Сложене степенице: 3 занимљиве опције

Склопиве степенице - лагане преносиве степенишне конструкције, које се састоје од потпорних греда и степеницаКлизне степенице - ово је врло неопходан изум. На крају крајева, такви дизајни се могу користити у разне сврхе и истовремено уштедјети простор. Степенице-трансформатори могу имати различите величине, обично се крећу од једног до седам метара. Данас ћемо размотрити различите врсте степеница и открити њихове предности и недостатке.

Типови степеница-трансформатора

Сложене степенице се користе у различитим пољима. Без њих, ниједна грађевинска фирма то не може учинити, они су главни асистенти у фабрикама и неопходни су за мале унутрашње послове.

Склопиве степенице су интересантне јер не захтевају много простора за њихово складиштење

Питате: "Какве су такве конструкције горе од конвенционалних степеница?". Чињеница да клизне степенице-трансформатор у склопљеном облику заузимају минимум простора, ау правом тренутку може се разградити на неколико метара. Такође, такви сложени уређаји могу да промене облик, на пример, уобичајена метална мердевина 2х7 метара за неколико минута претвара се у удобну козу.

Постоје различите врсте склопивих степеница. Сви они имају сличан уређај, али се користе за различите сврхе.

Типови клизних лестви:

 1. Зграде обично имају највећу величину. Највиша конструкција досеже висину од 1000 цм, а грађевинске степенице су обично од алуминија, прекривене заштитним филмом.
 2. Степенице-трансформатори за мале кућне радовеимају висину до 1,5 метара. Могу се претворити у љестве или било који други облик. Такви производи се користе за завртање сијалице, добијање књиге из високих регала или жетве. Врло често, љестве ове врсте обављају још једну корисну функцију, на примјер може бити стубиште-столица или даска за пеглање стубишта.
 3. Дрвене степенице на плафону обично воде на други спрат. Такве конструкције су практичне јер су практично непримјетне у склопљеном облику. Склопиве степенице које воде до поткровља или другог ката користе се у затвореном простору, гдје једноставно нема простора за комплетно степениште. Посебно је релевантна опција давања.

Такви дизајни су веома слични по структури. Међутим, они се разликују у чињеници да се неки могу обавити властитим рукама, док други нису. На примјер, стропови или љестве-кухињске столице могу бити израђене од дрвета, али за грађевинске елементе боље је одабрати алуминиј, чиме је врло тешко радити без посебних вјештина и алата.

Склапање степеница на други спрат

Компликовано степениште у поткровљу или на другом спрату користи се у случају када у кући нема мјеста за комплетну структуру степеништа. Такви трансформатори су погоднији од мобилних производа, тако да ако се врата складишта налазе у средини стропа, онда нећете моћи да монтирате степениште на њега.

Компликовано степениште за други спрат се обично састоји од 3 до 4 елемента међусобно повезаних

Такви дизајни су најчешће направљени од два типаМатеријали: алуминијум или дрво. У првом случају се испостави да је дизајн јачи, али у другом изгледа више естетски. Штавише, са дрвета можете лако сакупити степенице својим рукама.

Предности клизних стропних љестава:

 • У поређењу са пуним степеницама, производња лествичастих мердевина на други спрат ће вас коштати мање;
 • Такве степенице заузимају врло мало простора;
 • Клизне степенице до другог ката могу се лако урадити својим рукама;
 • Дрвени и алуминијумски модели таквих конструкција веома мало теже.

Наравно, такве степенице имају своје недостатке. Они нису толико, али су прилично озбиљни.

Недостаци клизних стропних љестава:

 • Није баш погодно спустити се и попети се на таквим степеницама;
 • Овај дизајн није тако издржљив као комплетан степенишни марш;
 • Не можете се попети на мердевине, држећи тешке предмете у рукама.

Ова врста лествичастих лествичара је лако урадити својим рукама. Да бисте то урадили, прво морате нацртати цртеж, узимајући у обзир димензије отвора на плафону и висину будућег дизајна.

