неки ботаничари сматрају да ова биљка формира посебан род - Рео.

Брига за збрињавање у кући

Температурни режим за културу цвијета

Традескантсииа - непретенциозна биљка, одговара режиму просечне температуре (20-24 ° Ц) и хладном (7-13 ° Ц).

заливање захвата

У прољеће и љето, трговац би требао бити обилно заливен, а такођер је потребно осигурати да се вода не накупља у лонцу. Пожељно је залијевати пар дана након што тло са врха постане сухо. Зими је потребно пратити да ли је земља умјерено влажна. Заливање два до три дана након што се земља осуши. Ако је традесканса у хладним условима (10-15 ° Ц), треба је рјеђе заливати, након исушивања земље.

Ова биљка може издржати релативно дуго одсуство заливања, али то негативно утиче на њу.

Влажност ваздуха у трговини

Не постоје посебне препоруке за влажност ваздуха за трговину, али прскање у врућем времену користи само

.

Не постоје посебни захтеви за влагу, али биљка воли да се с њом залије, посебно у врућем времену.

Тло за традицију

Традескантики је непретенциозан према земљишту, добро расте на уобичајеном тлу, које се може купити у цвјећарама.

Ђубрива и ђубриваТрадсцан

\ т

Током лета и пролећа, пожељно је хранити традиције око два пута месечно, а сложена минерална и органска ђубрива ће одговарати. У јесен и зими биљка не мора да се храни. Врсте шарене боје се не препоручују за храњење органским ђубривима, јер могу изгубити своју изворну боју.