Робустан стакленик властитим рукама из ПВЦ цијеви: 4 плус

Овај дизајн је одличан за мале парцеле, сасвим је могуће да га направите сами, а удобан и лаган стакленик сопственим рукама из ПВЦ цеви може се подићи 2-3 дана без скупих материјала. За једноставну монтажу, потребан вам је само стандардни сет алата, правилно израђени прорачуни и тачна шема на којој ће се инсталирати. За мала домаћинства, избор пластичних профила за стакленик - оптимално рјешење.

Предности стакленика са пвц цевима властитим рукама

Својства епрувета од поливинилхлорида, као што су чврстоћа, термопластичност, способност да издрже велика оптерећења, као и отпорност на топлотне и хемијске ефекте, чине их популарним материјалом.

ПВЦ не емитује токсичне супстанце. Лако се пере, и због тога неће акумулирати плијесан и гљивице које могу заразити биљке

Тежак је мало, тако да се оквир стаклене баште може померати дуж парцеле, а премаз можете одабрати од филма до поликарбонатног лима.

Приликом одабира ПВЦ цеви за изградњу стакленика, власник локације има следеће предности:

 • Лака конструкција, која је важна за ношење и транспорт без демонтаже;
 • Поливинил хлорид се не боји високих температура и је ватросталан;
 • пластичност ПВЦ профила - може се поставити у било ком облику, савити и исећи у потребне сегменте;
 • Стабилност костура на високу влажност, за разлику од зарђалог метала,и дрвеће које може трунути.

Материјал добро подноси високе и ниске температуре, и њихове разлике, што повећава отпорност на хабање у условима утицаја околине. Као резултат тога, пластичне цеви се могу користити за 45-50 година за редом.

Каква врста премаза за пластенике од ПВЦ цеви

Приликом израде оквира стаклене баште од пластичних профила, може се направити исти материјал и полице унутар просторије.

За спајање сегмената цеви користе се специјални крстови који се могу купити у сваком санитарном складишту

Във връзка съображение може да бъде различно:

 • Полиетиленски филм;
 • филм за градњу мехура;
 • поликарбонатни лим или целуларни поликарбонат;
 • трослојни ојачани филм;
 • Синтетичко платно.

Поликарбонат се причвршћује на скелу помоћу специјалних термо-вијака и саморезних вијака, а филм се може причврстити помоћу квачица истог ПВЦ-а. Пресек профила, дужине, мора бити савијен, а његов пречник мало премашити димензије цијеви оквира.

Врсте пластеника из ПВЦ цеви својим рукама: цртежи

Готови стакленик, произведен на производњи, није скуп, тако да је могуће да не поседују сви парцеле.

Лагана али издржљива ПВЦ конструкција

је погодна за мале површине.

Знајући одређена правила и слиједећи упуте, можете изградити стакленик властитим рукама.

Оквири конструкција стакленикаПластичне цеви имају другачији облик, ау зависности од тога, све врсте грејања, система за влажење и друге опреме.

Основни типови:

 • зид од стакленика;
 • лучни тип, када оквир има полукружни облик;
 • Стакленик у облику мале куће са двослојним кровом;
 • Полигонски комплексни облик.

Тип зида је причвршћен за зид стамбене зграде на јужној или југозападној страни. Зид куће има заштитну функцију, штитећи стакленик од јаких и хладних вјетрова. У врућим данима, када се загрева од сунчеве светлости, може играти улогу топлоте.

Лучни стакленик вам омогућава да направите гломазну просторију, да је стабилна и поуздана, а поред тога има и најмање спојева.

Зграда у облику куће је отпорна на вањске утјецаје. У овом случају, препоручује се повећање кута нагиба плоча, што ће побољшати успон снијега.

Тип полигоналне конструкције је сличан лучно - за самоизградњу, сложен је због скупа везних чворова.

За било коју врсту ПВЦ стакленика, потребни су цртежи. Приликом пројектовања дизајна, не треба заборавити да не смије бити мање од 50 цм простора за размјену зрака преко садница. За лучне зграде, важно је провјерити оптималну дужину лука. За то можете користити табелу стандардних вредности.

Изградња ПВЦ пластеника са сопственим рукама

За сеоску кућу можете изградити малу пластеничку структуру пластичних профила иполикарбонат.

Такав оквир иде прилично брзо и лако. Премаз се лако прави од обичних полиетиленских или поликарбонатних плоча

Главне фазе изградње су:

 • Оснивање фондације;
 • Монтажни оквир;
 • Поликарбонатна облога каркаса.

Ако не желите направити бетонску или циглену подлогу, можете је ограничити на дрвене подове. За то су импрегнирани заштитни састав плоча постављени на равној подлози, измјерени и причвршћени вијцима. У угловима су уграђени комади арматуре. Простор испод оквира је означен сваких 90 цм, а вањска страна тих мјеста је окована шипкама за ојачање.

Две цеви дужине до 3 метра повезују крижни облик и заваривање. Излази унутрашњост стаклене баште. За израду спољних елемената, уместо попречних пресека, примењују се равне једнокраке. Крајеви цеви су уметнути у затик арматуре, док се савијају, формирајући полукружни оквир.

Да би се формирао прозор који је одсечен од краја, шипке за појачање су већ убијене. Да би се направила ознака, направљена је вертикална линија која пресијеца лукову цијев.

Затим је потребно измерити сегмент од врха до дна цеви и одсећи комад жељене величине. Прикључни Т је заварен, лук се реже, а Т је постављен у рупу. Цев је учвршћена стезаљком. Након израде вентилационих прозора, врата су заварена у угловима од поливинилхлорида и могуће их је покритиполикарбонат.

ПВЦ лула са сопственим рукама (видео)

Када се користе као материјали за дрво темеља, конструкција се не може користити дуго времена. Понекад се то ради како би се структура преместила на другу локацију. Власник увијек може користити трајније типове терена и сам их градити. У овом раду нема ништа компликовано. У овом случају, пластичне цеви остају најпрофитабилнији и најтрајнији материјал за изградњу било које врсте пластеника.

Примери стаклених ПВЦ цеви сопственим рукама (фото)

)