Затим, морате поставити поклопац поклопца на плафон, причвршћујући га на шарке. Следећа на поклопцу шахта је низ, а узета су и два елемента низа за два сегмента надолазећих степеница.

На шасији причвршћеним вијцима попречно. Склопљени дијелови степеница међусобно су повезани петљама и сложеним заградама. Дизајн се проверава на трајност имогућност монтаже. Ако су сви елементи слободно пресавијени и разложени, засун и други прикључци ће бити причвршћени на поклопац гротла, који ће дјеловати као бравица.

Врсте грађевинских степеница

Универзално степениште зграде најчешће је израђено од алуминијума. Због тога су такви производи лагани и издржљиви. Поред тога, због њихове способности да се формирају, сматрају се веома компактним.

Најпопуларнија сировина за степенице је метал, јер има највећу издржљивост и дуг радни век

Лествице које се увлаче могу се наћи у специјализованим продавницама. Веома је важно изабрати поуздан и квалитетан производ, јер од ових показатеља зависи ваша сигурност. Зато изаберите степенице са добрим рецензијама, као што је центауре бт2.

Професионалне грађевинске степенице су у великој потражњи, како у производњи тако иу свакодневном животу. Чињеница да такви трансформатори имају неколико секција, захваљујући којима се могу усвојити различите конфигурације.

Типови клизних степеница:

 1. Степенице за степенице су издужена равна конструкција. Најдужи од таквих уређаја може имати до 7 канцеларија.
 2. Двострана мердевина има гумене чизме са обе стране. И састоји се од удобне двосмерне љестве.
 3. Степенице-степенице имају у свом комплету такав уређај као платформу. Пада на мердевине пресавијене у слово "П", које се претвара у козу.

Такве степенице се прикладно чувају чак иу кући. Чињеница је да је у склопљеномвеома су компактни и не заузимају много простора.

Склопиве степенице на 7 метара

Све љестве имају стандардне величине, које су прописане од стране ГОСТ-а. На пример, има висину од 7 метара. Овај сложени дизајн ће се састојати од неколико секција.

Степенице преклопног трансформатора, захваљујући посебном дизајну, могу постати прави помагач у извођењу различитих случајева

Свака секција има једнак број степени. На пример, у сваком делу може бити од 3 до 7 степени.

Дијелови степеница су међусобно повезани шаркама, због чега се дизајн може саставити и промијенити облик. Тако структура од седам метара у склопљеном облику може имати величину од само 1,5 метара.

Конструктивне склопиве лестве ове величине могу се користити и за поправке унутар просторија и за вањске радове. Главна ствар је исправно састављање и фиксирање шарки, јер падање са максималне висине степеница може довести до фаталних посљедица.

Оригинална склопива степеница

Степенице на столици - ово је веома згодна и неопходна ствар у домаћинству. Можете га апсолутно ставити у било коју просторију, јер због свог стилског изгледа неће изгледати страно у унутрашњости.

Варијације столица могу бити бројне, главна разлика између њих је конструкција

Такви дизајни су ретко велики, јер су дизајнирани за обављање малих домаћих задатака. На пример, уз помоћ таквихУређај се лако може добити увијање из полуката у кухињи, као и овај мали штанд је погодан за навијање сијалица или бојање стропа.

Постоје многе врсте таквих уређаја. Може се уметнути између ножица столице другог столца, љестве за столицу итд. Међутим, најпопуларнији и траженији изум је стилиста.

Такве столице су користиле наше баке, али из неког разлога нису биле ослобођене у једном тренутку. Међутим, будући да су столице-трансформатори још увијек у великој потражњи, враћају се у продају. Иначе, уз добру машту и минималне вјештине столарије, ви ћете сасвим сигурно моћи да саставите овај дизајн својим рукама.

Врсте степеница (видео)

Склопиве степенице, иако имају прилично једноставну структуру, незамјењиви су помоћници у многим активностима. Такви пројекти ће бити корисни за жетву, поправке, за изградњу кућа и за мале домаће задатке.