Типови и карактеристике клизних преграда у просторији

Најважнија ствар у кући је удобност и удобност. Свака особа жели да дође у кућу и опусти се. Повремено, чак и сама ситуација у кући може тако позитивно да утиче на особу, која му даје снагу, обнавља и лечи ауру, емоционално стање, ублажава стрес и храни га за даље кретање ка циљевима. Понекад је довољно да останете у таквом простору само неколико сати, а када изађете на улицу, поново искусите талас снаге, ведрине и храбрости да окренете планину. Кућни простор је важна компонента колико особа успијева у рјешавању ствари и кретању кроз живот.

садржај

 • Зашто су нам потребне преграде у кући?
 • Преграде или зидови
 • Клизне преграде и њихове сорте
 • Нема јасних лица, само фантазија
 • Клизне партиције по дизајну
  • Карактеристике клизних партиција
  • Мало о цени
 • Стаклено платно - море зрака претворено у свјетло

Зашто су нам потребне преграде у кући?

Најчешће се зидови користе за поделу простора. Ово је чврсти материјал и савршено звучно изолују собе. Али понекад је употреба зидова донекле неоправдана. На пример, у ходнику има много простора, може да прими много људи, али овде није могуће изоловати у малом углу.

Ако постоји специфична потреба да се, на пример, створи мали културни студио за рад, студиј или само декоративни и уметнички кутак за децу, онда издржати ову трансформацију у складу са стилом и дизајном читаве хале, безоштећење читаве структуре куће, помоћи ће код клизних преграда. Цела површина просторије може се користити ергономскије. Могућности креативне реализације у овом послу су практично неограничене.

Преграде или зидови

Треба такође напоменути да ће преграде у просторији значајно уштедети простор, функционално распоредити простор на важна подручја и употпунити ваш интеријер на боље. У комплетном скупу преградане користе се тешки материјали , често су танки и безтежни. Једини недостатак је да такве преграде не пролазе тест звучне изолације. Материјал који се може користити за њихову израду - алуминиј или челик, дрво (за оквир, причвршћивачи, окови), односно платно може бити стакло (мат, транспарентно), дрво, гипс или гипс.

Клизне партиције и њихове сорте

Клизна преграда у просторији је универзална компонента за удобност и удобност читавог животног простора. Клизна преграда има огромну количину, за сваки стил и укус. Поред тога, у било којој продавници намештаја , може вам се понудити извршење налога према вашим индивидуалним жељамаако одједном не пронађете одговарајућу опцију. Класификација клизних партиција може бити по договору:

 • за кухињу и трпезарију;
 • за спаваћу собу, ходник или дневну собу;
 • за ходник или ходник;
 • за ваш лични кабинет.

Нема јасних лица, само фантазија

У ствари, не постоји јасна подела, јер их је многоШта све зависи од вашег стамбеног аранжмана и ваших специфичних захтева. Такође, при избору клизне партицијепотребно је узети у обзир материјал платна , који ће најближе корелирати са местом инсталације и квалитативно га трансформисати. Клизне конструкције оправдавају своје мјесто у просторији чак и тиме што се савршено уклапају у нестандардне рупе, гдје би уградња обичних врата била немогућа.

Клизне партиције по дизајну

Такве партиције ћете наићи у већини продавница. Овде су:

 • шина - сваконструкција се креће дуж шина , које су монтиране на основу пода, принцип кретања ормарића - водилице;
 • без прага разликују се само по томе што је водилица трачнице монтирана на врху структуре, тако да сноп остаје савршено равномеран. Сви дизајн и преграде као да су висећи;
 • склапање - благо заборављене преграде у облику "хармонице".

Карактеристике клизних партиција

Партиције дају практичну могућност за прерасподјелу простора за себе. Клизна тканина се састоји од оквира и лима. Као што је раније поменуто , материјал за оквир је алуминијум , понекад украшен испод дрвета, са ламинацијом, ау неким случајевима и самим дрветом. Али платно је квалитетни конвертер. Наравно, повезивање ових елемената партиције је немогуће без хармоничне комбинације палете и текстуре у њој, а посебно изабраног места инсталације у просторији. Али као лист материјал може бити свешта желите

Ово може бити преградни зид у облику иверице, огледало, стакло (врста је посебно велика) или густа тканина. Такође је важно напоменути да отварање такве преграде неће захтијевати додатни простор, као што су клизна врата. Ако изаберете врата из металног оквира, ондаможете добити велику површину платна , врата у њој ће бити много мање него у дрвеним. Чврстоћа цијеле конструкције овиси о броју скакача у решетки, а штавише, ако је стакло направљено од стакла - служе као његов власник (вањски скакач). Такође, џампер може бити интерно или потпуно скривен посебном облогом. Овај начин украшавања може се наћи у скупим и елитним оградама.

Довршавање профила или његовог изгледа боље је преобликовати фарбањем или ламинирањем. Могуће је користити у обради ламинације под скупим врстама дрвећа: ружичастом, сатенском, трешњом, храстом, венгеом, алое и другима. Покретни механизми у конструкцији клизне преграде морају бити одабрани у складу са оптерећењем (посебно то се односи на тежину конструкције). Од исправно регулисаног система покретних преграда (глаткоћа и мекоћа стазе) зависиће од трајности читавог дизајна.

Мало о цени

Елитне и скупе клизне преграде сматрају се из дрвеног оквира и масивног дрвног низа. Понекад тежина таквог дизајна може досећи и до 120-150 кг, заједно са свим причврсним елементима. Економија је задовољна алуминијумским и челичним профилом ниског профиларазличитих уметака. Највишејефтиних стаклених конструкција се разматра , а ламинат је скупљи.

Стаклено платно - море зрака претворено у свјетло

Алуминијумске и челичне преграде добро живе са истим "хладним" материјалом као стакло. Истовремено, његова дебљина може варирати у зависности од тежине и запремине читаве конструкције. Најчешћесе користи каљено стакло , које је прекривено додатним заштитним филмом који може задржати фрагменте приликом пуцања стакла. Такав филм може бити транспарентан или с узорком. Стакло је свестрано у смислу креирања разних декорација, с обзиром на невероватно велики број начина да се њиме рукује.

Стакло, на примјер, изгледа невјеројатно лијепо у свакој соби, уздржава зраке сунца у обојеним фрагментима, стварајући атмосферу бајковитог краљевства. Када користите крпе за огледало, видодатно покривате собу , јер ће се сваки дан и ноћ рефлектовати, визуелно га повећавајући. Често се дигитална штампа користи на стаклу, које се бира у складу са ентеријером просторија. Умјетничке опције за обраду стакла - гравирање, фузирање, рељеф и кориштење матираног стакла.

Помоћу клизних преграда можете обновити било коју собу и било коју просторију, стварајући погодност постављања искључиво за себе. Осим њихове практичности, они су одраз укуса власника. Функционалност и естетика таквог проналаска не могу се преценити.