Шта хранити лимуном у вашем дому

Ако сте "населили" лимун, кућна нега захтева много посла. Припада биљкама за поправку, тако да под одређеним условима може цветати и доносити плодове током цијеле године. Али не може сватко успјети пробати плодове својих цитруса, већ се само дивити цвијету. Одрасти воћно дрво лимунског сна о многим цвећарима. Купити малу садницу ове културе није проблем, али да из ње израсте потпуно развијена биљка је сада много компликованија. Који је разлог? Да разумемо. Лимун, као и друге биљке у вашем дому, треба подршку, па га треба повремено хранити.

Неопходна супстанца лимуна

Да би се узгајала биљка цитруса код куће, а још више, ако је циљ постићи плодоношење из ње, неопходно је осигурати добру исхрану биљке. У првом реду лимуни требају азот, више од других елемената у траговима. Али једино азотно ђубриво које се храни биљком није вредно тога, морамо се држати равнотеже - потребан вам је и фосфор, и калијум, и сумпор, калциј и магнезијум. Идеално, азот у односу на други елемент би требао бити двоструко већи.

Исхрана затвореног лимуна може се обавити користећи готове мешавине. Можете их купити у продавници за цвјећаре. Такве композиције већ садрже све потребне елементе у траговима у потребној количини и омјеру. Поред тога, могуће је додати у тло цитрусима мало свјежег стајњака. Приликом распадања ослобађа се много азотакоја је потребна за такве биљке.

Као опција, приликом пресађивања стабла могуће је помијешати готову земљу с коњским гнојем у омјеру 1: 3. Сличну смјесу ће трајати довољно цвијећа пола године, а онда ће бити потребна додатна сточна храна. Са овим задатком савршено ће обрадити течна ђубрива, или можете узети минерална ђубрива. У потоњем случају, пелете је потребно разблажити водом (1-2 г по литру воде), иначе корени лимуна "изгоре". И то ће, наравно, довести до смрти биљке.

Шема за гнојиво за лимун

Шема ђубрива за унутрашњи лимун је веома једноставна. Сва исхрана се уводи у периоду интензивног раста културе од марта до септембра. Оплодити лимун током периода одмора нема смисла.

Прво уношење ђубрива почетком марта, у овом тренутку, најчешће се користе азотна ђубрива. Затим, у интервалима од две недеље, лимун се може хранити посебним течним ђубривом за унутрашње цитрусе. У већини случајева, његов састав обухвата не само главне елементе исхране, већ и неопходне елементе биљке.

Опрезно, ђубрива се користе за разне болести и повреде. У овом тренутку, оплодња ће бити више штете него користи. Ако нема могућности за куповину специјализованих ђубрива, можете користити народне методе. На пример, веома добар резултат показује да напитак спава.

Минерална ђубрива за исхрану лимуна

Може се користити минерално ђубриво лимунаамонијум нитрат. Ефикасно елиминише гладовање азотом. Треба га узгајати до пола минуте у раствору. Веома често се додаје калијумова со. Од фосфатних ђубрива за ђубрење најбоље је користити суперфосфат. Растварање у води је довољно тешко. То је дуготрајно ђубриво. Због тога је једноставно могуће узети малу количину гранула и пажљиво је затворити до површинског слоја земље. Такође, у периоду интензивног раста од марта до августа, ђубрива могу да користе интегрисана минерална ђубрива. У овом случају, изаберите оне најбоље које су намењене за унутрашње цитрусе.

Органска ђубрива за сок од лимуна

Пилетина, као и хумус и ананас, користе се као органска ђубрива. Свежи стајњак се пуни водом десет дана, а затим разблажује са довољном количином воде како би се састав раствора слабо концентрисао. У течност се додаје неколико грама калијумове соли и суперфосфата. Ако се узимају птичји измет, боље је користити голуб или пилетину. Треба напоменути да лимуни који се налазе у затвореним просторима савршено реагују на све врсте органских ђубрива. Међутим, не треба да радите све у исто време. Неопходно је одредити шта тачно треба биљкама у одређеном периоду. Храњење лимуна је вредно, са умереном количином једног или другог ђубрива. У супротном, дрво може јако да пати.

