Порез на бунаре од 2 врсте

Пре бушења бунара, потребно је да сазнате које документе треба да организујете.У приватној кући се често сусрећу проблеми са снабдевањем водом, а централно снабдевање водом је прилично необично. Шта урадити у таквој ситуацији и како обезбедити константан проток воде? Вриједи инсталирати и набити воду. Ова зграда, за коју су документи потребни за рад, регистрацију и дозволу, и само у овом случају, бунар у земљи биће инсталиран на сасвим легитимним основама и по правилима. Важно је напоменути да је, након што је инсталиран бунар чак и на свом подручју, потребно обавијестити надлежне органе, будући да је то исти предмет некретнина као и кућа, те је стога потребно не само информирати државу, већ и платити одговарајући порез за експлоатацију власништва На исти начин као и кућа, земљиште и слично потребно је регистровати бунар у УФРС. Постоје неки изузеци, који су детаљно описани у овом чланку.

Шта је потребно за пројектовање бунара у воду

Казне се могу примијенити на појединце, чија се величина може кретати у распону од 3-5 хиљада рубаља, а ако се користи овлаштена бушотина без регистрације, то се доказује законом у административном кодексу, стр.3.ст.7. Ако дође до кршења техничких пројеката, може се изрећи новчана казна од 2-3 хиљаде. Другим речима, ова информација указује да вађење воде, тачније, место бунара, почиње тек након што је извршена.договор са специјалним службама, а место је изабрано, уз поштовање санитарне зоне.

Да би се бунар учинио законом, пожељно је да се претходно консултује са адвокатом

Санитарна зона налази се на 30 м у центру периметра, који је извор воде, а тамо гдје није засађено дрвеће, нема малих архитектонских објеката.

Дозвола за бушотину је практично иста као и сама бушења, па власници радије не инсталирају објекте као што су аркскавазхина и бунари, због чега се вода напаја из пјесковитог тла или хортикултурних хоризонта. Важно је напоменути да је проналажење овог резервоара за воду далеко од сваке територије.

Артешки бунари имају много предности у односу на ове изворе воде:

 • Могуће је добити висококвалитетну воду;
 • Нема потребе или потребе, али у најмањој мјери, припрему опреме;
 • Изворни извор је 70-100 година.

Ако бушите бунар у башти, можете да обезбедите себи водозахват дуги низ година, али када инсталирате суву бунар, само 50% времена може захтевати геолошка истраживања, што значајно штеди средства клијента, али сама вода мора бити редовно чишћена и непожељна конзумирати одмах након вађења.

Да ли вам је потребна лиценца за артешки бунар

Да би се добила артешка вода, потребно је да се направи пројекат у бунар, који се у почетку подвргава проласку геолошког испитивања. Након што су градитељи завршили бушењеПа, потребно је организовати зону санитарне заштите, која захтева организацију у којој се врши регистрација објекта.

Уређење ове зоне ће захтијевати:

 1. Планирање локације у башти у којој ће се испуштати површинске воде.
 2. Заокружити подручје око бунара, елиминирајући директан и отворен приступ објекту за прихват воде.
 3. Око бунара треба да буде уређена површина, односно засађени травњак, трагови на којима се прави тврда облога.

Имајући лиценцу за артешки бунар, могуће је добити све количине воде

.

Документ се састоји од предузећа која имају право да копају и спроводе изградњу објекта за прикупљање воде. Онда морате проћи кроз процес добијања дозволе од такве организације као што је Роспотребнадзор

.

Он закључује о квалитету подземних вода и да ли је погодан за употребу у сврху пића и пића.

На крају је потребно ставити бунар на записник и додијелити државни катастарски број. Сви примљени документи морају бити доступни инспекцијским службама које могу извршити непланирани преглед папира у складу са захтјевима руског закона који се односе на такве предмете.

Обавезни порезни и други документи за бунар у приватној кући

Закон о РФ захтијева плаћање пореза за било коју врсту имовине, чак и ако је то добро. Важно је напоменути да далеко од сваког извора воде могу бити предмет поступка регистрације и више плаћањапорез. Више о томе можете сазнати у рачуноводственом одјелу Росприроднадзора.

Да би се сакупљање воде из природних извора вршило, потребно је:
 • Израда пројекта;
 • Правилно распоредити објекат;
 • Редовно плаћа порез.

