Све што требате знати о ружама у врту

Ружаје права краљица врта, у својој љепоти надмашује друга цвијећа. Зато не чуди што руже у башти заузимају посебно место. Одлично цветање и пријатна арома - што би могло бити боље? Руже у пејзажном дизајну користе различите врсте. На пример, чајеви или хибриди су засађени бројаницама, односно групама.коврчаве ружеу врту савршено се усклађују са другим биљкама, али им је често дозвољено да украшавају зидове или склопове. Изгледају цоол у ​​луковима.

Ту су и руже за тло, које су лепо украшене тобоганима, падинама. Мале руже у башти служе за стварање живих ограда, усјева у контејнерима. Главна предност таквих малих ружа је да је њихов период цветања веома дуг. Чај, хибридна и дивовска флора могу се узгајати на отвореном и затвореном тлу.

Без обзира на врсту руже које одаберете да направите дизајн пејзажа за све што вам је потребно да узмете у обзир неке од фактора по којима ће цвеће расти у башти. То укључује састав тла, отпорност наболести и штеточине , бригу о цвијећу.

Где посадити руже у врту

Руже у башти воле топлину и светлост, тако да је простор за њихову култивацију изабран да буде сунчан, заштићен од ветра и прехладе. Требало би бити са јужне или југоисточне стране врта.

Којим земљиси подходит за расте роза

Лагана иловаста тла, богата минералима хумуса, биће одличан избор. ТакођеОдговарајуће лабаве иловаче. Али немојте мислити да су за узгој ружа у свим случајевима потребне само ове врсте тла, а на другим земљама цвијеће може расти, што је најважније, оне морају обавити одговарајућу бригу. Коренски систем биљке дубоко уроњен у тло, тако да подземне воде требају бити најмање пола метра испод нивоа тла.

Како је земљиште оплођено пре садње ружа у врту

Пажљиво третирање тла је важна мјера без које руже не могу расти. На великим територијама, земља копа плуг на дубину од пола метра. Онда се стави мед. У киселим земљиштима унапред се уводе вапна и минерална ђубрива. Одлична опција се сматра средством - "Кемира Лукури", овај алат укључује разне корисне микро и макро елементе.

Ако се третирање земљишта врши у пролеће, употребљава се азотна ђубрива. Можете покушати да направите суперфосфат, иако се сматра средством киселе муже, али се киселост тла, чак и са сталном употребом, не повећава. Ако је тло кисело, онда додајте калијум сулфат у земљу. Алкална земља често пати од недостатка гвожђа, мангана и цинка. Али ово се може видети голим оком, пошто доњи листови умиру и жуте, зелене лишће остају само вене листа. Због мале количине било каквих елемената, развој ружа у башти је заустављен, односно говорити о њиховој декоративној природи једноставно нема смисла. Стога, ваше цвеће би требало да буде увек срећно за домаћинства редовнопримијенити ђубрива богата корисним елементима у траговима.