Топли под у одјељењу властитим рукама: савјети и трикови

Изградња одговорне окупације претходника: зависи од топлоте у купатилу, а тиме и од здравља рођака. Правилно обављени радови са третманом и изолацијом, као и вентилација значајно утичу на температуру у њој. У овом чланку ћемо сазнати како да направите и изведете изолацију екстеријера властитим рукама и како да изолујете под поуздано и годинама.

Припрема за изградњу

Пре него што направите стожер својим рукама, направите прорачун материјала који ће вам бити потребан за рад. Традиционалне руске купке су направљене од дрвета, а прије постављања крова узет је исти материјал. Лечи се антисептиком у 2-3 слоја. Ако се то не уради, супозиториј се у кратком времену прекрије гљивицама и плијесни.Препоручује се третирање дрвених и противпожарних мјешавина, јер феномен купељи за сунчање није уобичајен.

Као грејач за виљушкар користе се материјали отпорни на влагу неорганског порекла.Неоргански материјали су веома отпорни на воду, за разлику од органских. Изолација је боља са каменом вуном, полиуретанском пјеном, пјеном, стакленим влакнима, пјенастим полистиреном, итд.

Приликом одлучивања о томе како гарант не може без нацрта. Компетентно осмишљен пројекат неће само помоћи у раду, већ ће и спријечити евентуалну појаву грешакамерење површине и бројање материјала.За израчунавање површине забрањене собе изнутра, користите принцип од 1,3 м ^ 2 по особи.Стандардна површина простора је 1,4к2,3 м ^ 2.

Како поставити темеље

Постављање темеља почиње уклањањем горњег слоја земље.

У овој фази разликујемо следеће акције:

 • ископавање рова дубине 0,5 ми ширине 0,3 м;
 • пуњење рова песком песка;
 • монтажа оплате;
 • просторије у примљеној конструкцији арматуре 0,8-1 цм, на чијим рубовима су фиксни чепови од поцинкованог челика;
 • бетонирање.

Након потпуног сушења бетона, покривен је кровни материјал. Сада можете сами да инсталирате гаџет.

Постављање оквира виљушкара

За инсталирање оквира са стабла изводимо следећи алгоритам:

 • за уградњу нижег везивања трупаца попречног пресека од 10 цм2;
 • причврстите кутне полице тако што ћете их проверити за тачност нивоа зграде;
 • постављање средњих регала;
 • за успостављање горњег везивања греда (секција 10 цм);
 • фиксирају угаоне нагибе за крутост конструкције;
 • од неравних плоча за фиксирање заостатака;
 • за причвршћивање плоча за оквире отвора врата и прозора;
 • напуните ветро и водоотпорну мембрану на оквиру;
 • направи спољашњи омотач.

Обезбеђивање вентилације у затвореном простору

Зрак у затвореном простору кружи кроз отворе - прозор и врата. Постоје различита размишљања о томе како правилно поставити прозоре и врата у двориште. Један број специјалистаСматра да је за случај потребан велики прозор за додатну вентилацију.

Други препоручују и не инсталирају прозоре уопште или их чине веома малим, тако да се топлота не испарава.

Али, на овај или онај начин, да би се подржала микроклима у парној соби, потребно је направити вентилационе отворе. Отвори морају бити добро причвршћени на вентилациони отвор, ау затвореном положају апсолутно не пропуштају ваздух.

Под: како се загрева кров

Купатило ће постати много угодније, ако изолује подове. Инсталација топлог пода екстеријера је обично направљена од дрвета уз употребу изолационих материјала.

Постоји неколико варијанти подне изолације у дворишту. Неколико опција:

 • електрични;
 • вода;
 • инфрацрвено.

Подно грејање

Овај тип подне облоге је одређена врпца, кабл или специјална фолија за загријавање, која при претварању струје која пролази кроз њих даје топлину.