Фосфатна ђубрива за оплодњу лимуна

Фосфатно ђубриво за лимун је суперфосфат. Понекад пре таквог храњењапрепоручљиво је додати у литру воде педесет грама супстанце и кухати пола сата тако да се ђубриво добро раствори. Затим се раствор разблажи у кантици воде. Повољно на стање стабла указује комбинација увођења суперфосфата са компостом или стајњаком.

Алкална исхрана лимуна

Листове лимуна се распршује често, а једном месечно, овај поступак се комбинује са некорисном исхраном. У ту сврху, као што су борна киселина (200 мл /л), бакар сулфат (250 мл /г), цинков оксид (6 г /л), калијум перманганат (200 мл /л), сулфат гвожђа (3 г /л)

Могуће је користити већ припремљено комплексно ђубриво за фолијарну исхрану лимуна. У периоду од новембра до фебруара биљке за ђубрење не обављају.

Популарне методе оплодње лимуна у дому

Можете купити специјализоване мешавине органских ђубрива, али можете користити народне методе:

  • За обилну плодност понекад се уобичајено заливање замењује инфузијом љуске јајета. Али дивити се на овај начин, није неопходно да вишак калцијума не смањује киселост земљишта.
  • Ако се биљка нормално развија, има здрав изглед и задовољна је цветањем, могуће је одбацити примјену гнојива.
  • Током вегетације, потребно је два пута напајати суперфосфат лимуна (1 литар 50 грама ђубрива).
  • Амонијум нитрат се препоручује за побољшање раста. Узима се у пропорцији са 30 грама по литру воде. Може се обављати наводњавање таквим ђубривом на месечној основи.
  • Повремено залијтеЛимун је седмодневна инфузија коњског ђубрива, десет пута разређена.
  • Лимун за нормалан развој захтева елементе у траговима: магнезијум, фосфор, азот и друге. Да би попунили своје недостатке, једном у четвртини употријебите гнојиво Цитрус мјешавину, 2 до 3 грама овог гнојива се разриједи у литру воде и користи умјесто главног залијевања.

Необична обрада лимуна у кући

То укључује инфузију инфузије лимуна од корова и крвне воде. Гнојива омогућавају транспорт потребних хранљивих материја у приступачном облику.

Обични корови, који расту у свим градовима, апсорбују исте корисне елементе из тла, као и култивисане биљке. Када журите, сакупљене бурене треба ставити у обичну воду и неколико дана за инсистирање. Примање, на овај начин, прилично необичне инфузије, која садржи читав спектар корисних хранљивих материја, користи се приликом заливања лимуна. Занимљиво је да се овом методом исхране никада неће догодити суперсатурација тла у којем дрво расте, било којим елементом, јер је неопходан однос већ развијен у стабљикама и коријењу корова.

Крвна вода се добија приликом прања меса животиња, птица или рибе. Предуслов за коришћење такве хране је свежина изворног материјала (месо или риба). Понекад прибјегавају једноставном узгоју свјеже (ако је могуће) крви у води. Садржи читав комплекс неопходних елемената у траговима који благотворно утичу на раст и развој узгојаЛемон Трее Упркос њиховој врло малој количини, то је сасвим довољно за попуњавање залиха таквих елемената у земљишту, за даљу конзумацију лимуна кроз коренски систем.

Дакле, да би биљка постала здрава и обилно плодоносна, препоручује се да прати њено стање, а не да се просипа и не сјаји у подне. Главна ствар коју треба нахранити на вријеме и примијетити проблеме. Тада ће грм задовољити не само велики развој већ и укусне плодове.