Поправите китове зидова властитим рукама

прегитова зидовапотребно је извршити њихову прелиминарну обуку, коју многи занемарују, у нади да ће профитабилност и трајност употријебљених материјала, као и њихова прилично висока издржљивост. У ствари, да би се створио потребан слој кита, који би поседовао све горе наведене особине, без високе класе припреме површине зидова не може да се уради.

Идеалне варијанте су случај када на зиду нема трагова плијесни, или закрпе у облику рђе и подручја са старом бојом или истим китом. У овом случају, само треба опрати овај зид помоћу детерџената. Дакле, површина ће бити идеално спремна за рад, јер ће зид не само визуално чист, већ и без масноћа.

је идеалан за наношење китана слој који не прелази 0,5 цм, односно ако на зиду постоје разне рупе, струготине и пукотине, оне ће се претходно морати затворити гипсом.

Након обављеног горе описаног припремног рада препоруча се да се зид третира са премазом који се наноси, а онда се дјеломично не облачи у зид. Осим тога, то ће вам дати значајне уштеде самог кита, јер ће његова расподјела бити равномјерна, а површина као резултат ће бити савршено глатка, а завршна обрада површине можда неће бити потребна.

Наравно, све горе описане радње односе се само на квалитетан кит који је савршено погодан за зидове.

Наравно, када одаберете овај материјал, морате знати све о њемуврста.

Типови китова:

·цементни кит(направљен на бази цементне мешавине);

·гипсани гит(направљен на бази гипсане мешавине);

·кит полимера(састоји се од праха од полимерних материјала).

Цементни типови пунила су високих перформанси, штавише, водоотпорни су, што је идеално за, рецимо, купатила и тоалете. Међутим, има гит и један значајан недостатак: веома се упија (ако направите грешку у пропорцијама када је мешате са водом). Штавише, то је прилично скупо.

Гипсани кит се савршено уклапа у зид, а рад с њима - једно задовољство, прије него што уопће не сједе. Међутим, они су изложени влази и, сходно томе, не могу се користити тамо где је влажност нешто виша од нормалне.

Полимерне врсте китова се генерално називају универзалним, јер заједно са високим својствима чврстоће имају јединствену отпорност на влагу. И без обзира на то што се овде смањивало, језик не иде нигде.

У погледу функционалног оптерећења, китови се такође прихватају да се поделе у три врсте:

·Гитови стартног типа ;

·Завршна пунила ;

·Универзални типови китова .

У пуниоцу полазног типа постоји одређени број великих инклузија, равномерно распоређених по смеши, због чега могу изједначити зидове, полагати мале и велике површине.неједнакости, ако их има. У овом случају дебљина нанетог слоја по правилу прелази 5 мм.

Завршни гит се наноси на почетне типове (након сушења посљедњег!), Да се ​​добије идеална површина.

Модерни универзални кит се може наносити и врло дебел и врло танак слој, и радити с њима згодно и профитабилно.