Технологија и рецепти домаће пушење бесплатно код куће

Неки људи воле карактеристичну воћну арому месечина, за коју остављају део веверице или не толико темељито чисте пиће колико је потребно. Али за већину таквих опсесивних мириса је и даље непријатно. После свих манипулација, желим да добијем заиста кристално чист производ са лаким алкохолним укусом.

Сан сваке дестилерије је да сваки пут прими луне без мириса, али не као резултат случајних манипулација. Мало је вероватно да ћемо открити тајну ако кажемо да велика количина укуса директно зависи од поштовања технологије производње. Дакле, како кухати вотку без мириса и без укуса - основне рецепте, нијансе технологије и укупни резултат.

Зашто мирише на мјесечину

Домаћа алкохолна пића ретко миришу пријатно када је у питању јабуковача или лагана тинктура малине. Волите или не волите дух расположења - мањи проблем. Али присуство овог мириса указује на сложену хемијску формулу, која укључује не само етилни алкохол, већ и комплекс нечистоћа, алкохола и етеричних уља, који заједно дају оштру плавичасту арому. Када је пиће потпуно очишћено од веверица, готово да и не мирише. Запамтите мирис медицинског етилног алкохола у тврђави од 95-98 °, и нико неће рећи да мирише на месечину, јер садржи минималну количину хемијских елемената.

Рецепт за добру вотку лежи у њеној двојној дестилацији

.

Али за укус коромача одговара концентрација следећегнечистоће:

нечистоће

Дозвољени садржај нечистоћа, мг /л

према ГОСТ-у

Алкохол са оштрим укусом

пречишћени алкохол

алкохол

водка

алкохол

водка

водка

ракија

алдехиди

8

5-50

8

50-500

3.2

20-200

Етерична уља

13

50-270

13

50-2700

5.2

20-1080

Фусел уља

6

170-500

6

1700-5000

2.4

680-2000

метил алкохол

0.3

-

|

300

-

|

120

1000

фурфурал

-

3

-

|

30

-

|

12

У категорији "уља коморача" комбиновано је више од 11 различитих алкохола са одличним температурама кључања.

Нажалост, чак и након филтрације, инфузије и прочишћавања, концентрација нечистоћа у домаћем млијеку и даље остаје врло висока, па након конзумирања таквог алкохола након неког времена долази до синдрома мамурлука. То је тотровање тела токсичним елементима, који, ако се злоупотребљавају, могу довести до озбиљних последица. Да не би довели до крајности, потребно је елиминисати низ недостатака, који су понекад дозвољени и искусним мајсторима.

ВИДЕО: Како направити најчишћи дестилат

Мирисом дефинишемо да није тако

Није увијек потребно тражити рецепте домаће хране без мириса, довољно је исправити неке тренутке, како би се добило укусно и сигурно (у разумним дозама) пиће.

 • соур смелл

Докази о присуству великог броја алдехида и резултат су метаболизма млечне киселине и других бактерија, које у неком тренутку истовремено са гљивама почињу прераду органске материје. Говорећи на једноставнијем језику, Брага је разбила, пропустивши да игра.

Како би се спријечило појављивање овакве диспнеје у будућности, морате пажљиво опрати сву рабљену опрему, користити само свјеже воће и бобице, спријечити клијање зрна док не почну клати и скратити вријеме варења.

 • Мирис изгореле гуме (експресивни или једва перцептивни)

На машинама за стоку последњег времена, овај проблем практично није присутан, јер се користи само силикон за храну. Овај мирис се даје гуменим цревима и заптивкама које се лако мењају да би се добила домаћа луна без дима.

 • ацетон

Ово је последица непрописно одсечених глава већ у процесу моноамона. Просечна формула је 50-60 мл по килограмушећер Ако урадите двоструку дестилацију, уклоните првих 50 мл, други - 30 мл, што ће резултирати релативно чистим производом.

Најважнији задатак инжењера је да правилно подели фракције

.

Одмах уклоните - оставите прве капи, ставите посебну посуду, сакупите цео волумен (300-400 мл, ако сте користили 5 кг за брагхи). Након што су извадили јединицу за сушење, очистили су је, окренули на мјесто и замијенили спремник за примање, гдје би тијело пошло за главом.

Јасно је да је ово само кратак списак потенцијалних болести, али чак иу овој фази можете значајно побољшати квалитет домаћег пива и добити га већ без оштрог нејасног или киселог мириса.