Монтажа таквих подова се одвија у неколико фаза:

 • на припремљеној подлози на дебљини од 15 цм, сипати шљунак или дробљени камен, затим правилно угурати.
 • чине основу,
 • затим натраг на дебљину од 5-7 цм сипати отопину бетона
 • Надаље, ту је арматура и сипање са раствором,
 • када је раствор сув, инсталација топлог пода екстеријера се врши директно.
 • у финалу, рад поново чини испуну и подставу.

Сам процес припреме није компликован, али је директна линија система још боље препустити професионалцима. Тиме ће се избећи грешке које су неприхватљиве у овом случају: ако постоји чак и локални распад система, више неће бити могуће доћи до њега.

Изврсна фасада за електрично гријање је керамичка плочица. Прво, практична је и лијепа, а сустав гријања не допушта да буде хладно.

Водени под

Ова врста топлог пода у типу полагања је два типа: подови и бетон, ау оба случаја грејни елемент је цев испуњена топлом водом. Сада за ове системе успешно се користе цеви од пластике или, као опција, метал-пластика.

Посебност њихове инсталације је могућност стварања потпуно затвореног система, практично елиминисања кварова.Овај систем савршено ради у дрвеним кућама и купатилима.Ови материјали нису токсични, веома хигијенски и инертни према води. Истовремено гарантни рок њихове услуге - више од 50 година.

За загревање је могуће применити не само воду, за коју ће бити погодни следећи носиоци топлоте:

 • антифриз;
 • етилен гликол;
 • специјализована решења.

Да би се смањио губитак топлоте, цев треба полагати на слој термоизолационог материјала.Повећање излазне топлоте - постављено на фолију. Монтирају се на два начина - "пуж" или "змија". "Пуж" равномерније шири топлоту. "Змија" је лакше саставити.

Даље уређење се обично одвија у 2 варијанте:

 • користе полистиренске плоче, опремљене жљебовима и на њих стављају цијеви;
 • положити дрвене подове;
 • извести монтажу цеви и поклопити бетоном.

Инфрацрвени топли подови

Овај систем грејања ради захваљујући својствима природне топлоте, која је инфрацрвени спектар зрачења. Такав под у случају се обично изводи уз помоћ филма у којем су уграђени грејни елементи.

Систем ради из мреже, тако да морате бити спремни за додатне трошкове енергије. Добра вијест је да они једноставно укључују и искључују по потреби.

Монтажа таквих подова је најједноставнија: филм се поставља на тло дуж цијеле површине екстеријера.Изнад су направљени дрвени подови.

Ентеријер

Након почетка загревања почиње рад на обради претече. Обично је обрубљен дрвеним платном, узимајући у обзир јединствени дизајн и стил купатила.Приликом облагања пода се прво пуни гредама на хидроизолационом слоју.Опет, цело дрво мора бити третирано водоодбојним раствором.

Потребно је фиксирати секс траку на даске помоћу вијака на систему шиљака. Није сувишно инсталирати гумену облогу на плоче. Након извезивања, наставите до завршне обраде стропа, а затим до зидова. Могуће је прекрити зидове на различите начине. Да, могуће је направити облагање хоризонтално, вертикално или дијагонално. Твоја фантазија ради овде.

Завршавање екстеријера

Суочавање с кадом извана треба да одговара стилу са свим купељима за третман. Лепо и естетски, оквирне конструкције од дрвета изгледају без даље обраде. Због тога се костур купатила може оставити у овом облику. Покривни лак је важна завршна фаза у раду са спољном површином.

Потребно је направити готов монтажер у кади у сауни, како би се темељно брушење свих плоча обавило. Након брушења препоручује се дрво прекрити лаком за дрво или специјалном бојом.

Када бирате боју, зауставите се на оном који је дизајниран за рад на отвореном на дрвеној површини. Загријавање вентилатора и правилна вентилација одржавају повољну микроклиму у парној соби. Због високе влажности ваздуха у кади, немојте заборавити да органски материјали захтевају обраду влажних складишта.

Слиједите наше савјете - и топло купатило ће вам угодити дуги низ година.