Ако је бушотина у селу, такође се препоручује да саставите документе

Бушотине у којима треба да буду лиценцирани цевасти или рударски тип, као и артешки извор. Они такође подлежу порезу, чији износ варира у зависности од региона и слично. Сви други извори не захтевају чак ни регистрацију.

Које посебне бунаре на води захтевају регистрацију

Све бушотине су подељене у 2 врсте, од којих свака има различиту дубину, а затим, колико метара се врши улов. Према закону Руске Федерације, за бушење прве врсте бунара, дозволе и правни поступци неће бити потребни.

Постоје 2 главна типа:

 1. Бушотине песка се избуше пре него што се пронађе први слој водоносног слоја - песак, који се налази на просечној дубини од 30 м. много сила и времена. Такве инсталације су постављене на колибама и малим фармама гдје је потребна минимална потреба за водом.
 2. Сматра се да је артешки бунар дубљи, јер се бушење изводи на слој водоносног слоја, који се налази између водоотпорних слојева. какоправило је 50 м од земље. Разлика у бушотинама у високим перформансама и одличном квалитету воде. За разлику од претходног типа, за бушење су потребне специјалне инсталације и бројни прикључци.

Документи на бушотина треба да се закључуваат пред почетак изградње

.

Нажалост, артешки извори се не могу користити само након регистрације, већ и не само добити дозволу. Потребна вам је помоћ, геолошка истраживања и многи други процеси. Такођер морате унијети објект у државни регистар.

Ко буши рупе и где да добије дозволу

Које врсте бунара могу бити инсталиране и уређене на њиховом мјесту? Ко може помоћи у овој ситуацији? Наравно, независно бушење извора воде је немогуће, и биће потребно ангажовати стручњаке. Само оне компаније које имају велико искуство, имају много позитивних повратних информација, могу понудити квалитетне услуге, пружити клијентима помоћ у припреми документације.

Избира на фирма треба да се извр {и согласно соодветни и веома ва`ни критерији:

 1. Метода бушења. Претходно је кориштена метода шок-кабла, али је већ застарјела и допуњена ротацијским. Поред тога, користе се и други поступци за испирање или чишћење.
 2. Цена.
 3. Способност коришћења сјеча, јер без провођења геолошких истраживања, апсолутно је немогуће направити избор филтера који ће бити инсталиран на огради.
 4. Доступност сертификата за дозволу за бушење.

Има многоУслуге бушења

\ т

Веома је важно да се провери компанија да ли је то лажна организација, јер, у суштини, они који нуде прениске цене не само да обављају неписмено бушење, већ и купац ће тада бити суочени са мноштвом новчаних казни и претераном изложеношћу која излази у округлој суми новца. Поред тога, фирме које поштују своје клијенте, ће бушити од и до дизајна и донијети случај документима без икаквих проблема.

Број докумената за бунар

Бунари који су дозвољени подлежу процесима као што су куповина и продаја, који ће нужно бити потребни приликом куповине или продаје локације. Дозвола за бунар се добија пре почетка бушења и за то ће бити потребан одређен број докумената.

Наиме:

 1. Документ којим се потврђује намирење плаћања у потрошњи воде, у складу са нормама одјељења водних ресурса у региону.
 2. Закључак о дизајну, који је издао орган територијалног центра за надзор државе, који прати стање унутрашњости Земље.
 3. Закључак да је локација погодна за бушење и створила повољну санитарну зону.
 4. Документи који доказују власништво над локацијом или, другим ријечима, власништво. Ако се парцела изнајмљује, онда, односно, закупни папир и жељено присуство власника територије.

Све то звучи локалном одјелу за кориштење природних ресурса, они су тестирани и донесена је одлука. Ако је позитивно, бићеиздата дозвола

Зашто платити порез на бунар (видео)

И процес бушења и примање свих потребних докумената захтевају посебан индивидуални и најважнији исправан приступ. Да би се прикупили сви сертификати, папир и издала дозвола, процес није само једноставан, већ и скуп, па је стога вредно ангажовати стручњака који може помоћи у овој ситуацији. Важно је запамтити да кршење било ког закона подразумијева фину и евентуално присилну демонтажу структуре, те је стога боље све припремити унапријед како би се искључили наведени моменти. Учинивши све по правилима, могуће је да дуго времена користимо извор у његово задовољство.