Све што требате знати о црвеним циглама

Чланак садржи информације које дају потпуни описцрвеној цигли . Добио је ово име због састава глине која се користила за израду. Приликом печења на материјалу постоји црвена боја (због спојева глине и гвожђа). Овај грађевински материјал је познат још од давнина, али је до данас задржао своју популарност. Вредна је збогглавних предности , које су на првом месту дуготрајност и одличне перформансе. Постоји неколико врста ове цигле. Разликују се по својим показатељима, који ће у будућности зависити од њиховог именовања у процесу изградње. То јест, за различите радове, користеразличите врсте црвене опекеса својим посебним својствима. Технички показатељи одређују предности овог грађевинског материјала, односно носивост, издржљивост и издржљивост прије различитих природних утјецаја.

сила

Прво, размотрите снагу. То је способност да се издрже различити утицаји, укључујући различите врсте промена, без губитка свог првобитног изгледа. Карактеристика ове црвене цигле. И има ознаку у облику"М" . Прати га одређени број. Број три знака означава оптерећење, које цигла може издржати за један квадратни центиметар. Ова имовина одређује избор бренда цигле за изградњу објеката различитих етажа. На пример, за изградњу зграде на истом спрату погодна циглаозначавањеМ100илиМ125 , за високе зграде -М150.За надземни згради -М300 . Овај бренд је највиши.Цена црвене опекедиректно зависи од њене марке. Технички индикатори се одређују током испитивања грађевинског материјала.Просечна густина је од 1600 до 1900килограма по кубном метру.

отпорност на мразодређена је неколико циклуса понављања од 8 сати намакања производа у води, његовог замрзавања и одмрзавања. Цикли се понављају док се цигла не промијени. На тај начин се одређује његова способност за различите климатске услове, укључујући и мраз. Након ових процедура опека добија одређену ознаку, која одговара броју циклуса, након чега почиње да се мења. Најнижи учинак је производФ25 , а највишиФ300 .

Густина.

Црвена цигла има густину од 1200 до 1500 килограма по метру кубика.Што је већа, то је лошија топлотна проводљивост . Ова карактеристика вам омогућава да поделите црвену циглу ушупљу и пуну . Карактеристике изолације и апсорпције буке су боље изражене у шупљини. Још се може назвати "пентагон". Комбинира најквалитетније керамичке цигле и бетон. То је један од најбољих грађевинских материјала, углавном због високе чврстоће и способности да издржи све климатске услове.

Топлотна проводљивост.

Овај коефицијент показује садржај топлоте црвене циглеможе задржати у соби. Овај индикатор се мери у БТ-у, и што је више, то боље. Наравно,цена црвене циглезависи од правца проводљивости топлоте.

Колика је тежина и величина црвене цигле?

Велицина опеке је подељена на следеће типове:

1. Сингле (250 * 120 * 65мм)

2. Обичне (250 * 85 * 65мм)

3. Халф (250 * 120 * 88мм)

4. Модуларна (288 * 138 * 65мм)

5. Дебљине (250 * 120 * 88мм)

Тежина црвене циглеувек је била ограничена на 4,3 килограма, али до данашњег дана, овај показатељ није веома пажљив.