Све што требате знати о силикатним циглама

Данассиликатна циглазаузима готово водећу позицију међу грађевинским материјалима. Своју примену нашао је у изградњи разних зидова и преграда унутар просторија. Слично, као и остали грађевински материјали, силикатна опека има много предности и мали број недостатака. најчешћеје бела , састоји се од песка, воде и креча. У раствор се додају и неке компоненте које ће додатно повећати чврстоћу производа. Обрађује се у хидрауличној преси, замрзава на температури не већој од200 степени .Силикатна опека, чије су карактеристикеимпресивне по својим показатељима, подељена је у три врсте:пуна, шупља и порозна шупљина . Други се разликује од топлотно-изолационих својстава целог тела. Уштеди више топлоте у просторији.

Главна предност силикатних опекаје висока густина. Има високу звучну изолацију, изглед и не захтева никакву завршну обраду.

главни минус- ниска хидроизолација. Она апсорбује влагу без икаквих потешкоћа, а након тога почиње да се колабира. Није могуће користити за вањске грађевинске мјере, јер није заштићена од сталних природних падавина. Осим тога, цигла не издржава високе температуре, тако да се намјештај и камини не могу ни користити. Исто важи и за купке и сауне.

Каква је стандардна величина и тежина силикатних опека?

Њемупрактично идеалном облику, а величине у потпуности одговарају свим стандардима. Један производ може тежити око 4 килограма и бити 250 * 120 * 88мм. Производња се не зауставља само на белој цигли, можете наћи производе разних боја. У ту сврху произвођачи додају различите компоненте боје у рјешење.

Силикатна цигла, карактеристике

Главне техничке карактеристике овог грађевинског материјала укључују:

1. Трајност.Он утиче на пакет са словом "М" и на слици, на пример, М150, М200. Силицијумска цигла јачине М100 је одлична за изградњу једнокатнице, али за високе зграде није погодна, јер неће моћи издржати одговарајуће оптерећење. Просечна густина производа мора бити најмање 1350 кг /м. Што је већа, то је силикатна цигла боља.

2. Отпорност на мраз.Ова особина показује број мраза и циклуса одмрзавања које производ може издржати.

3. Отпорност на топлоту.Параметри температуре при којима се цигла може нормално користити. У овом случају, не би требало да буде изнад 500 степени Целзијуса.

4. Апсорпција влагеје спора, али ефикасна. Ово посебно важи засиликатне опеке полутона . Након дужег контакта са влагом - постепено се урушава.

Вреди напоменутиеколошки индекссиликатних производа, који је резултат природних минералних елемената њихове структуре.Можете транспортовати цигле у било ком облику или било којим транспортом. На примјер, у облику полиетиленских врећица, које су повезане траком или их стављају у пирамиду и закључавају их тростазним системима.