Шта хранити коње?

Многи људи су заинтересовани да једу коње, јер су велике и јаке животиње. У прошлости, нико није могао ни помислити да једе нешто друго осим зоби и траве. Али данас је коњски однос чак и довео до одвојене науке, којој је потребан одређени приступ. У чланку ћемо погледати производе који су потребни животињама.

Шта чини омјер коња

Пре него што размислите шта да хранитекоње , морате јасно разумети шта ваш коњ ради на вашој фарми. Ако ради пуно, онда је без концентрата немогуће, а ако само хода и не обавља ништа компликовано, онда им животиња не треба велика количина. Али имајте на уму да концентрација концентрата не би требало да пређе 40% укупног оброка животиње.

Обимна храна за коње

1. Трава.Није битно гдје живи коњ. Трава се што брже пробавља у телу животиње, а коњу даје корисне елементе у траговима. Нажалост, ниједна стабилна биљка не узгаја довољно траве, па се купује у свјежем или хималајском облику.

2. Сине.Овај производ је други по значају, такође се брзо пробавља. Одлична храна за коње у стајама, а могу и хранити животиње током хладних зима. Али! Хаи треба да зна како да се припреми, иначе ће његова наклоност доћи на "не". Треба да буде светло жута са садржајем влаге не већим од 16%. Сијено, тимофиивка и танка кожа погодни су за производњу сијена.

3. Хаилаге.Атна територији наше земље они су допуњени са дијетом, али овде, на пример, у Немачкој, сенаже - ово је главна храна спортских коња. Њена исхрана је много више траве и сена. Али пре јела коњи треба да се уче постепено, тако да нема потешкоћа у пробави.

4. Грануле.Направљени су од махунарки, на пример, луцерке. То је најкориснија храна. За њено стварање, трава се суши, гњечи и пресује.

Концентрати за коње

1. Зобсе сматра најбољим концентратом. Он даје телу потребну енергију, а њена специјална љуска не дозвољава коњу да буде веома брз. Једини недостатак је низак садржај калцијума у ​​њему, па морате додати додатке калцијума у ​​исхрану.

Обратите пажњу!Ако је животиња веома активна, онда јој није потребно дати овас.

2. Јечам.То је много више калорија него претходни концентрат, али овде је влакно у њему минимална количина. Јечам се даје у резаној форми након топлотне обраде.

3. Кукуруз.Има много скроба, али мало протеина. Као главна храна, кукуруз се не даје, већ служи као додатак исхрани. Овај концентрат увелико повећава снагу животиње.

4. Бран.Дијететски производи се стога дају само онима који нису укључени у тешке послове.

5. Храна.Ово је концентрат у облику гранула, лак за употребу. До сада можете купити храну за коња било ког пола и старости.

У чланку су представљени најважнији извори заове животиње, тако да сада знате шта да нахраните коње.