Шта знати о виноградарству

Са искуством, прецизно разумевање пропорција, хватање мириса тренутка завршетка глава и почетак кретања тела ће доћи. Али за почетак је потребно разумети барем у елементарним основама, да би се нагнало без мириса и страних нечистоћа.

 1. Бразие производи који дају минималну арому - шећер и пшеницу. У таквој врсти је најмање концентрације штетних нечистоћа, које су погођене, укључујући, и на опште органолептичке особине. Вишак зрна и плодова мора садржати бактерије, а резултат тога је метаболизам метилног алкохола и висока концентрација ацетатног алдехида.

Чисти инвентар - кључ за квалитет алкохола

 1. Обвезни услов - двострука дестилација са средњим пречишћавањем. Не будите лењи и прескочите ову фазу. Биће потребно мало временаали резултат ће бити одличан. Као филтер за чишћење, погодан је чак и активни угљен или ступ угља (чврсти слој угља стављен у боцу). Тада се алкохол разблажује водом до 20%, а затим поново дестилира - овде ће заиста бити вотка без мириса и без укуса.

Стуб угља за чишћење алкохола

 1. Током дестилације није могуће уклонити све штетне састојке, јер је точка кључања нешто виша од тачке кључања воде. На пример, изомерни амил алкохол кључа на температури од 139 °, код куће, тако да се та тачка кључања не репродукује.

Пошто је немогуће направити добар мирис без прочишћавања, практикује се неколико фаза:

  \ т
 • при првој дестилацији;
 • након друге дестилације;
 • филтрирање.
 1. Након прве дестилације, пиће можете очистити са слабим раствором калијум перманганата. Узми за сваки литар домаће 2 гр. мангана, растворити, снажно протрести, а затим проћи кроз филтер.
 2. После друге дестилације, они праве колону угља и пролазе кроз њу алкохол. Већ пречишћени производ се филтрира кроз газу или тканину.
 3. Течност пролази кроз уобичајени филтер, након чега се месечина разблажује водом до 40 °, пуни, зачепљује и оставља да издржи 2 недеље.
 4. Најбоље је уклањање угља из нечистоћа - апсорбује више од 80% нечистоћа. Даље разрјеђивање водом до 40 ° додатно смањује њихову количину.

\ тРецепти без мириса

\ т

Ево 2 основна рецепта, од којих су главне тајне употреба шећера и пшенице за припрему сладовине.

Самогон он Сугар Барс

За хвалисање припремамо:

  \ т
 • вода - 22 литре;
 • шећер - 5 кг;
 • Прешани алкохол квасца - 200 грама.

Како кухати:

 1. Направити квасац од 0,5 топле воде (26-28 ° Ц), 0,5 кг шећера и укупне запремине квасца. Када прође ферментација, можете прећи у главни контејнер.
 2. Загревати воду, скухати шећер или инвертни сируп и мешати са квасним квасцем. Затворити, оставити 4-6 дана за зрење, свакодневно мешати и снизити угљен диоксид.
 3. После сазревања, извадите из талога, сипајте у велику посуду, загрејте на 50 °, уз снажно мешање. Да потпуно уклоните сав гас.
 4. Прочистити шљунак бентонитом и послати у дестилациону коцку ради дестилације.

Цјелокупни процес припреме оброка и дестилације шећера детаљно је описан у чланку "Како одвести одличну лунару из шећерног грожђа".

на пшенице

Састојци:

 • пшеница највишег степена - 4 кг;
 • шећер - 4 кг;
 • вода - 30 литара.

Како кухати:

 1. Добро исперите зрно да бисте уклонили ражањ и друге остатке.
 2. Улијте посуду, улијте је топлом водом у потпуности, покријте је и оставите 2 дана да набубри.
 3. На крају овог времена, сипајте пола шоље шећера и помешајте што је могуће темељније. Цовер денсепокривач и пошаљите га на топло место недељу дана.

Сваког дана промешајте сладовину тако да не истекне, јер у противном окус и мирис домаћег одвратног.

 1. Недељу дана касније, направите квасац од сладовине, топле воде и преосталог шећера. Покријте рукавицама или поклопцем са затварача за воду и оставите да се пробави недељу дана.
 2. Када се хваљење исправи, благо га уклоните из опсаде и сипајте у коцку за излијевање.

ВИДЕО: Различити начини чишћења стоке