Обрада семена водоник пероксидом пре сетве

Прерада семена пре садње у земљишту - то је ствар користи од сваког вртлара. Можете садити семена одмах на отвореном тлу, ако сте потпуно сигурни да ће семе изаћи. Обично се обрада користи не само као додатна средства, већ и као хитна помоћ за семе, ако она, из различитих извора, не расту добро.

Обрадити семе и кувати на различите начине. Најефикаснији је третман сјемена водиковим пероксидом прије сјетве. Ова метода омогућава не само припрему сјемена за садњу, него и њихово растављање ако су купљене из руку, као и уклањање чак и најмање могућности за побједу сјемена, а након садница, како падају у земљу.

Зашто сјеменке потапају у водиковом пероксиду прије сјетве

Пероксид је практично иста вода, осим у својој формули додатни атом кисеоника. Она је одличан оксидант, савршено деконтаминира све што се обрађује. Сјеме вртлара вртлара, вртлара, не мора бити јако здраво, али добива из других руку и потпуно је контаминирано. Ово је сада практично невидљиво.Али након сетве, када се појаве степенице, постат ће јасно да је труд узалудан. Стога, третман сјемена водиковим пероксидом прије сијања дезинфицира сјеменке, дезинфицира их, повећава њихову сличност.

Семе расте брже, а биљке које су израсле из њих имају висок имунитет на разне болести, добра регенерација након било каквих оштећења, отпорније су на оштре промјене температуре и имају одличну плодност.

Поред тога, постоји и категорија сјемена која иду веома уске. Потребна им је помоћ да би се спустили брже него што су трули у земљи. Инхибитори који се налазе у таквом семену не дозвољавају им да клијају, већ нестају као резултат оксидације у природном окружењу. У индустријском обиму, таква семена су натопљена у раствору хлороводоничне киселине. Иако увелико повећава и убрзава сличност семена водоник пероксида, оксидирајућих инхибитора и убрзава клијање.

Савет! Прије намакања сјемена у било којем медију, корисно је прво их натопити у обичној води 20-40 минута (овисно о тврдоћи љуске и свјежини сјемена). Шкољка ће мало омекшати, а ефекат намакања у било ком медију ће бити одличан.

Које семе су натопљене водоник пероксидом пре сетве

За сузбијање болести мркве, репе и целера њихово семе 15-20 минута натопљено на 45-50 степени; Семе купуса - 30 минута на 48-50 степени. Лук и бели лук се урањају 5 минута у воду на температури од 50 степени, а затим у хладну - да би се борили против нематода. Семе пасуља и патлиџана се третирају водом на температури од 60 степени током 4 сата. Суво загревање се најчешће користи за семе бундевина. Сјеме можете ставити на собну температуру од 15-20 ступњева, поступно повећавајући на 50-60 ° у року од 3-4 сата. Можете такође натопити семе у водоник пероксиду од 10% или водку за деконтаминацију. Време се користи за исто, око 20 минута, као и када је натопљено манганом (процентуално растворкалијум перманганат).

Да би се осигурала равномјерна и пријатељска гомила биљних биљака, корисно је намочити сјеме. Трајање намакања и количина воде за ово није исто за различите биљне културе:

Купус, ротквица, салата, ротквица 12 сати узимање 10 грама семена 6 милилитара воде.

Краставци, тиквице, патисон, бундева натопљена 12 сати узимање 10 грама семена 5 милилитара воде.

Пеците намакајте 6-8 сати и узмите 10 грама семена 7-8 милилитара воде.

Парадајз је намочен 48 сати узимањем 10 грама семена 7-8 милилитара воде.

Беетс потопити 48 сати узимајући 10 грама семена 8 милилитара воде.

першин, целер, шаргарепа, копар натопљен 48 сати узимање 10 грама семена 10 милилитара воде

Пасуљ, грашак намочите 2 сата узимањем 10 грама семена 10 мл воде.

Како натопити семена у водиков пероксид пре сетве

\ т

Намакање сјемена у водиковом пероксиду је ефикасан начин за ефекте пред садње.

3% водоник пероксида се може купити у апотеци ако неко не зна и нема га у свом кућном лекару као дезинфекционо средство за лечење рана, разне гљивичне болести коже (гљивице на врховима стопала) и друге.

Раствор водоник пероксида је врло добар с времена на вријеме (или када постоје знакови болести) да се биљке залије, јер се у тлу његови атоми распадају у воду и кисик, а кисик има врло повољан учинак на снагу раста и здравље коријенског система.

Веома је популаран у распршивању раствора водоник пероксида у лонцимаза храњење и дезинфекцију (од муха и разних болести). Можете чак и брзо оживити избледелу биљку ...

Неразређени водоник пероксид може се третирати тврдим језгром сличних сјеменки чврстом љуском 15-20 минута. И не бојте се, немојте се плашити ако видите да се нешто у тацни буббледира: неће бити негативног ефекта, само позитивног.

Ако сте у недоумици, потопите семе у раствору једне кашичице 3% водоник пероксида у чаши воде 2-3 сата.

После прања семена и сушења можете га сејати. Степенице ће бити пријатељске и 100%.

Куповина семена од познатих произвођача не даје 100% гаранцију њиховог квалитета, па је смислено даље обрадити семе пре сетве, како би се постигле пријатељске степенице и побољшале особине самих биљака како би се постигла добра жетва.

Третирање садница са водоник пероксидом

Како би саднице постале чврсте, а коренски систем се активно развијао, заливао се раствором пероксида (1 л воде - 25-30 г пероксида). Пероксид за саднице се користи редовно, али не стално, замењујући једно заливање у 1-2 недеље.

Слабији раствор се може распршити у "шкрту", слабу, болесну са садницама (на кантици воде - 20 г). Посебно добро ради пероксид против црне стабљике и трулежи корена.

Овдје се такођер подсјећа да се пероксид може додати води за укорјењивање резница.

Водиков пероксид као ђубриво за цвеће

Водоник пероксид одржава корење биљака здравим. Додатна аерација земљишта помаже коријење биљке да апсорбује микро и макро елементе.Ослобођени кисеоник "једе" мртве корење и не дозвољава размножавање патогених бактерија.Додајте кашику водоник пероксида по литру воде и залијте биљке једном недељно. Наводњавање листова овим раствором као ђубриво није потребно. Пошто пероксид није само 3%, може се наћи табела узгоја различитих концентрација.